arch/ive/ief (2000 - 2005)

Internationaal Verzet in Spanje + wereldwijde aktiedag op 15/03
by Bart Vandersteene Tuesday March 12, 2002 at 07:01 PM
ivspanje@hotmail.com

1. Internationaal Verzet delegatie in Spanje (Barcelona en Salamanca) 2. Internationale aktiedag 15/03


1. Internationaal Verzet delegatie in Spanje (Barcelona en Salamanca)

Op dinsdagavond 12 maart vertrekt een delegatie van 15 Internationaal Verzetsleden naar Spanje om deel te nemen aan de protesten tegen de Europese Raad. De laatste dagen zijn er al massale betogingen geweest in Spanje van o.a. honderduizenden studenten, tegen de waterpolitiek van de Spaanse regering, ... Het beleid van Aznar zowel op nationaal als op internationaal vlak veroorzaakt heel wat protest bij de gewone Spaanse bevolking. De protesten in Barcelona, die starten met een betoging van het Europees VakVerbond op donderdag 14 maart, zouden qua omvang wel eens de proporties van Genua kunnen aannemen waar honderdduizenden Italianen de straat op trokken tegen de G8 top en de Berlusconi-regering in juli laatstleden. Op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart volgen er nog verschillende akties en betogingen waar we zullen aan deelnemen.

Op zondag 17 maart vertrekken we vanuit Barcelona naar Salamanca, waar een top doorgaat van de ministers van cultuur. Vele van de ministers van cultuur zijn ook minister van onderwijs, verschillende studentenorganisaties uit Spanje organiseren er een kleine tegentop met betogingen. We zullen er ook deelnemen aan Europese vergadering van studentenorganisaties om de neo-liberale aanvallen op het onderwijssysteem te bespreken en tot een coördinatie te komen wat betreft de tegenbeweging.

Vanaf woensdagavond zullen we dagelijks verslag uitbrengen van onze ervaringen. Je kan ons ter plaatse contacteren via ivspanje@hotmail.com . Bart Vandersteene (woordvoerder Internationaal Verzet) zal in Spanje bereikbaar zijn via GSM-nummer 0485/93.76.81

In België kan je contact opnemen met Geert Cool voor meer informatie 0485/400.780. Op deze website http://users.pandora.be/militant.links/ml/2002/barcelona.html zullen er dagelijkse verslagen komen van de Internationaal Verzet delegatie. Op donderdag 21 maart komen we terug aan in België.


2. Internationale aktiedag 15/03

Op vrijdag 15/03 zal ter gelegenheid van de Europese Raad in Barcelona een wereldwijde aktiedag doorgaan tegen de privatisering van onderwijs. Op alle continenten zullen de zusterorganisaties van Internationaal Verzet en bevriende organisaties die dag aktie voeren rond een gemeenschappelijk thema, een gemeenschappelijke problematiek voor studenten wereldwijd. Van Zuid-Afrika tot Rusland, van Canada tot Israël, van Zweden tot Nigeria zal die dag door studenten aktie gevoerd worden d.m.v. betogingen, bezettingen van administratieve gebouwen organiseren, publieke debatten, straattheater, ...

In België zal er in een tiental steden aktie gevoerd worden, dit zal gaan van pamfletten uitdelen tot korte zitstakingen in secundaire scholen, ludieke akties, ... Op vrijdag zullen we a.d.h.v. een persbericht een verslag opmaken van de aktiviteiten die in België en internationaal zijn doorgegaan.

Bart Vandersteene
namens Internationaal Verzet

in belgium ?
by nico Tuesday March 12, 2002 at 08:24 PM

any demo in belgium ?

This monday
by zumbi Tuesday March 12, 2002 at 09:57 PM
fleveque@brutele.be

Normaly, there wil be a protest in front of the spanish embassy this monday ... More info later

wij van internationaal verzet...
by erwin Wednesday March 13, 2002 at 01:12 AM

kwil echt niet zeuren of zo, maar ik heb de indruk dat ik meer een reclamecampagne ben aan't lezen van een groep image-builders dan van een groep mensen die naar Barcelona gaat om het lot van vele anderen te doen verbeteren. reageer hier maar niet op, maar het doel lijkt me belangrijker dan je persoonlijke ledenclubje honderduit in de verf te zetten.

Meer info over Spaanse hoger onderwijshervorming.
by Stijn O. Wednesday March 13, 2002 at 01:29 AM

Hoi,

Voor diegenen die zich afvragen waartegen de Spaanse hoger onderwijswereld nu al maanden (en ook dit weekend weer)
betoogt, surf naar <http://www.attac.org/belgie/hvdn020310/hvdn020310-3.html>.

Daar staat een omstandige en gedetailleerde uitleg van de LOU, de onderwijshervorming die zoveel protest uitlokt.

Het artikel is ook op de Indy-site terug te vinden, maar ik kan de exacte URL niet vinden via de zoekrobot. Het werd vorige week gepost.

hé zumbi
by herman Wednesday March 13, 2002 at 08:39 AM

nice joke!

on tuesday you anounce: "there wil be a protest in front of the spanish embassy this monday ... More info later"

or did you mean monday 18/3, after the demo's in Spain?