arch/ive/ief (2000 - 2005)

Colombia: Burgerlijk verzet tegen de oorlog: Een noodzaak!
by (posté par zumbi) Saturday March 16, 2002 at 02:06 PM
fleveque@brutele.be

Het feit dat onlangs de dialoog tussen de Colombiaanse regering en de FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia - Revolutionaire Strijdmacht van Colombia) verbroken werd, betekent voor het land in de onmiddellijke toekomst een escalatie van het conflict, ...

... een automatische toename van de schending van de mensenrechten en van de inbreuken op het internationaal mensenrecht, en een verhoging van de interne migratie; dit heeft een weerslag op gans het gebied en bevordert de pretentie vanwege de VS. op internationalisering van het conflict - en dus ook een toenemende VS-interventie.

In het licht van dit panorama bevorderen de sociale en syndicale organisaties, de verenigingen voor de verdediging van de rechten van de mens en voor de milieubescherming, samen met andere groeperingen die voor de vrede ijveren, het burgerlijk verzet tegen de oorlog, om eens te meer de democratische uitbouw van land en vrede te bevestigen; ze roepen op tot een NATIONAAL VREDESCONGRES dat de balans opmaakt van de mislukte pogingen en dat een mandaat opstelt voor de nieuwe regering om de dialoog te herstellen, in het vooruitzicht van de uitbouw van een strategie van de Colombiaanse gemeenschap om een nieuw land op te bouwen.

Om op deze tema's dieper in te gaan hebben we het genoegen u uit te nodigen op een voordracht van Jorge Rojas, lid van het Verbindingscomité van initiatieven voor de vrede en actieve promotor van deze voorstellen, volgende maandag 18 maart om 19 uur te ELZENHOF, avenue de la Couronne 12.

Nodigen uit:
CERCAL -CINDHCO - OIDHACO