arch/ive/ief (2000 - 2005)

Alternatief Indymedia op komst?
by Katrien A. en Lars V. Monday April 01, 2002 at 03:57 PM

Alternatief Indymedia op komst?

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar deze keer lijkt het menens. Enkele 'ontevredenen' starten binnenkort een eigen alternatief voor Indymedia op. X, één van de initiatiefnemers die voorlopig liever anoniem wil blijven ("om het project niet in gevaar te brengen") neemt het woord ontevredenen liever niet in de mond. "Noem het het begin van een gezonde concurrentie. Kijk wat er gebeurd is met de VRT na de komst van VTM. Zouden al die toffe humorprogramma's op Canvas mogelijk geweest zijn zonder de druk van Kanaal 2?"
Is belgiê niet te klein voor twee indymedia's?
"Bah, er is ooit sprake geweest van een opsplitsing in een Vlaamse en Waalse indymedia. Toen vroeg men zich ook niet af of het publiek niet te klein was. Je moet weten de andersglobalistenbeweging zal groeien. Die tweeduizend lezers die Indymedia nu heeft, zijn pioniers. Net als die ene mens die vroeger als enige van zijn straat een TV had en waar iedereen naar kwam kijken."
Waarom zouden de lezers kiezen voor de nieuwe site?
"Wij beloven kwaliteit. Alle teksten worden nagelezen door germanisten. Zelfs de Franse. Geen storende taalfouten dus op onze site. Daarnaast is er de controle van de nieuwswaarde. Een ploeg historici staat klaar om alle artikels aan een historische kritiek te onderwerpen. Zoals wij in Brugge zeggen: tzal vree goe zin."
Meer censuur dus?
"Kwaliteitscontrole is iets anders dan censuur. En trouwens er is nu ook censuur. Preventieve censuur. Mensen durven zich niet meer te wagen op de site uit angst afgebroken te worden door al die sectaire antiglobalisten. Bij ons wordt iedereen met liefde en respect behandeld. Je mag dat niet onderschatten al die mensen die het beu zijn altijd maar artikels te moeten lezen van IV of de militant."
Dus toch een beetje ontevredenheid?
"Bij ons geen ongenuanceerde artikels van sectaire groepjes."
Censuur?
"Ma, nee jong, ik ga met iedereen die zo'n artikel post een avond gaan discussiëren. 't Zal rap gedaan zijn."
Wat kan er dan concreet niet door de beugel?
"De militant die zegt dat iedereen in Barcelona lid had moeten worden van hun nieuwe partij en aangezien ze dat niet gedaan hebben de betoging mislukt is. Dat is toch echt internationaal gezwets."
Bij VTM waren er nogal wat overlopers. Is dat nu ook het geval?
"Wij hebben een aantal grote vissen te pakken. Ik verklap nog geen namen, maar het zal een schok geven. Zoals Marx ooit zei: de revolutie komt in schokken en de grote vissen blijven niet buiten schot. Ik geloof in de Critique de l'économie politique. De juiste bladzijde moet ik opzoeken. Als jullie een minuutje hebben."
Maar wij waren al weg...

Goede objectieve berichtgeving!!!
by Françoise Monday April 01, 2002 at 06:02 PM

Proficiat!
Nieuws zoals we dat verwachten: duidelijke bronnen, geen insinuaties, veelzeggende interviews... Net als in de echte kranten! Ik hou ervan! Doe zo voort!

tof tof...
by Rob Swolfs Monday April 01, 2002 at 06:44 PM
robswolfs@hotmail.com

amai, gezonde concurentie, en dat voor mensen die strijden tegen de vrije markteconomie, ge moet het maar kunnen

Rob

How wacht!
by TUc Monday April 01, 2002 at 07:26 PM


Is dit niet wat overdreven? Ik hoop alleszins dat het niet tot een breuk komt met Indymedia! Dat zou echt wel te typisch zijn voor de linkse beweging in België!
Daar moet je echt niet mee beginnen...

Kunnen jullie niet tot een soort taakverdeling komen met Indymedia?
Als jullie dan toch zo'n ander concept hebben, dan moet dat toch mogelijk zijn, niet?

Dat jullie project en Indymedia gaan concurreren is wel het laatste wa

1-april-grap
by FIK Monday April 01, 2002 at 07:36 PM
fik@newmail.net

ja, dit is wel een zéér doorzichtige 1-april-grap! :-)

verder...
by TUc Monday April 01, 2002 at 07:44 PM


Dat jullie project en Indymedia gaan concurreren is wel het laatste wat we nodig hebben in België...

Allez, ik hoop op ieders gezond verstand en de wil om ieder enthousiasme en activisme op een positieve manier te kanaliseren. Jaag elkaar verdomme de dieperik niet in!

groetjes,
TUc

PS: kun je niet zoiets al Znet maken?

GODVERDOMME
by TUc Monday April 01, 2002 at 07:51 PM


En ik trap hier dus regelrecht in hé! Niet te doen gewoon. Al mijn scenepunten naar beneden!

Ik vrees wel dat Militant Links (Oh sorrie IV, oh sorrie LSP) hiermee gaat kunnen lachen! Dat zijn al zuurpruimen tot en met. hahahahah

Och ja, ik vond het eigenlijk nog geen slechte 1 april grap! Het zou echt typisch zijn dat dit hier gebeurt!


Allez, hopelijk geen mensen op slechte gedachten gebracht!


salut,
TUc

PS: maar begin toch maar met Znet! hahaha

officieel LSP-standpunt
by gc Monday April 01, 2002 at 10:33 PM

Zodra dit nieuws (te vroeg) uitlekte is een spoedberaad van het Centraal Comité van de Linkse Socialistische Partij samengekomen teneinde klaarheid te scheppen in de discussie. De voorwaarden omtrent de mogelijke overname werden nogmaals bevestigd.

Er moet ten eerste een grondige herstructurering plaatsvinden. In tegenstelling tot de vorige eigenaar heeft de LSP geen toegang tot massale subsidiëring en een uitgebreid vetbetaald apparaat. Een rationalisering dringt zich dus op. Ten tweede moet er dringend een einde gesteld worden aan berichten van softies die denken de wereld te veranderen door te fuiven.

Tot slot eist de leiding het onmiddellijk ontslag van de persoon, wellicht een stalinist, die het nieuws met betrekking tot de geplande overname te vroeg heeft laten uitlekken. Moesten er nog goelags bestaan, we zouden een nuttige bestemming weten voor die persoon! (Stalinisten hebben immers toch geen probleem met goelags...)

Morgen De Morgen kopen of waarom Yves zich kletskop liet scheren ...
by jpe / DIOGENE(S) Monday April 01, 2002 at 11:07 PM

Hé Indy-vriendjes en -vriendinnetjes, dit 1 april grapje heeft nu lang genoeg geduurd. Het is nu 23.00 u: 1 april is bijna voorbij. Zet aub Palestina terug bovenaan met sinds een paar minuten geleden nu ook een bijdrage van ondergetekende waarover sommige van onze strijdlustigste kameraden wellicht weer zullen struikelen. Veel valgenoegen.

P.S. De grap van vorig jaar was toch beter: toen ben ik er echt ingetuimeld. Om dat nog een keer te herhalen zal je 'stiekemer' te werk moeten gaan in plaats van zo'n heel artikel ... Alhoewel ... Ik heb zo net uit betrouwbare bron vernomen dat Yves Desmet morgen in De Morgen zijn editoriaal zal wijden aan de geruchtenmolen over Indymedia. Als het goed gaat met Indymedia hoor je Yves niet, maar nu hij bloed ruikt is onze kale aasgier (daarom dat hij zich kletskop liet scheren: om je kop in kadavers te steken mag je er niet te veel pluimen op hebben; dat gaat stinken)er als de kippen bij. Morgen allen De Morgen kopen dus.

Eindelijk eerlijkheid
by Filip Vanden Berghe Tuesday April 02, 2002 at 08:46 AM

Inderdaad zet Palestina terug op de voorpagina! Dat de PVDA indymedia controleert, wisten we immers al van voor 1 april.

de dood van de aprilvis
by Maarten Van Hove Tuesday April 02, 2002 at 05:22 PM
vanhovemaarten@yahoo.com

Dat was dus jouw 1 aprilgrap, JPE. Desmet was gelukkig zo correct om DM van 2 april aan Israël te wijden.

Om de dolle pret even te breken: ik vond 1 april noch het hoogheilige paasweekend amusant hoor. Of was het soms Bush' aprilvis om te zeggen dat hij de Israëli's begreep?

Verder bouwen, mensen.