arch/ive/ief (2000 - 2005)

Proces Semira begonnen
by ufo Monday March 18, 2002 at 01:38 PM
ufotds@yahoo.com

Manifestatie aan het justitiepaleis ter gelegenheid van het voorkomen van de moordenaars van Semira Adamu

Deze ochtend betoogden ongeveer 100 mensen bij de ingang van het justitiepaleis in Brussel om de aandacht te vestigen op de moord op Semira Adamu iets meer als 3 jaar geleden. De politie in robocob outfit blokeerden de ingang. Er waren enkele opstootjes waarbij de politie Pascal Marcheau out het publiek trokken en arresteerden. Hij werd in het justitiepaleis gesleurd en daar, reeds gehandboeid geslagen. Een advocaat kwam tussenbeide en diende onmiddelijk klacht in. Daarop werd Pascal in vrijheid gesteld en overgebracht naar het ziekenhuis. Verder was de politie gedurende de hele ochtend aggresief, er werd nog wat geslagen en geschopt naar de mensen die van voor stonden. Na de betoging, toen iedereen zich opmaakte om naar het ziekenhuis te gaan, werd nog een tweede persoon opgepakt omdat hij zich alleen bevond, wat de arrestatie mogelijk maakte.
Over het proces zelf is nog niets geweten, ook de pers mocht niet binnen, enkel de burgerlijke partij, vertegenwoordigd door de ligue de droits de l'homme.
De zitting betrof die van de raadkamer die moet beslissen of de rijkswachters moeten voorkomen of de zaak geseponeerd wordt. Wat wel geweten is is dat de rechter gevraagd heeft dat de video van de moord zou vertoond worden in de zaal.
Hopelijk komt er een publiek proces dat we allen kunnen bijwonen.

frustratie
by manu Monday March 18, 2002 at 01:46 PM

de politie treed sinds kort duidelijk harder op tegen de radicale vluchtelingen beweging:
zondag op een laffe manier 2 mensen arresteren
nu pascal marchand aanpakken en iemand arresteren

ze mogen ons echter opluiten, afslaan, verzwijgen, ...wij geven niet op
la torture, les centres fermées... je n'y habitue pas
les expulsions, lex détentions...je ne l'accepte pas!!