arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vers Barcelone? On essaie encore une fois.
by Mara Saturday March 16, 2002 at 06:37 PM

Un bus de D14 a passé la frontière France -Espagne encore.

A 18 heurs, un bus de D14 a passé la frontière France -Espagne.
Arnaud, collaborateur d'Indymedia est aussi dans ce bus. Il dit que les autres 2 buses sont repartis pour la Belgique. Un bus a quand même reussi à passer la frontière. Les voyageurs ont peur pour des contrôles sur la route.En plus, ils vont être trop tard pour la grande demonstration, mais pas pour la fête ce soir.

Back from Barcelone
by Riet Dhont Saturday March 16, 2002 at 11:31 PM
riet.dhont@swing.be

Bruxelles, le 16 mars 2002


Persbericht en uitnodiging

Een vrijheid in stukjes…

Een nieuwe demonstratie van de ‘Europese democratie' . De Spaanse regering stelde de aanwezigheid van Europese inwoners op de top van het liberale Europa niet op prijs en heeft dan ook een gans pak van die Europese inwoners aan de grens teruggewezen en hen op die wijze verhinderd deel te nemen aan de grote internationale betoging die tussen de 300.000 en 500.000 personen heeft verzameld.

Van de drie Belgische autocars die naar Barcelona waren vertrokken , zijn er twee moeten terugkeren na anderhalve dag wachten aan de grensposten van Spanje. De derde bus is toch over de grens geraakt maar dit onder de dreigende aanwezigheid van de Guarda Civile en Spaanse politie. Een zogenaamde vrijheid die slechts wordt toegestaan op moment dat deze niemand meer deert, is onaanvaardbaar, eens te meer daar deze zogenaamde vrijheid ook werd verhinderd door de Franse prefectuur die de autocars verhinderde Perpignan te verlaten..

Wij vragen U dan ook aanwezig te zijn bij de terugkeer van de eerste twee autocars en het relaas en de verhalen te beluisteren van dit zeer opvoedrijke avontuur dat werd meegemaakt door onze 140 reizigers Zij worden verwacht op zondagmorgen 17 maart, tussen 8u en 9u aan het Noord Station, aan de hoofdingang.

Serge Cols et Riet Dhont
Secretariaat van D14
0473.745.766