arch/ive/ief (2000 - 2005)

De Middellandse Zee was weer dodelijk vandaag
by christophe c. Friday March 08, 2002 at 04:59 PM

Sinds 1993 houdt UNITED een lugubere lijst bij van de vluchtelingen die sterven aan de grenzen van Europa. De teller stond eind 2001 op 2406. Vandaag kunnen ze er weer vijftig eenheden aan toevoegen.

Voor de kust van Sicilië zijn zeker vijftig vluchtelingen vermist nadat de boot, waarmee ze uit Afrika kwamen, gisteravond schipbreuk leed. Elf mensen konden worden gered. De anderen zijn vermoedelijk allemaal verdronken.

Deze mensen zijn het slachtoffer van het "humane" vluchtelingenbeleid van de Europese regeringen.
"Ja, maar, we kunnen ze tocht niet allemaal opnemen". Zelfs een door bepaalde mensen progressief genoemde intellectueel als Ludo Abicht moest dat onlangs nog eens herhalen. Nee, hoor, we kunnen ze ook gewoon laten verdrinken voor de kusten van onze vakantiebestemmingen. Op kerstmis 1996 werden meer dan 200 lijken uit het water gehaald. De lijst van United vind je op:
http://www.united.non-profit.nl/pages/info14.htm

Het zijn harde tijden voor wie het nieuws probeert te volgen. Daarnet nog gelezen dat het Israelische leger vandaag meer dan 40 Palestijnen heeft vermoord. Weet iemand waar dit naar toe gaat? Is dit een fase of is er wel degelijk iets heel fundamenteels veranderd sinds 11 september en doen wij nog altijd alsof er niets aan de hand is?
Ik vrees het tweede. Rechtse regeringen en krachten vertonen sinds 11 september een ongeziene arrogantie. Er gebeurt zoveel dat de antiglobaliseringsbeweging nauwelijks de tijd heeft om op alles te reageren. Pim Fortuyn, Berlusconi, Bush, Sharon en Verhofstadt die zegt dat Europa klaar is voor de oorlog. De nieuwe rechtse regering in Denemarken schafte deze week het plaatselijke Centrum voor Gelijkheid van Kansen af. Ik durf te wedden dat niemand dat al gehoord had. Ik zag vandaag iemand van het kabinet Onckelinx en zelfs hij viel uit de lucht. "Het gebeurt echt overal. Het Vlaams Blok was dus toch geen geïsoleerd fenomeen dat typisch is voor Vlaanderen ", was zijn reactie. BTW, Bourgeois, opperhoofd van de democratische nationalisten en volgens Yves Desmet dam tegen het Vlaams Blok, liet onlangs weten dat hij ook het Centrum wil sluiten. Nooit gedacht dat ik ooit nog op de barricades zou staan van het Centrum Leman.

40
by christophe Saturday March 09, 2002 at 10:44 AM

Het Israelische leger vermoordde geen 40 Palestijnen, maar slechts 35. Al de rest klopt helaas wel.

Je teller was toch bijna juist
by jpe Saturday March 09, 2002 at 10:07 PM

Het Israelische leger vermoordde op vrijdag geen 40 Palestijnen en ook geen 35 maar - tenminste volgens de VRT-radio vanavond - wel 39. En het moorden ging ook vandaag door; kinderen en al.

VS-leger gebruikt verarmd uranium-wapens in Afghanistan
by jpe Saturday March 09, 2002 at 10:39 PM

Christophe, na lectuur van je volledig artikel kom ik hier nog even terug want wat je hier schrijft is heel terecht en weinigen merken dit op:

"Rechtse regeringen en krachten vertonen sinds 11 september een ongeziene arrogantie. Er gebeurt zoveel dat de antiglobaliseringsbeweging nauwelijks de tijd heeft om op alles te reageren. Fortuyn, Berlusconi, Bush, Sharon en Verhofstadt die zegt dat Europa klaar is voor de oorlog. De nieuwe rechtse regering in Denemarken schafte deze week het plaatselijke Centrum voor Gelijkheid van Kansen af."

Dat had ik ook niet gehoord en evenmin dat Bourgeois het Centrum Leman wil sluiten. Waar gaat dit inderdaad naartoe ?

Een vriendin, die nogal met de naziconcentratiekampen is beziggeweest, kon deze week niet slapen nadat ze in Le Monde Diplomatique van maart (p. 12 - 13) las hoe de V.S. ook in Afghanistan met verarmd uranium aan het bombarderen zijn (geweest). Hoevelen weten dat ?

Vanavond (zaterdag 9/3) bracht het VRT-radiojournaal het bericht dat de V.S. het plan bekend maakten om in geval van conflict met een 7-tal landen atoomwapens in te zetten. De landen die werden opgesomd waren o.a. Rusland (Bush' maatje Poetin zal lachen) en China ...

Uranium
by christophe Sunday March 10, 2002 at 07:29 PM

Om te weten dat de VS verarmd uranium gebruikt, hoef je Le Monde Diplomatique te lezen. Regelmatig jouw favoriete webstie Indymedia volgen, volstaat. In oktober was dat nieuws hier al te lezen.

Zie http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=9226