arch/ive/ief (2000 - 2005)

Anti-racismefeest.
by Guido Friday March 08, 2002 at 11:50 AM

Klein verslagje van gisteren op de Oude Beestenmarkt en Baudelopark.

Om 16u30 werd er verzameld in het St-Annaparkje. Toen ging een groep van ongeveer vijftig personen richting Oude Beestenmarkt(het vertrekpunt van de fascobetoging). Ondertussen kwam ook de beroemde, in mooie kleuren uitgedoste, sambaband de groep vervoegen. Op de Oude Beestenmarkt mocht iedereen zijn creativiteit botvieren. De grond werd gekleurd in alle kleuren van de regenboog en overal werden er slogans aangebracht, van de klassiekers(NSv, weg ermee tot migrantentemrecht nu). Er werd ook en spandoek van 1m op 2m opgehangen met daarop'migrantenstemrecht nu'. Toen het plein zo versierd was dat er niets meer bij kon, heeft de groep zich richting Baudelopark begeven. Daar hadden de NSV'ers in koeien van letters reclame gemaakt voor hun website http://www.split.be. Deze letters stonden aan elke ingang van het park.
Ik ben toen gaan werken om terug te keren rond 22u30. Op weg twee grote fasco's tegengekomen, één pantserwagen en verschillende combi's en motors. Ik voelde me nog nooit zo veilig.Aangekomen in het Baudelopark zag ik zo'n 250 à 300 mensen gezellig praten en heel matig drinken. De sfeer was echt heel aangenaam. Omstreeks 0u00 was iedereen naar huis en was het parkje opgeruimd.
Heeft er iemand foto's van de aankomst van de NSV'ers op de Oude Beestenmarkt? Er zou een foto ijn gemaakt van een dienaar van de wet die een NSV-er hielp met het verwijderen van het spandoek van'migrantenstemrecht nu'. Moet echt wel de moeite zijn geweest, hun gezichtjes bij het zien van zoveel kleuren en anti-racistische slogans.
Leve Non-Violent-Actions.

Ps.voor een verslagje van het feestje zelf zal iemand anders moeten posten.

vreemde site diene www.split.be
by tim Friday March 08, 2002 at 12:26 PM

een ongelooflijke onverdraagzame website

splts.be
by han Friday March 08, 2002 at 12:47 PM

Ik denk dat guido http://www.splits.be bedoelde.

Maar heel erg veel staat er niet op die website hoor.

Groeten

han

inderdaad, Splits.be
by Guido Friday March 08, 2002 at 02:27 PM

ja sorry, het is inderdaad splits.be, de ander is er één voor danslessen.
Eigenlijk is die graffiti niet zo erg want op die site staat er maar één pagina met een oproep voor hun betogingkske.