arch/ive/ief (2000 - 2005)

Arme Nederlanders, gelukkig is er TAART!
by ---- Thursday March 14, 2002 at 09:24 PM

De Nederlandse Nationale Niksnut Pim Fortuyn is vandaag bij de presentatie van zijn boek/partijprogram getroffen door een drietal taarten.

Arme Nederlanders, g...
2665.jpg, image/jpeg, 280x180

PERSVERKLARING

Op Naar de Nul Zetels!!

Vandaag hebben wij, de Biologische Bakkers Brigade (BBB), Pim Fortuyn een aantal vanille taarten in zijn gezicht gegooid en de boekpresentatie in stank gehuld. De taarten dienen het charisma van de ´onaantastbare´ extreem rechtse populist te oorbreken en hem van zijn voetstuk te stoten. Het hele zaakje stinkt.

Fortuyn zet aan tot racistische hetze met uitspraken als ´Nederland is vol´ en ´de islam is een achterlijke cultuur´. In plaats van hem uit te kotsen, beginnen de media en andere politieke partijen zijn ideeen te omarmen. Een paar weken geleden heerste er nog grote commotie rond zijn standpunt artikel 1 op te heffen. Nu al, na zijn overwinning van de gemeenteraadsverkiezingen, praten verschillende partijen over mogelijke coalities. De media beschrijven zonder enig commentaar zijn verkiezingsprogramma. De opkomst van de extreemrechtse lijst Fortuyn is vergelijkbaar met Haiders FPO en Dewinters Vlaams Blok. Dit willen veel mensen alleen niet toegeven, zoals blijkt uit een uitspraak van de correspondent Bogaerts in de Volkskrant van 13 maart; ´Vlaams Blok is openlijk racistisch, Fortuyn is dat niet.´

Fortuyn weet met zijn haatcampagne tegen migranten en moslims een groot aantal kiezers te trekken. Dit is uitermate triest, Vandaag komt Fortuyn voor het eerst met een inhoudelijk programma. Hij wil bijvoorbeeld meer keuzevrijheid voor de patient. Klinkt aantrekkelijk, maar voor deze keuzevrijheid moet wel betaald worden, Dit geldt dus alleen voor mensen met een grote portemonnee.

Het feit dat het verkiezingsprogramma van de Lijst Fortuyn een door Pim Fortuyn geschreven boek is, blijkt niemand te verbazen. Zelf zegt hij de kloof tussen de kiezer en de politiek te willen verkleinen. Zijn hele campagne draait alleen om zijn persoonlijke ideeen, en om hem als bekende persoonlijkheid.

De aanhang van Fortuyn is binnen korte tijd opgekomen. Ons doel is in net zo korte tijd zijn aantal potentiele zetels terug te brengen tot nul.

Stop racisme! Geef Fortuyn geen stem!

nog een foto
by --- Thursday March 14, 2002 at 09:34 PM

nog een foto...
0_2438_104585_00.jpg, image/jpeg, 280x180

JIHA !
by Kaixo Thursday March 14, 2002 at 09:54 PM

Dat zal zeker lukken. Hierop heeft NL 8 jaar gewacht, op biologische bakkers. Ik denk dat Fortuyn nu zeker geen stemmen zal halen. Meer van dat !

Kom nou, die man is gewoon leuk / Hoe zien SP en Groen-Links het ?
by jpe Thursday March 14, 2002 at 10:08 PM

Vanavond had Terzake (VRT-Canvas) ook weer zijn dagelijkse portie 'Fortuyn' (en op de Nederlandse zenders kan je de man blijkbaar om het uur wel ergens aan het zeveren zien). Wat me van Terzake bijbleef was een jonge journalist van 'Twee Vandaag' (vooravond-duidingsmagazine op Ned. 2) die het had over hoe Pim Fortuyn de boel weer opleukt. Hoe het weer spannend wordt in de Nederlandse politiek en dat vond ons journalistje nog erg leuk ook.

Brood en spelen, taarten en Pimmetje ... meer moet dat niet zijn. Peter Sloterdijk lanceerde niet voor niets een tijd geleden de term 'amuseerfascisme'.

Moeten 'we' nu zelf nog voor de kers op de taart gaan zorgen, door Pim een paar taarten cadeau te doen ?

En als dat niet helpt, hoe hem dan wel stoppen ? Wat denken de SP in Nederland en Groen-Links daarvan. Dat zou ik nu eens graag weten.

Nederlandse SP e.a. over Pim
by pimgohome Friday March 15, 2002 at 11:37 AM

"De pimpelpaarse antwoorden van Pim Fortuyn"
Dit rapport van het wetenschappelijk bureau van de SP [Nederland] analyseert
Pim's gesch(r)iften kritisch. Achteraan gegevens over de miljonairs,
die Pim financieren. Hier down te loaden:

http://www.sp.nl/partij/theorie/standpunten/rapport_boeken_fortuyn.pdf

Internet petitie tegen Fortuyn op:
http://www.petitiononline.com/joostmhw/petition.html Hier kan je o.a.
lezen hoe Pim zichzelf tegenspreekt over "buitenlanders"

Fortuyn scoort, SP en Groen links niet.
by Wrangel Saturday March 16, 2002 at 10:10 PM

zeg wat jullie willen over Fortuyn, wees gewelddadig en intimideer, maar de kiezer beslist. En het ziet ernaar uit dat Fortuyn reusachtig veel stemmen gaat halen.

(Hoe lang zal het nu duren eer de mening van een niet-communist wordt gewist... volksdemocratie op zijn best hoor, hier op indymedia)