arch/ive/ief (2000 - 2005)

NV-A wil Centrum Leman afschaffen
by christophe callewaert Monday March 11, 2002 at 09:59 PM

Het nieuwtje glipte zowat tussen de oorlogen, miserie, processen van de eeuw en ongevallen die dagelijks de kranten vullen, door. Toch is het een veel betekenend feit. Bourgeois, de dam tegen het Vlaams Blok volgens de enen en de wolf in schapevacht volgens de anderen, wil het Centrum voor Gelijkheid van Kansen afschaffen.

In Denemarken is het al zover. De Deense liberalen wonnen in november vorig jaar nog de verkiezingen na een campagne met de belofte om de toegang tot Denemarken moeilijker te maken. De Dansk Folkeparti haalde bij diezelfde verkiezingen 12 %. Zij zien de migratie als een bedreiging voor de Deense natie. De minderheidsregering is afhankelijk van deze rechts-populistische partij. Hoewel de partij geen enkele minister heeft in de regering weegt ze wel op het beleid. Zij maakte oorspronkelijk campagne rond de afschaffing van het in het buitenland vermaarde Human Rights Institute. De regering leek haar te volgen, maar besliste toen uiteindelijk om het Instituut toch te behouden. Eind dit jaar is Denemarken voorzitter van de EU en net op het moment dat alle camera's op Denemarken gericht zijn, een Instituut voor de mensenrechten afschaffen zou het imago van Denemarken geen goed doen. Om de rechts-populisten toch een pleziertje te doen, werd dan maar beslist om de Danish Board for Ethnic Equality af te schaffen.
In België zou het wel eens de zelfde kant kunnen opgaan. Op het congres van de NV-A was het volgende te horen:
"Het huidige "Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding" heeft volgens de N-VA weinig meerwaarde met het oog op de inburgering van migranten. Het heeft integendeel sterk bijgedragen tot de polarisatie rond de migranten en zou dus beter worden afgeschaft. Via inburgering zullen de migranten zelf hun rechten leren kennen en verdedigen, zoals alle andere Vlamingen." (zie http://www.n-va.be)
Inburgering? Kunt u zich daar iets bij voorstellen? Ik geloof dat dit bij het Vlaams Blok "aanpassen" heet. Voor de NV-A betekent dit concreet dat de migrant "opgeleid wordt in onze publieke cultuur". Bah, jekkes, opgeleid worden in de cultuur van het Vlaams-nationalisme: waar Conscience een groot auteur is, Brel een buitenlander, Boon een vuilak en waar collaborateurs slachtoffers zijn.
In Denemarken veroorzaakt de sluiting weinig ophef. Zelfs de medewerkers van het centrum reageren makjes. Wat had je ook anders verwacht van een Centrum dat net zoals het onze nooit echt stelling durft in te nemen tegen het institutionele racisme dat in de structuren van onze maatschappij ingebakken zit.

Wat een hoop onzin !
by Soepkommandant Uilenspiegel Monday March 11, 2002 at 11:21 PM

Kristofken Callewaert,

om te beginnen, doe eens moeite om naar het nieuws te luisteren of een paar kranten te lezen. Wat jij hier komt te beweren is van identiek hetzelfde bedroevende niveau als van de gemiddelde Blokker. Triestig jong, triestig...

Om te beginnen kan jij, Kristofken, helemaal niets, noppes, nougabolle op een "congres gehoord hebben" aangezien ons congres nog moet plaatsvinden (4 en 5 mei, hiermede ben je hartelijk uitgenodigd)

Ten tweede, de stelling dat het Centrum de gehele discussie (in haar eigen nadeel trouwens) gepolariseerd heeft, klopt als een etterende vinger. Neem nu het meest recente proces van het Centrum, jong ik denk dat de champagnekurken geknald hebben bij het Blok.

Ten derde getuigt jouw stelling tav de "vlaamse publieke cultuur" van een ongeloofelijk neerkijken op de mens in het algemeen en de Vlaming in het bijzonder. Jouw stelling is de "weg met ons" retoriek. Doe zo maar voort, ik weet alvast wie daarbij wint.

Tot slot kan ik je verklappen dat Louis Paul Boon en Jacques Brel enorm hoog staan aangeschreven bij de gemiddelde Vlaamsnationalist. Boon omdat hij Dietser was en dat verdorie durfde te combineren met een volks socialisme.
Brel omdat hij gewoonweg prachtige liedjes gemaakt en gezongen heeft. Misschien ben jij van het type dat eerst eens instrumentalistisch gaat gaan kijken of een artiest wel de juiste ethnie heeft en vooral tot de juiste klasse behoort MAAR wees gerust, wij nationalisten zijn zo bekrompen niet.

Trouwens, ik denk dat menigeen hier al stukken betere anti-nationalistische propaganda heeft verspreid dan jij.

Mens, mens, mens, mag ik je vriendelijk vragen hoe oud jij bent (mag ik een wilde gok doen, 12 ????)

Met warme groeten,

Nederlandsonkundige Vlaamsche taalracisten
by jpe Monday March 11, 2002 at 11:34 PM

"Opleiden in onze cultuur": ze kennen hun eigen taal niet eens, de verkrampten van het NV-A. Je kan niet 'opleiden' in een cultuur.

Misschien minder schokkend, maar vanavond op RTBF-televisie gehoord: de Vlaamse clubs uit de profliga willen 'solo' gaan. Ik kan de hele uitleg hier niet overdoen, want het was nogal ingewikkeld. Maar als de Vlaamse schepen van cultuur Bert Anciaux (je kan zo'n kleuterleider toch geen minister noemen) er zou in slagen om met behulp van het lokmiddel van subsidies, het Belgische voetbal uit elkaar te halen, dan staan we weer een stap dichter bij het separatisme.

De verdomde taalracisten.

Wat is een taalracist ?
by soepkommandant Uilenspiegel Tuesday March 12, 2002 at 11:56 AM

Beste pubers,

NIEMAND wordt "opgeleid" voor, in, tegen, op, onder een Vlaamse cultuur.
Laat staan dat migranten gevraagd wordt COnscience te lezen.

Ik (en hopelijk niemand) zal me wagen aan een definitie van "cultuur" maar doe eens de test en ga een aantal weken of maanden naar het buitenland (Duitsland, Frankrijk,Wallonië,...). Je zal automatisch, willens nillens, beseffen dat die "Vlaamse publieke cultuur" (in al haar verscheidenheid wel te verstaan) bestaat.
En tot die "vlaamse publieke cultuur" hoort zowel Brusselmans als Elsschot, Brel als DV8, biefstukfriet als waterzooi, sappig westvloms als zoetgevooisd limbeugs, Krisje Merckx als Flup Dewinter,...

Het is blijkbaar een typische techniek van "links" (alhoewel dit begrip te veel een eer is voor jullie, ik hou het bij "puberalisten") om eigen waarheden te creëeren die NIETS te maken hebben met de werkelijkheid.

Zo, en ga nu maar ijverig op zoek naar taalfouten want daar zijn jullie blijkbaar zeer goed in en het onderbouwt tevens jullie ijzersterke argumentatie (ik deins nu al achterover van schrik).

Warme groetjes,

Nederlands leent zich goed om te schelden
by Han Tuesday March 12, 2002 at 12:49 PM

Het Nederlands leent zich bijzonder goed om te schelden (met of zonder spelfouten), dat werd op deze site al meerdere malen bewezen.

Als Brusselaar krijg ik welleswaar de kriebels van de Vlamingen die deze stad claimen als hun hoofdstad.

En hoe zit dat nu met dat centrum Leman. Ik kan uit de scheldpartij van de soepkommandant eigenlijk alleen maar begrijpen dat hij voor de sluiting is.
heh....

Een vraagje voor de Soepkommandant : Wie bedacht het concept "Het Europa der volkeren"?

Neen, het was niet Concience, en ook niet gauwleider Anciaux.