arch/ive/ief (2000 - 2005)

NMBS B - evenement in de straten van Brussel
by Toon Sunday March 10, 2002 at 06:30 PM
tvdaele@easynet.be

Het was vandaag wel aanschuiven voor een ticketje richting Brussel. De NMBS had de manifestatie voor gelijke kansen tot een 'B - evenement' gebombardeerd.

Net als voor het komende vakantiesalon, gaf de NMBS een fijne korting, mooi is dat. Maakt de NMBS volgende keer op het zijflapje van het ticket ook reklame voor de manifestaties in Brussel?

De toegang tot de manifestatie was zelfs helemaal gratis. Daar waar de laatste jaren de hand in hand betogingen al eens 'grijze (haren) betogingen' waren, kwamen er vandaag vooral een hele rits jongeren opdagen. Er werd niet zo gek intensief gemobiliseerd en toch was de opkomst een groot succes. Jarenlang was half maart het moment van de grote vredesbetogingen. Twee dagen voor de symbolische stemming in kamer van volksvertegenwoordiging brengt het thema van gelijke kansen en algemeen stemrecht ook een hele boel mensen op de been.

In het parlement is dit thema een aanleiding tot politiek geharrewar. De VLD moet er niet van weten, CD&V onthoudt zich en PRL idem dito, om het regeringswerk niet te bemoeilijken... Eigenlijk is iedereen wel voor, maar nu nog even niet?!! Rare jongens die politici.

Voor de mensen die vandaag op straat kwamen was het maar al te duidelijk. Als er dan toch gestemd moet worden, laat daar dan iedereen aan meedoen, en wel nu!