arch/ive/ief (2000 - 2005)

update van de betoging (nachtelijke update)
by joeri (info from imc-uk) Saturday March 16, 2002 at 08:55 PM
joeri@indymedia.be

update van de betoging in barcelona

10u30 (zondag)- Net een telefoontje ontvangen vanop de Belgische bus (de lijn was wel niet al te best, niet alles was te verstaan). Ze zijn gisteravond laat nog in Barcelona aangekomen, en zijn naar het manu chao-concert geweest. Zij zijn nu terug op weg naar Belgie, en zullen vannacht of morgenvroeg in Brussel aankomen.
De twee bussen die al eerder vertrokken richting Belgie, zouden nu al moeten aangekomen zijn in brussel.
Rond deze tijd is er in Barcelona ook nog een solidariteitsdemo met de arrestanten aan het politiekantoor.

1u45 - Persbericht van de organisatoren van de manifestatie:
Volgens hun eigen schattingen zouden er tussen 500 000 en 600 000 demonstranten deelgenomen hebben aan de zaterdagavondbetoging tegen kapitalistisch europa. (deze schatting werd gemaakt na het checken van al hun bronnen en het vergelijken met andere demonstraties)
Dit was tot zover de grootste demonstratie van de sociale bewegingen die ijveren voor een andere globalisering sinds Seattle.
Ook zeiden ze dat politieterreur dit feest niet kan stoppen.

24u30 - Het concert van Manu Chao en anderen werd bezocht door ongeveer 50 000 personen, terwijl anderen betoogden aan het politiebureau, waar arrestanten werden vastgehouden.

23u30 - Vanavond had ook de voetbalmatch Barcelona - Real Madrid plaats. Activisten zijn erin geslaagd het Nou Camp stadium binnen te dringen. Activisten die protesteerden tegen de omstandigheden van Baskische gevangenen in de Spaanse gevangenissen onderbraken de match en probeerden spandoeken te ontvouwen. Enkelen sloegen erin zich vast te ketenen aan de doelpalen. Allen werden gearresteerd en hardhandig behandeld, live op tv.

22u30 - Vele demonstranten (er is niet precies bekend hoeveel) werden gearresteerd in het oude centrum van Barcelona

21u10 - De laatste schattingen van het aantal betogers zou op minstens 200.000 a 300.000 liggen.
De politie gebruikt momenteel rubberkogels, traangas en matrakken tegen de betogers. Er zou sprake van zijn dat politieprovocateurs het geweld zouden uitgelokt hebben; dit bericht is echter nog niet bevestigd.

Iets na 18u. vertrok de betoging; er was toen sprake van een 150.000 betogers. Er was een massa politie aanwezig, waarvan een deel probeerde om spandoeken in beslag te nemen.
Er was een carnavaleske, enthousiaste sfeer.
De kop van de betoging was al aangekomen toen de staart van de demo nog moest vertrekken.
Omstreeks 20u30 komen er berichten (bevestigde info) binnen dat politiemensen de staart van de betoging aanvallen met matrakken; ook zijn er berichten over betogers die de politie aanvallen.

dit is ongelooflijk gewoon!!!
by suppur Saturday March 16, 2002 at 10:35 PM


Mensen, ga er allemaal even bij zitten. we zijn verdomme geschiedenis aan het schrijven...

rise,
suppur

bevestiging?
by andrew crosby Sunday March 17, 2002 at 12:15 AM
punkanarchist@hotmailcom

heeft de geschiedenis en ons gezond verstand ons niet aangetoont dat de politie steeds geweld uitlokt, of hebben we nu echt bevestiging nodig!? bekijk nekeer de beelden op tv, godverdomme se paaike!

verandering?
by kengred Sunday March 17, 2002 at 01:10 PM

Inderdaad mooi nieuws uit Barca...één van de grootste europese betogingen. Maar schrijft men dan geen geschiedenis? Waarom spreken de mainstream media er niet over?
Verbazend te zien hoe 'naif' sommigen onder ons blijven. De reden van de stilte bij de media is meer dan duidelijk. Maar het toont ons vooral de grens van het 'tophoppen'...eigenlijk zijn we afhankelijk van media, we blijven betogen, maar bouwen geen alternatief...of tenminste geen noemenswaardig alternatief dat WEL geschiedenis zou schrijven. Ik stel de oprechtheid van de vele betogers niet in vraag, integendeel. Maar het wordt dringend tijd dat we kijken in hoeverre betogen an sich nog nut heeft...al zijn we morgen met 1 miljoen, dat zal geen reet veranderen. Wie spreekt dat tegen?

ZALIG!!!
by Anna Monday March 18, 2002 at 05:53 PM

Ik vind het ENORM chique wat er in BCN is gebeurt maar hebben jullie al iets zien staan in de kranten?, nieuws?, een artiekeltje op de 2Oe pagina een item van nog geen 5 minuten... Er is daar fantastisch werk geleverd, nu alleen nog hopen dat er ook iets gebeurd op politiek vlak...