arch/ive/ief (2000 - 2005)

Oudenaarde wil geen BLOK aan z'n been
by Blokbuster Oudenaarde Wednesday March 13, 2002 at 02:05 PM
blokbusteroudenaarde@hotmail.com

Vrijdag 22 maart organiseert het Vlaams Blok in Oudenaarde een spreekavond met o.a. Gerolf Annemans en Yvan Mertens. Wij organiseren een ludieke manifestatie tegen het Blok en zijn zieke gedachtegang!

Vrijdag 22 maart vertrekt om 18.30u. een actie tegen het Vlaams Blok aan het station van Oudenaarde. We gaan naar Brouwerij Liefmans, alwaar het Blok bijeenkomt. Het wordt een ludieke actie, met o.a. djembé, ander lawijt, kleurrijke 'superhelden' (kom zo origineel, gek mogelijk verkleed!), wat straattheater misschien, en een duidelijke 'Nee!' tegen het Blok.

breng vooral zoveel mogelijk (geweldloos natuurlijk!) volk mee!

blokbuster Oudenaarde, wereldsolidariteit, ...

Blok nu 19% vd stemmen
by Guido Wednesday March 13, 2002 at 05:10 PM

Voor zover ik weet hebben de betogingen van LSp of Blokbuster ook niets uitgehaald. Kijk maar naar de laatste verkiezingen, gemeenteraad en federaal.
Dringend nieuwe tactieken gezocht:
Blootleggen verantwoordelijkheid van de media?
Ze allemaal in mekaar slaan?
Hun leiders laten verdwijnen?
Zelf elke maand propaganda in de brievenbussen gaan steken?
Met slogannekes te roepen op straat zal er niet veel veranderen.
4 jaar geleden stond ik alleen in Oudenaarde aan de ingang van het restaurant waar het Blok een meeting gaf met Frank Hecke. Ik ben daar bijna verjaagt door iemand die nu volksvertegenwoordiger is. Toen kwamen er 30 opdagen voor die meeting. Ik zie niet in dat er nu opeens 100den mensen zullen afkomen.

Reactie op Leon.Trotsky
by Bioteck Wednesday March 13, 2002 at 05:25 PM
the_real_spiderman@hotmail.com

Een massaal straatprotest is slechts mogelijk wanneer de verschillende linkse actiegroepen eindelijk gaan inzien dat door middel van eendracht veel meer bereikt kan worden. Nu zijn de verschillende groepen te zeer verdeeld vanwege hun eigen ideologie en eigen standpunten. Het is niet moeilijk dat links gestaag achteruit gaat...
Feesten is de manier om je stem te uiten, en jong volk te mobiliseren, vooral in een achterlijk, snobistisch boerengat als Oudenaarde (ik woon er al 15 jaar, ik weet waarover ik spreek)

een bescheiden massa kan zeker.
by Bioteck Wednesday March 13, 2002 at 05:40 PM
the_real_spiderman@hotmail.com

Reactie op Guido: nog geen twee jaar geleden hebben een paar vrienden en ik ook een kleine honderdtal jongeren uit het Oudenaardse weten te mobiliseren voor een uiting van protest aan de Woeker en aan de Salons Mantovani tegen het Blok. Hiervoor hebben wij op geen enkele organisatorische hulp mogen rekening van bestaande groepen, dus is het zeker mogelijk mits hulp van enkele buitenstaanders, enkele honderden mensen te laten participeren. Elke goede actie begint vanuit de hoop en het geloof tot een betere wereld. Hou dit steeds in je achterhoofd. Ook al staan we daar opnieuw maar met dertig man, die dertig man toont dat ze niet akkoord gaan met die mottige, ziekelijke ideologie van het Blok en die dertig man moeten fier zij dat ze er staan.

Miljaar !
by Kordaat ! Wednesday March 13, 2002 at 05:42 PM

Laat die onnozelaars toch gerust samenkomen.
Door hier ruchtbaarheid aan te geven zal de streekpers weer eens gedwongen zijn een verslagje te geven van jullie "te gek" feestje. En raad eens samen met mij wie in een dergelijk verslag als underdog naar boven komt ?
Jullie pakken de zaak KOMPLEET verkeerd aan. Stel je eerst eens de vraag wat je wil ? En dan hoe je het wil bereiken.
Wil je "blokbuster/lsp/als/militantlinks/internationaal verzet naambekend maken EN TEGELIJK het Blok, wel doe dan wat je niet laten kunt.
Wil je daarentegen het Blok stoppen, luister dan eens onvooringenomen naar die massa's volksmensen die voor het Blok stemmen en reageer DAN pas.
Tot slot, Oudenaarde is inderdaad een snobistisch achterlijk, maar zeer mooi, boerengat (en ook ik kan het weten).

fuiven of serieus.
by jozeph stalin Wednesday March 13, 2002 at 05:42 PM

Leon doelde natuurlijk op de tonnen kritiek die het ucc te slikken kreeg op 7 maart omdat deze een (bijna dezelfde) ludieke aktie deed met daarna een fuif. Toen werden deze mensen uitgemaakt voor het vuil van de straat door blokbuster.
Maar wat zien we nu, blokbuster doet juist hetzelfde, en nog geen week later, waar was al die kritiek dan goed voor???

reactie
by Blokbuster Oudenaarde Wednesday March 13, 2002 at 07:57 PM
blokbusteroudenaarde@hotmail.com

We gaan heus niet alleen fuiven en drinken (waar haalt ge da van da drinken,trouwens?!) op de actie, hoor. Maar Blokbuster Oudenaarde is wel van mening dat er, naast een serieuze boodschap, ook echt wel wat ludieks mag opgenomen worden in de acties. Met enkel serieuze acties bereik je nooit de grote massa jongeren, zeker niet in Oudenaarde, misschien wel degene die al overtigd zijn, maar voor andere jongeren schrikt een echt serieuze actie eerder af! Wij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk met een positieve boodschap naar buiten te komen, de wereld is zo al triest genoeg,he. Natuurlijk is er massaal straatprotest nodig, maar in Oudenaarde hoeft ge nu eenmaal gewoon niet te rekenen op een zeer massale opkomst! Maar moeten we het daarom laten? Moeten we daarom stilzwijgend toekijken hoe het Blok groeit in Oudenaarde? Ik dacht het niet,he. Die acties zullen waarschijnlijk ook niet veel uitmaken, maar wij willen vooral mensen bereiken, discussiëren met jongeren over het Blok, en hen proberen duidelijk maken dat het Blok niet de oplossing is voor problemen in de maatschappij. En dat lukt ons ook, al zijn het er slechts enkelen, soms !
Blokbuster Oudenaarde is er al van bij haar ontstaan van overtuigd dat samenwerking met andere linkse organisaties erg belangrijk is, vooral in een ‘snobistisch gat' als Oudenaarde.
Natuurlijk moet er een goéd links alternatief komen, en moet er geluisterd worden naar de blok-stemmers. Wij verwijten de stemmers van het Blok ook niets, maar Blokbuster Oudenaarde is een héél jonge beweging, en wij zijn gewoon niet in staat een politiek alternatief te bieden. Maar moeten jongeren daarom gewoon bij de pakken blijven zitten? We kunnen het Blok niet alleen stoppen, dat beseffen we maar al te goed,hoor.
En nog iets: de ‘tonnen kritiek' op de acties van 7 maart, kwamen niet uit Oudenaarde.
We mogen dan wel een jonge groep zijn, we zijn mans genoeg om een eigen mening te hebben, en we volgen Blokbuster nationaal echt niet als een hondje…
Er valt Blokbuster nationaal dan ook niets te verwijten over de ludieke actie in Oudenaarde.
Tot slot: met negativisme verander je de wereld niet!

fuiven?
by geert cool Wednesday March 13, 2002 at 10:01 PM

Hallo,
In iedere kritiek op het UCC (diegenen van de fuif in Gent op 7 maart) hebben we juist benadrukt dat wij absoluut niet tegen een fuif of een feest zijn. Zolang er ook maar een duidelijke politieke actie aan gekoppeld is.
GC

let's fight fascism with happiness
by pinkje Friday March 15, 2002 at 11:50 AM
pinkje2002@yahoo.com

De beste manier om haat en cynisme en dergelijks te bestrijden is m.i. precies je frivoliteit en levensvreugde aanwenden. Als ultieme middelvinger: 'jouw fasjo-boodschap maakt mij NIET kwaad, haalt mij niet onderuit, doet mij niet twijfelen - ik heb enkel wat meelijden met jouw bekrompen, enge visie - smijt je zure gezichtje en paranoide denken overboord en dans mee met ons'.
Ooit gezien welk energetisch effect ECHTE, onvervalste vreugde heeft op een bende zuurpruimen? En hoe sexy en geloofwaardig dit WEL kan overkomen naar de twijfelende goegemeente? Als ik een steriele zombie naast een dansende blije mens zie, dan weet ik wel op wie ik toestap, wiens boodschap en denken en voelen ik het meest vertrouw. Don't become a hateful zombie like they are....

mucho greetz, love and respect
pinkje (aka steven)

aan indymedia
by Guido Saturday March 16, 2002 at 02:31 PM

Mijn comment betrof een andere comment te becommentarieren. Blijkt dat deze verdwenen is en nu lijkt het dat ik nu kritiek geef op het eerste artikel. Wat ik echter niet wou. de eertse reactie was van iemand die kritiek had op het feesten en dat betogen de enigste oplossing was. waarom heeft indymedia.be deze eerste comment verwijderd?

aan indymedia
by Guido Saturday March 16, 2002 at 02:31 PM

Mijn comment betrof een andere comment te becommentarieren. Blijkt dat deze verdwenen is en nu lijkt het dat ik nu kritiek geef op het eerste artikel. Wat ik echter niet wou. de eertse reactie was van iemand die kritiek had op het feesten en dat betogen de enigste oplossing was. waarom heeft indymedia.be deze eerste comment verwijderd?

Soms wil de technolgie niet mee
by han Saturday March 16, 2002 at 02:44 PM

Soms wil de technologie gewoon niet mee en heeft ze zo haar eigen willetje.

Jah, we proberen daar wat aan te doen, maar 100 zeker is de software dus nog niet.

Leuk dat je eerst informeert alvorens over sencuur te gaan schreeuwe zoals sommigen hier wel eens plegen te doen.

groeten
han