arch/ive/ief (2000 - 2005)

26 maand Bush
by Guido Monday March 25, 2002 at 06:56 PM
pannekoekrobert@hotmail.com http://www.amnesty-usa.org/usacrisis/9.11.detentions2.pdf

Kort overzicht van de manoeuvres van Bush sinds zijn verkiezing. Geschreven uit een onmachtsgevoel na gisteren naar Steenokkerzeel te zijn geweest en na het lezen van een rapport van Amnesty International over verdwijningen van Arabieren in de VS na 11-9.

President geworden na fraude in Florida waar zijn broer gouverneur is.
Dan trekt hij terug vele internationale verdragen: Kyoto, ABM, verdrag tegens biologische wapens, verdrag tegen kinderarbeid,...
Hij geeft ook niets om de vrede in het Midden-Oosten.
En ondertussen vliegen de Bhoedabeelden in de lucht.
Tegen de zomer van 2001 moet niemand in Europa nog van hem weten. Een adviseur van Bush zegt dat zijn baas na de vakantie helemaal herboren zal terug komen.

7-9-02, in Florida wordt de staat van beleg afgekondigd door broertje Bush. De reden, tot vandaag onbekend.

11-9-02, de aanslagen op het WTC en het Pentagon. Eén dag nadien weet men al wie de daders zijn, Ben Laden en zijn organisatie. Alhoewel het heel lang duurt voordat men weet wie er allemaal omgekomen is in de aanslagen vindt men bijna direct alle gegevens terug van de kapers.
De Taliban krijgen de kans om Ben Laden uit te leveren maar dan dat niet en dan start de oorlog tegen het terrorisme. Een land dat al het armste van de wereld was, wordt aangevallen door de grootste democratie in ons zonnestelsel.
Ondertussen worden mensen overgebracht naar een kamp niet ver van Cuba. Alwaar ze al hun rechten ontnomen worden, eveneens te rechten om te zien, horen, voelen.
Terzelfdertijd worden meer dan 1200 Arabische mannen opgepakt. Door wie weten ze niet, waarom evenmin. Sommigen mochten pas na 100 dagen naar een advocaat bellen.
Vandaag zitten er nog steeds meer dan 400 in de cel.
Moslimorganisaties worden geviseerd en aangevallen, dit onder het mom van het platleggen van financiele wegen naar Ben Laden.
Ondertussen verkeert Amerika in staat van beleg waardoor alle belangrijke gebouwen beschermd worden door militairen.
Zelfs Belgen werden ingeschakeld om het Amerikaans luchtruim te beschermen in samenwerking met de NAVO. Vorige week heeft het Pentagon gezegd dat ze de luchtbescherming iets zullen minderen.

Ondertussen wordt de wereld klaargemaakt voor een aanval op Irak. Een rapport lekt uit waarin staat dat Amerika geen onderscheid meer maakt in het gebruik van niet-en wel nucleaire wapens. zeven landen worden opgenoemd als mogelijke gevaren, waaronder de "as van het kwaad".

Een voorbeeldje van hoe de Amerikaanse superpropanganda-machine werkt. Cheney gaat op reis in het Midden-Oosten om de Arabische leiders te aanhoren over hun visie op en mogelijke aanval op Irak. Elke keer opnieuw antwoordden ze dat er eerst iets gedaan moet worden aan het Palestijnse probleem. Wat staat er op 23-3-02 in de Amerikaanse pers?"Cheney zegt dat de Arabische leiders hem steunen in een aanval op Irak, ze zijn Saddam liever kwijt dan rijk."
Ander vb.: Vorige maand verscheen er op CNN een berichtje dat het eerste slachtoffer van de eerste aanval in de Golfoorlog mogelijks toch niet dood is. Een week later staat het in de Washington Post. Dit weekend stond er zelfs een blz. over in De Morgen en ondertussen staat het in alle Amerikaanse kranten. Resultaat, nu moet Irak niet alleen de wapeninspecteurs toe laten maar ook een Amerikaanse delegatie die informatie wil over de verdwenen soldaat. De patriotische Amerikanen zullen dit wel leuk vinden.

Ondertussen zijn er eenheden van het Amerikaans leger aangekomen in de Fillipijnen, Yemen en Georgie.

Onthoud ook dat Bush eerst sprak van een kruistocht om dat dan direct weer in te trekken. En hoe men in Europa opeens racistischer mag zijn ten opzichte van de bruine medemens. Synagoen die worden afgebrand, moslimscholen die worden aangevallen. In Amerika zelf werden er zeker drie mensen vermoord omwille van hun hoofddeksel.

Ondertussen verklaard Bush een economische oorlog aan Europa met zijn verhoogde belastingen op ingevoerd staal. Europa op zijn beurt zal dan de belasting op ingevoerde Textiel verhogen, dit om Bush te treffen in verkiezingsgebieden waar hij sterk staat.

Iemand die de immigratiewetten wil veranderen gebruikt de aanslagen van 11-9 als excuus om te zeggen dat die nu veel te soepel zijn. In Amerika leven 8.000.000 illegalen!

Intussen word Europa rechtser: Berlusconi en zijn facisten in de regering in Italie onder wiens bestuur een betoger wordt doodgeschoten(dit omdat de bevoegde minister opdracht had gegeven om te schieten), Haider in Oostenrijk, Denemarken dat rechtser werd, nu ook Portugal. Het aantal vluchtelingen dat aanspoeld aan de kusten van Fort Europa is bijna niet meer te tellen. Ondertussen heeft men de Conventie van Europa in het leven geroepen. Vorige week was er alweer een vergadering van die Conventie alwaar een Italiaans facist, Fini, die oppert voor een Europees burgerschap. 50 jaar geleden vocht men tegen de facisten, nu bestuurt men samen met hen Fort Europa en worden overal in Europa hun standpunten overgenomen omdat overal in Europa links aan stemmen verliest en men zo hoopt toch nog kiezers te hebben.

Allezn ben een beetje uitgeraast. Lees aub het rapport van AI want daaruit blijkt heel duidelijk welk regime er aan de macht is in Amerika.

adres AI rapport
by Guido Monday March 25, 2002 at 07:55 PM

Wag the dog
by Maarten Van Hove Monday March 25, 2002 at 09:59 PM
vanhovemaarten@yahoo.com

Van die vermiste oorlogsheld: iemand wag the dog gezien?

Ach ja...

cartoon
by g Tuesday March 26, 2002 at 11:31 PM

cartoon...
4th_reich.jpg, image/jpeg, 238x309