arch/ive/ief (2000 - 2005)

Horst Fantazzini, vermoord door de staat.
by anarchist black cross - gent Thursday March 14, 2002 at 10:33 PM
abc_gent@yahoo.com

Op 24 december werd Horst Fantazzini dood teruggevonden in de gevangenis van Dozza, Italië. Wij treuren met onze kameraden in Italië, en zullen niet vergeten. Hierronder het "verhaal" (maar men kan geen leven reduceren tot een "verhaal"!)

Op woensdag 19 december vorig jaar werden Carlo Tesseri en Horst Fantazzini gearresteerd nabij de « banca di Bologna » en aangeklaagd voor poging tot overval. Blijkbaar waren ze aan het fietsen in de buurt en waren in het bezit van volgens de politie verdacht materiaal. Een paar uur later werden hun huizen doorzocht en boeken, flyers, stickers en andere vormen van anarchistische propaganda, zowel als persoonlijk brieven, notitieboekjes, een computer en baar geld werden in beslag genomen. Na 32 jaar gevangenis was Horst een paar maand daarvoor in gedeeltelijke vrijheid gesteld, Carlo werd vrijgelaten in Juli na zeven jaar gevangenschap. Beide zijn anarchistische kameraden die hun leven geleid hebben in rebellie en met een passie voor anarchie, in het streven naar werkelijke vrijheid.
Op 24 december werd Horst dood aangetroffen in de gevangenis van Dozza. De officiële verklaring is dat hij stierf aan een hartaanval terwijl hij onder de douche stond.
____


"HORST, EEN LEVEN VOOR ANARCHIE
In dit uur van woede en pijn voor de dood van onze kameraad, Horst Fantazzini, blijven er nog altijd vele vragen onbeantwoord. Ze vertelden ons dat Horst gestorven is door hartstilstand. Maar wat veroorzaakte deze hartaanval? Wie deed zijn hart stoppen? Zijn kinderen bemerkten verwondingen op zijn lichaam.
Waren het slagen of de terugkeer naar de gevangenis zelf die zijn dood veroorzaakten?
Het enige ding waar we zeker van kunnen zijn is dat de dood van Horst simpelweg een andere van de vele moorden is door de staat gepleegd is op een anarchist die probeerde te leven strijdend tegen kapitaal, tegen de gevangenissen waarin hij de helft van zijn leven verbleef en tegen elke vorm van autoriteit. Zijn dood in de gevangenis was reeds gepland, gezien zijn straf pas zou beëindigd zijn in 2022, maar ze hadden hem al proberen te elimineren in het verleden, doorzeefden hem met kogels tijdens een ontsnappingspoging. Op 24 december, na 32 jaar in de gevangenis te hebben doorgebracht, stierf onze kameraad in hun handen, opgesloten in de staatsgevangenis! We houden de Bolognese procureurs, Orso en Pescatore direct verantwoordelijk, ook de gevangenisdirecteur en al de wretches die werken in de gevangenis in Dozza.
Moordenaars van gisteren en vandaag, we zullen jullie niet vergeten

Onze gedachten gaan nu ook naar onze kameraad, Carlo Tesseri. Hij is nog altijd opgesloten in de gevangenis in Dozza. Hij is een oude vriend en kameraad van Horst, die samen met hem gearresteerd is op 19 december. Sindsdien, werd hem elk gesprek met zijn familie geweigerd. Zijn partner heeft reeds gevraagd aan procureur Orso voor een dringend bezoek maar dit werd keer op keer geweigerd. Op de morgen van December 25 ging ze voor de vice-directeur van Dozza, Cardiano staan, die haar weigerde Carlo te ontmoeten, hij verklaarde dat de dood van Horst niet belangrijk genoeg was om hen toe te laten te spreken.
We menen dat het belangrijk is ons dicht rond Carlo te scharen, zodat hij onze affectie en solidariteit voelt.

VRIJHEID VOOR CARLO
VRIJHEID VOOR IEDEREEN
NEER MET DE GEVANGENISSEN

Sterven in de gevangenis
Iedere keer dat een menselijk wezen sterft achter tralies, pleegt de staat een moord, want de gevangenis vermoordt, en al diegenen die, op één of andere manier, dit instituut van pijn en dood steunen, zijn moordenaars.
De gevangenis vermoordt, uur na uur, maand na maand, jaar na jaar.
Horst, die op z'n minst 32 jaren in de gevangenis spendeerde, werd letterlijk vermoord. Dat is de enige zekerheid die we hebben en dat is de enige waarheid die geen enkele dokter zal schrijven in zijn report: vermoord door de gevangenis, staatsmoord !!
Wij denken met liefde en woede aan de kameraad en vriend Horst Fantazzini, en wij beloven hem dat zijn leven vol opstandigheid niet tevergeefs zal geleefd zijn."
(verklaring van CroceNeraAnarchica and Gruppo Anarchico per Azione Diretta Globale, 27 december 2001)
_________

Diegenen die willen kunnen schrijven naar Carlo:
Carlo Tesseri
C.C. Dozza
via del Gomito 2
40136 Bologna
Italia

(Op A-infos vindt U een vertaling in het Frans van een interview met Horst Fantazzini een tweetal jaar terug in de gevangenis: http://www.ainfos.ca/ainfos09412.html - wij vertalen binnenkort in het Nederlands)

Vraag.
by Stijn Thursday March 14, 2002 at 11:20 PM

Bedankt voor de info. Misschien wat ongepast, maar op basis waarvan zat Horst 32 jaar vast?

32 jaar cel is een terechte straf voor een zware crimineel!
by KVHV-Gent Friday March 15, 2002 at 09:04 AM
ons_nieuw_verbond@hotmail.com

Inderdaad Stijn, een zeer pertinente vraag. Waarom zit iemand 32 jaar in de bak? Omdat hij bloemekes had geplukt waar het niet mocht? Omdat hij zijn bordje niet had leeg gegeten? Neen, deze 'anarchist' zat in de cel voor een hele reeks van gewapende overvallen op allerlei instellingen. Kortom het was gewoon een zware crimineel. Of zijn misschien alle bank- en Delhaize-overvallers anarchisten? Dan zou het gerecht misschien eens moeten onderzoeken of de leden van de Bende van Nijvel niet in het extreem-linkse milieu te vinden zijn...

Peter Braet
Hoofdredacteur KVHV-Gent

En dan nog
by Soepkommandant Uilenspiegel Friday March 15, 2002 at 10:04 AM

KLopt meneer Braet,

Ik ga ook niet supporteren voor zware criminelen. De werkmens draait zijn kloten af en bepaalde sujetten gaan het asociale pad op.

MAAR DAT NEEMT NIET WEG DAT GELIJK WELKE GEVANGEBE VERMOORD MAG WORDEN DOOR DE STAAT, en dat geldt zowel voor Fantazzini's alsook voor Vindevoghels en Laplassen !

hatelijk
by Ruth Friday March 15, 2002 at 02:08 PM

KVHV hanteert hier een discours dat naadloos aansluit bij extreem-rechts: platvoers, en keihard en zonder mededogen.
Op de kap van een 62 jarige man die in de gevangenis het leven liet en een liefde, kinderen, vrienden, ... achterlaat, de anarchisten pakken: beschamend!
Men hoeft trouwens geen anarchist te zijn om niet mee te doen met de wraakroepende en hatelijke beeldvorming rond "criminelen" en "criminaliteit" (alhoewel ik de indruk heb dat anarchisten stilaan de enigen zijn die nog in staat zijn en durven daar tegen in te gaan...).
Nooit gehoord van "de gevangenen bevrijden" als goede daad?...

Braetworsten, gelieve u te onthouden van commentaar
by Stijn Saturday March 16, 2002 at 03:58 AM

Meneer Braetworst,

Ik heb u niets gevraagd. Deze vraag was gericht naar de mensen van Anarchist Black Cross. Ik heb die vraag gesteld omdat ik niet weet wie Horst Fantazzini is en waarom hij veroordeeld is. KVHV zie ik niet als een betrouwbare bron van informatie.