arch/ive/ief (2000 - 2005)

repressie?
by Noam Friday March 08, 2002 at 03:40 PM
bubbaspong@hotmail.com

Stoer doen, slagen krijgen, en dan klagen

Hallo,

Ik was ook in Gent. en al die mensen die dingen uit de context halen en verdraaien doen een serieuze afbreuk aan de geloofwaardigheid van indymedia. Er zijn een paar incidenten geweest ok. Maar vertel dan ook de ware toedracht van de feiten. de flikken hebben pas gechargeerd nadat er met projectielen naar hen gesmeten was. Misschien hard, maar als je met de grote jongens wilt spelen moet je niet beginnen wenen. i.p.v van flikken te provoceren zou er beter op een vredevolle manier actie gevoerd worden en dan zou de anti-NSV niet langer alleen radicalere mensen maar ook meer gematigde mensen aantrekken

Met mate
by Doordenker Friday March 08, 2002 at 04:02 PM

Sommigen noemen Pim Fortuyn ook gematigd.

Als er geen flikken waren geweest...
by Ludd Friday March 08, 2002 at 05:29 PM

En als er geen flikken waren geweest had ook niemand de behoefte gehad om "projectielen" te smijten.

Waarmee ik geweld niet probeer goed te praten. Met geweld bereik je niets! Maar de verhoudingen waren buiten proportie.
De zogenaamde projectielen (die ik gezien heb) waren halflege plastic flesjes. En ik heb er een zevental zien vliegen, niet te vergelijken met de intifada dus!

Het geweld wat ik gezien heb van onze federale politie, beschermers van onze democratische rechtstaat, daarentegen was van een andere orde:
Tweemaal, van kortbij, heb ik 4 "in fullbodyarmor robocoptypes" gezien die met hun matrak een ongewapende betoger in elkaar klopten. Smeekbeden van de slachtoffers om te stoppen hielpen niet. Ze moesten eraan geloven, boeten voor wat andere mensen gedaan hadden.

We werden als staart van de betoging met zijn allen gearresteerd! Diegenen die met projectielen gegooid hadden waren allang verdwenen! Maar de vele omstaanders moesten mee! Of ze nu net toevallig op weg waren naar vrienden in de buurt of niet, iedereen mee!

Op zo'n moment ben je totaal machteloos! De politie is onherkenbaar als individu. Hoe moet je klacht indienen als je de politieagent alleen maar kunt omschrijven als "Een gehelmde man of vrouw, met matrak, schild en verkleed als robocop"? En er lopen er zo 200 rond?

Mijn conclusie is: de strijd tegen het fascisme beperkt zich niet alleen tot strijd tegen NSV, Vlaams Blok en het andere fascistische gespuis. Ook aan ons politieaparaat zit een reukje!

Laten we ons verzet wel geweldloos houden a.u.b.! Het geeft de politie altijd een goede reden om geweld tegen ons te gebruiken. En we weten allemaal wie fysiek de sterkste is. Als matrakken niet helpen, gebruiken ze wel waterkanonnen, traangas of desnoods rubber kogels. En ik ben daartegen niet bestand. Jij wel?


Ludd