arch/ive/ief (2000 - 2005)

Hengelhoef: rechter gooit vluchtelingen op 24 u tijd uit opvangcentrum
by jpe Friday March 29, 2002 at 09:33 PM

Vanmiddag naar Radio 1 - Actueel geluisterd, vanavond naar Canvas gekeken en getuigenissen gehoord en gezien van de plotselinge evacuatie (ze kregen 24 uur) van vluchtelingen uit Hengelhoef. Ik weet niet wie de rechter is die dit besloot, maar verdenk hem/haar van Vlaams Blok-sympathieën.

Gisteren werd door een 'rechter' besloten dat het asielcentrum in het vroegere vakantiecen trum van Hengelhoef (Limburg) dicht moest. De reden die de rechter bedacht: in een vakantie centrum mogen mensen niet permanent wonen. Hij/zij besloot ook om iedereen er vandaag al te doen uitgooien. 'Goede Vrijdag'.

Dan moet je horen wat dat voor de vluchtelingen die er verbleven, betekent.

Er zatten daar oude en zieke mensen tussen voor wie (zoals voor een oude Tamil-vrouw wiens familie op Sri Lanka werd vermoord) er soms niet eens een tolk was om uit te leggen waar ze nu weer naar toe verkast werden.

Er zaten daar kinderen tussen die tot vandaag naar school gingen en die goed geïntegreerd waren in het plaatselijke onderwijs. Een leraar kwam daar in Actueel over getuigen. Die kinderen moeten nu het schooljaar bijna gedaan is en de examens er aan komen, weer ergens anders beginnen. Als men dit met 'onze' kinderen zou doen, zou heel het land protesteren. Maar met vreemdelingen kan je je blijkbaar alles permitteren. Kussentje erop. Dokter niet laten komen ... U weet waarover we het hebben.

Een uit Tsjetsjenië gevluchte vrouw die vandaag een tijd met andere vluchtelingen mee in hongerstaking ging tegen deze plotse verhuis, stelde dat ze van het Russisch leger 48 uur gekregen had om hun huis te verlaten. De Belgische rechter gaf hen 24 uur om op te krassen ...

Ik vraag me nu toch af of de rechter die dit besloot, niet tot het Vlaams Blok behoort. Zie maar hoe het Blok ook in ander zaken (zoals mishandeling van echtgenotes van en door Blok- kaders) zich soms bijzonder veel permitteert omdat ze weten dat ze op justitie hun mannetjes hebben. En als de rechter in kwestie niet tot het Blok behoort dan getuigt hij/zij wel weer eens van de onmenselijkheid van 'onze' justitie. 'Ze' hebben na de Witte Marsen nog altijd niet begrepen dat justitie er voor de mensen moet zijn, voor de geest en niet voor de kleine letter kes van de wet waarmee gehaaide 'rechtsgeleerden' overigens alle kanten op lijken te kunnen.