arch/ive/ief (2000 - 2005)

# pas nu is de tijd rijp voor een boycot! #
by TUc Tuesday April 02, 2002 at 10:31 AM

Het is geen leuk nieuws, maar over het algemeen werken boycots niet als drukkingsmiddel. Ze sterven veelal een stille dood (zie daarover mijn bijdrage op Indymedia een half jaartje terug). Vandaag de dag zijn immers alle voorwaarden daar om uit te pakken met een boycot, liefst op het niveau van de Europese andersglobalisten.


Het mag ironisch klinken, gezien de bloedige geschiedenis van het conflict, maar slecht vandaag de dag zijn alle voorwaarden daar om een internationale boycot tegen Israëlische producten te starten.
Ik doe dan ook een warme oproep aan diegene die reeds met die boycot bezig waren, om dit initiatief massaal open te trekken. Ik bedoel dan de grote organisaties als Oxfam Solidariteit.

Ik zou jullie willen vragen een grote vergadering op nationaal niveau te plannen zo snel mogelijk. Daarop zouden mensen moeten uitgenodigd van alle verschillende sociale bewegingen, en vanuit alle hoeken van het land.
Na die vergadering komt het erop aan om terug te koppelen naar de eigen 'achterban' en alzo tot een maximale mobilisatie te komen.

Slechts in de omstandigheden die vandaag zijn opgedoken, kan zo'n boycot een effect hebben. Het komt er dan ook op aan nu te handelen.

Oxfam en anderen: laat uw plannen weten! Als we het nu niet doen, dan missen we een grote kans.

in alle hoop,
TUc

solidariteit
by Raaf Tuesday April 02, 2002 at 10:53 AM


De Antwerpse anarchisten staan reeds vertrekkensklaar om pikketten te vormen aan de warenhuizen in onze stad!

Print de affiches!
Herwerk de productenlijsten!

En vooral: dat iedereen op de boot springt! vakbonden, buurtgroepen, politieke organisaties, gemeenten en steden, de staat (for god sake!), bewonersgroepen, warenhuizen themselves (al dan niet onder onze druk), iedereen die zch maar een beetje andersglobalist voelt, religieuze organisaties van allerlei filosofische overtuigingen, vredesbewegingen, milieubewegingen, GAIA (ja zelfs GAIA),...

soit, u maakt het rijtje zelf maar af.

solidariteit,
een Raaf

consuminderen
by truus excuse Tuesday April 02, 2002 at 01:13 PM

niet enkel het Israëlisch issue verdient een boycot! maar ik zal niet de tijd nemen om heel het bourgondisch consumentisme door het slijk der aarde te sleuren.
het wordt tijd dat de Palestijnse kwestie met de nodige sérieux wordt geïnternationaliseerd. de haast folkloristische zelfmoordacties waarop je je horloge kan gelijk zetten (klokvast zijn de mannen, en tegenwoordig al een tweetal vrouwen, wél) worden nog steeds als 'aanslagen' gezien en niet als aanvallen. een belangrijke nuance die de VS inzake 11 september naar haar kant trekt door moord, brand en vooral aanVAL te schreeuwen toen het vliegtuigen regende.

laat die boycot dus maar welig tieren!

en om op het elan van voorgaande, ongetwijfeld Aântwaarpse post verder te gaan: het wordt tijd dat de Raven weer victorie kraaien!
ia ia ia ...

welke producten?
by dan Tuesday April 02, 2002 at 04:33 PM

Een lijstje van Israelische producten? Op het eerste zicht ken ik er geen.

OWW
by Maarten Van Hove Tuesday April 02, 2002 at 05:13 PM
vanhovemaarten@yahoo.com

Oxfam Wereldwinkels zouden er een hebben. Aan u om die te vragen.