arch/ive/ief (2000 - 2005)

Protestactie aan Israelische ambassade
by Jeroen Marckelbach Friday March 29, 2002 at 03:24 PM

Een tachtigtal demonstranten zijn deze middag omstreeks 12u30 afgezakt naar de Israelische ambassade. Op die manier wilden ze protesteren tegen het geweldadige beleid van de regering Sharon.

Vanmiddag verzamelden een tachtigtal demonstranten aan de Israelische ambassade om te protesteren tegen het aanhoudende geweld in het Midden-Oosten. Het was een vreedzame actie en de betogers droegen opvallend veel foto's mee van de Palestijnse leider Arafat. Diens populariteit is er alleen maar op vooruit gegaan sinds het geweldadige repressiebeleid van Sharon. Voorts natuurlijk veel Palestijnse vlaggen en slogans als Free Palestina.
Tot echt bij de ambassade geraakten de actievoerders niet, daarvoor was de arm der wet iets te massaal en te nadrukkelijk aanwezig.
Dus werd er halt gehouden op ongeveer twintig meter van het melkwitte gebouw. Daar werden de traditionele toespraken gehouden en liederen gezongen.
Bedoeling is elke vrijdag om 12u30 te verzamelen aan de ambassade van Israel. 'En dit doen we elke week opnieuw, tot er een Palestijnse staat is.' weet een omstaander te vertellen.
Om hun actie meer zichtbaarheid te geven is er nog een demonstratie op de trappen van de beurs van 16u30 tot 17u30. Ook deze actie zal wekelijks(elke vrijdag) plaatsvinden.

adres ambassade?
by Guido Friday March 29, 2002 at 04:22 PM

adres Israelische ambasade?

adres
by koen² Saturday March 30, 2002 at 11:26 AM
koen.de.clercq@yahoo.com

kijk ne keer op site van belgische regering en anders op de site van de top van laken stonden de adressen ook