arch/ive/ief (2000 - 2005)

Reclaim Solidarity
by reclaim solidarity Thursday March 14, 2002 at 01:24 PM
inforeclaimsolidarity@justice.com

1 mei is traditioneel dé dag om aandacht te vragen voor solidariteit, en dat willen wij ook doen in Brugge. Maar wij willen het anders doen. 1 mei is voor ons nog een feestdag, geen hoogdag van de 'solidariteit met eigen volk', maar een feestdag van solidariteit, hoop en liefde, een parade van vrolijke en kleurrijke mensen. De solidariteit die wij eisen en willen betonen strekt zich over alle grenzen heen. Kortom wij zijn :

Reclaim Solidarity...
nijntje.jpg, image/jpeg, 600x137

SOLIDAIR MET MENSEN
Wij zijn solidair met alle mensen omdat iedereen nu eenmaal respect en liefde verdient.
Wij zijn solidair met de derde wereld, die gebukt onder de schuldenlast en met de WTO, IMF en Wereldbank als extra gewicht geen kans krijgt om hun eigen leven in handen te nemen.
Wij zijn ook solidair met de armen van bij ons, wij gaan ervan uit dat iedereen, ook armen, een positieve bijdrage kan leveren in onze maatschappij, daarom ijveren we ervoor dat iedereen gelijke kansen krijgt om zijn talenten te ontplooien, zichzelf los te wrikken uit de wurggreep van deze consumptiemaatschappij.
Wij willen ook opkomen voor de mensen die hier worden weggestoken in gesloten centra, die op een inherent geweldadige manier worden uitgewezen of papieren worden geweigerd enkel en alleen omdat ze hun recht om opnamen om te vluchten uit de problemen die vaak voor een deel veroorzaakt zijn door het ‘rijke westen'. Zij vluchtten om zo en betere toekomst voor zichzelf en hun kinderen te krijgen.
Wij zijn solidair met politieke gevangenen en mensen die vervolgd worden omdat ze zich verzetten tegen onmenselijke wetten en toestanden.
Wij zijn solidair met alle mensen die lijden onder de oorlog, en een politiek van haat, arrogantie en een conflictdenken, er zijn oplossingen mogelijk die niet rond conflict, maar rond consensus draaien.
Wij zijn ook solidair met alle slachtoffers van discriminerende maatschappijen: holebi's, creatieven, vrouwen, journalisten, Koerden, freaks, mensen die "niet de juiste etnie hebben".
Wij eisen voor iedereen het recht op eigen mening en eigen meningsexpressievormen op, en een vrijheid van handelen, in zoverre de fundamentele vrijheden van de anderen hiermee niet geschaad worden.

SOLIDAIR MET DIEREN
Wij zijn solidair met dieren, die meer zijn dan grondstoffen, die enkel moeten worden vetgemest om ons een steak te geven. Een etisch-biologische landbouw, waar er RESPECT is voor de dieren i.p.v. de vleesindustrie is voor ons een oplossing.
Wij zijn ook solidair met de dieren die lijden onder onnodige proeven ten bate van cosmetica, wapenindustrie,en de geneeskunde.
We zijn solidair met de dieren die opgejaagd worden voor het plezier van het doden alleen.

SOLIDAIR MET DE NATUUR
Wij zijn solidair met de natuur die we nu aan het leegroven zijn, wij denken dat mensen een groot genoeg verantwoordelijkheidsgevoel bezitten om te weten dat enkel het zoeken naar betere en duurzame alternatieven samen met een bewust consuminderen en recycleren Ervoor kan zorgen dat ook voor onze kinderen de wereld in de toekomst leefbaar blijft.
Wij zijn ook solidair met de natuur die moet wijken voor de industrie: er zijn al wegen en industrieparken genoeg, tijd voor meer groen,ook in de stad, een stad zonder groen is immers onleefbaar!

Wij geloven in een wereld van constructief en vredevol samen-werken en samen-leven. Wij wenden ons niet af van deze wereld, maar willen resoluut kiezen voor de uitgestoken hand met àl onze medemensen. En wij willen iedere aardbewoner ook als Mens behandelen. Dat voelt nou eenmaal beter. En misschien, heel misschien, geraken we met zo'n mentaliteit al een klein beetje verder in de zoektocht naar onze Droomwereld, waar Haat en Verdeeldheid en Wantrouwen enkel nog schimmen uit een barbaars verleden zullen zijn.

weg met eigen volk eerst
by manu Thursday March 14, 2002 at 02:14 PM

en weg met eigen volk eerst!
solidariteit met iedereen

huge pink & green support
by pinkje Friday March 15, 2002 at 11:23 AM
pinkje2002

De geest van het Situationisme kan zich geen mooiere manifestatie voorstellen. Verbeelding aan de macht! Laten we ons menszijn reclaimen op de dorre, steriele en DODE beelden die ons iedere dag overspoelen, en waarin zovelen van onze ouders, collega's en kennissen zich in laten meesleuren. Ik droom van een ode aan het Leven en alle Vreugde en Energie en Hoop en Liefde die daaraan te pas komen. Geheel los van alle levenloze gedachten die de spektakelmaatschappij ons wil doen aannemen.
Dus: ont-wapenend feestje bouwen op 1 mei: het maakt er onze solidariteitsboodschap enkel maar sterker en geloofwaardiger en echter door.
Allen mobiliseren, zou ik zo zeggen, want dit wordt HET politiek-radicale frivoliteitsmoment van het voorjaar, zoals Pink & Green op O19 het najaar kleurde. Men zegge het voort! DIY rules!

think pink!
(want de lente nadert met rasse schreden en we mogen weer blij zijn!)

mucho greetz
pinkje (aka steven)

let's fight fascism with happiness
by pinkje Friday March 15, 2002 at 12:04 PM
pinkje2002@yahoo.com

De beste manier om haat en cynisme en dergelijks te bestrijden is m.i. precies je frivoliteit en levensvreugde aanwenden. Als ultieme middelvinger: 'jouw fasjo-boodschap maakt mij NIET kwaad, haalt mij niet onderuit, doet mij niet twijfelen - ik heb enkel wat meelijden met jouw bekrompen, enge visie - smijt je zure gezichtje en paranoide denken overboord en dans mee met ons'.
Ooit gezien welk energetisch effect ECHTE, onvervalste vreugde heeft op een bende zuurpruimen? En hoe sexy en geloofwaardig dit WEL kan overkomen naar de twijfelende goegemeente? Als ik een steriele zombie naast een dansende blije mens zie, dan weet ik wel op wie ik toestap, wiens boodschap en denken en voelen ik het meest vertrouw. Don't become a hateful zombie like they are....

mucho greetz, love and respect
pinkje (aka steven)