arch/ive/ief (2000 - 2005)

Flikke repressie in Gent
by sniper Thursday March 07, 2002 at 10:32 PM
sniper@linuxfreemail.com

Flikke repressie in Gent, ik wil klacht indienen!!!

Omwille van de kollosale en abnormale repressie (die mij deed denken aan de verhalen van de repressie in Latijns Amerika) ga ik graag klacht indienen tegen de hoofdverantwoordelijken (tegen de individuele flikken gaat dat natuurlijk niet want die waren wel zo slim om een bivakmuts te dragen -is er trouwens niet zoiets als het verbod om die dingen te dragen???-)

Dus als er mensen zijn die samen dit willen doen, laat mij dan gerust iets weten.

welke repressie?
by elke Thursday March 07, 2002 at 11:06 PM

Zou je eens willen schrijven welke repressie er geweest is? Ik neem aan dat niet iedereen in Gent was of misschien zich aan het bezatten(?!) was op het ogenblik van de anti - nsv betoging.

uitleg
by sniper Thursday March 07, 2002 at 11:42 PM

De zaken die er mis gelopen zijn zijn oa de overaanwezigheid van flikken (dit zou je misschien nog kunnen goedpraten door te zeggen dat er een risico op rellen bestond) maar toen ik naar huis gaan heb ik 3 robocops op 1 persoon zien "springen" (en dit mag je echt wel letterlijk nemen, de persoon kon niet gaan liggen want hij verstond de flikken niet (hij was franstalig) en het gevolg was dat ze er met 3 zijn opgesprongen en die persoon echt wel veel te hardhandig op de grond gesjot hebben, als de persoon dan op de grond lag hebben ze hem nog verder gestampt). Dit kan dus niet he, als je opgepakt bent moeten die klote flikken je ook met respect behandelen en dat hebben ze zeker niet gedaan, de rechten van de arrestant zijn hier wel degelijk met de voeten getreden!!!

-zo heb ik nog een paar voorbeelden van dingen die ik gezien heb en als je uitleg vraagt word je afgedreigt, dit kan dus niet!!!-

Wie wat waar hoe
by Rune Friday March 08, 2002 at 12:32 AM

Geef eens wat meer details over waar die persoon in elkaar geklopt was?

( ( we're the REAL criminals ) )
by lux Friday March 08, 2002 at 12:33 AM
luxien@mail.be

Inderdaad die boodschap kregen we deze keer alweer onrechtstreeks mee van de burgemeester van Gent.
Als baas van ZIJN cops, heeft hij weten duidelijk te maken dat 'de linksen' heel gevaarlijk crapuul is, waarvoor je ALLE cops die je hebt MOET inzetten.

Niet achter de hand houden hoor, gewoon OVERAL langs het parcour posteren met de wapenstok in de hand...

Als dit geen provocatie is...

En alweer een gelukte: na wat kat en muis gespeel,
met DREIGEND watermonsterkanon, sloegen de cops aan 't zuid er ineens wel hŽŽl hardhandig op los...

Een poosje later, gevolgd door de reactie van de o - zo - vredelievende 'anarchisten in uniform': een ruit ingooien van een droogkuis (wow!), van interim kantoren, en de bank van Breda(als U van ondernemen houd, staan we klaar voor U)&Dexia.

Samenvating van een avond in Gent:
police partout, justice nul part.
En ja die blokkers waartegen er gemanifesteerd werd,
die liggen alweer VOLDAAN van de busuitstap naar Gent, als bange blanke hun hersenen te splitsen.

Waar is het nieuws?
by justin Friday March 08, 2002 at 08:44 AM
Justin.vanheddegem@advalvas.be.nospam

Dit is toch echt weer typisch he! Er gebeurt dan eens iets, en plots kan niemand nog een deftig relaas van de gebeurde feiten geven. Iemand die niet aanwezig was kan op basis van het hier geposte onsamenhangende gebrabbel onmogelijk begrijpen wat er werkelijk gebeurd is.
één ding weet ik wel: toen ik gisteren rond 22u aan het zuid terugkwam (de laatste bus huiswaarts, weet je wel) van de fuif van het UCC waren daar massa's (à la o19) flikken in battledress met combi's en anti-terreurwagens. Femke moest nog de Brug gaan afsluiten maar ze kon niet door en de flikken weigerden ook om meer te vertellen over wat er gebeurde.
Deze morgen hoorde ik dan op de radio dat er 'ongeregeldheden' zijn geweest en dat er winkelruiten zijn gesneuveld. Maar de vragen blijven. Zijn die mensen opgepakt vóórdat er ruiten ingegooid werden? En zo ja, waarom dan?
Komaan zeg, beste mensen van de LSP en ALS en Blokbuster, jullie die anders altijd de eersten zijn om hier jullie commentaar te geven. Of komt het relaas niet zo goed over voor jullie.

Justin

reactie komt straks
by geert cool Friday March 08, 2002 at 09:28 AM

Justin,
De betoging was enorm goed: groot en strijdbaar. Er waren nadien problemen met de politiekrachten die erg opgefokt waren en blinde repressie gebruikten.
Straks komt er een volledig verslag. Gisteravond was dit niet mogelijk omdat we alles in het werk gezet hebben om de gearresteerden vrij te krijgen.
GC

Niet kwaad bedoeld.
by justin Friday March 08, 2002 at 10:26 AM
justin.vanheddegem@advalvas.be

Mijn opmerking was niet kwaad bedoeld hoor Geert. Ik begrijp dat jullie in een vervelende situatie zitten. Duidelijk ben ik ook niet de enige die een beetje verbaasd was dat er nog niks gepost is door jullie (zie reactie van Han). Ik zit al sinds gisteren op mijn honger. Ik was namelijk gisteren op het zuidplein net toen jullie betoging afliep en zag de schare politiemensen. Sinds ik op d14 klop kreeg van de flikken begint de adrenaline bij mij al te stromen als ik er twee of meer samen zie. Het moet echt gedaan zijn. Ik stel voor dat ik deze namiddag eens naar het politiekantoor ga om te zeggen dat het toch wel gedaan moet zijn nu!


Justin
Niemand Bijzonder
Lid van Niks Bijzonder
In een vrolijke bui

flikken waren met het meest
by jako Friday March 08, 2002 at 10:44 AM

NSV: amper 200 ziekelingen

Antifascisten: 1000 actievoerders (betoging + united colours-actie)

Flikken: gans het korps van Gent, 15 pantserwagens, waterkanon en 10-tal gewone combi's

Arrestaties: 45 van die 1000 antifascisten

Vernielingen: peanuts in vergelijking met het geweld van NSV'ers en politie tegen fysieke integriteit van mensen

Resultaat: succesrijke actiedag (zowel betoging als fuif), maar door provocatorisch optreden van de politie en ongeziene vooringenomenheid van de traditionele pers is 'links' eens te meer afgeschilderd als krapuul

The Struggle Goes On!

Peanuts
by justin Friday March 08, 2002 at 11:03 AM

Wat is er gebeurd?
Peanuts.
Peanuts zijn nootjes en daarvoor word je niet opgepakt.
Nu weten we nog niks meer.


Justin

verslag
by GC Friday March 08, 2002 at 12:36 PM

Hallo,
Ons verslag is nu gepost. Gisteravond ging echt niet, we moesten doen wat we konden om de gearresteerden vrij te krijgen. Ook nu zijn er nog kameraden bezig met het opvolgen van de minderjarigen die opgepakt waren om hun ouders gerust te stellen.
GC

Wat ik gezien heb (poging tot objectief verslag)
by Lander Friday March 08, 2002 at 12:52 PM

Beste mensen,

ik was met een aantal anderen afgezakt naat Gent om deel te nemen aan de manifestatie tegen het NSV (nationalistische studentenverbond) die later op de avond doorging. Het was eigenlijk niet een tegenbetoging in de letterlijke zin van het woord aangezien de anti-NSV-betoging doorging vóór de betoging van NSV en niet gelijktijdig ermee.
Om 7 u 's avonds was er afgesproken aan het Zuid om vandaar de optocht te beginnen. Het leek een beetje op een gezellige familieoptocht (er waren jongeren, ouderen, jongens, meisjes, 'blanken'en 'zwarten'), er waren vele vlaggen (blokbuster, linkse socialistische partij, internationaal verzet en dergelijke), er was een auto met muziekinstallatie (het gebruikelijke 'me gusta..') en microfoon om slogans te scanderen.
Om 7u30 vertrok de manifestatie. Groot was mijn (en ook van vele anderen) verbazing toen bleek dat op elke (en echt wel elke!) zijstraat en bocht een rij politie in battle-uitrusting stond (totaal niet buiten beeld of in de eigenlijke zijstraten maar effectief vóór de zijstraat en dus op het parcours zelf): bivakmuts (!), schild, matrak en helm met achter hun de onvermijdelijke pantserwagens.
Niettemin bleef alles rustig. Op een gegeven moment was de manifestatie aangekomen op een pleintje dat toegang gaf tot de studentenbuurt en dat het enige gedeelte van het parcours was waarvan geweten was dat het ook zou gebruikt worden door het NSV (dat in tegenstelling tot wij wel door die buurt mocht). Onze 'geheime' tactiek was dat plein bezetten en er te blijven zitten om te verhinderen dat het NSV in de studentenbuurt kon gaan en duidelijk te maken dat er protest was. Echter na een kwartiertje kwam de Gentse politie aangereden met een waterkanon, dat spuitklaar gezet werd (het water druppelde er reeds uit) en werd 1 minuut gegeven om op te krassen. De organisatoren besloten hieraan gehoor te geven en lieten de betoging verder gaan om geen relletjes of gevechten te laten plaatsvinden (naar mijn bescheiden mening hadden we er moeten blijven zitten omdat ik ernstig betwijfel of het kanon echt zou ingezet worden tegen mensen die rustig op de grond zaten, maar kom achteraf is het gemakkelijk spreken). Een goed halfuur later kwam de manifestatie dan aan op het Zuid alwaar de manifestatie ontbonden werd (de organisatoren deelden mee dat een gedeelte toch op het plein was gebleven maar wat met die mensen gebeurd is weet ik niet).
Aangezien de betoging gedaan was ging ik mee met iemand eten halen. Na een 20tal minuten keerden we terug naar het Zuid en zagen een groep kijklustigen aan het kanaal. We vervoegden ons bij die groep en zagen in de straat langs het kanaal in de verte een politiecordon. Schijnbaar gebeurde er iets in een van de zijstraten waar ik niets van afweet. Opeens schoten twee gepantserde overvalwagens te voorschijn achter de groep mensen die er stonden te kijken. Paniek brak natuurlijk uit en iedereen begon te lopen richting het eigenlijke Zuid. De politie deed wat ze altijd doet en chargeerde de wegvluchtenden die dus niets gedaan hadden. Er werden een aantal mensen ingehaald en neergeknuppeld. Ikzelf vluchtte naar de bussen alwaar de politie geen aandacht besteedde (de overgrote meerderheid was de straat er tegenover ingevlucht). In die straat stelde de politie zich na een tijdje dwars over de straat op.
Wat er toen nog gebeurde weet ik niet aangezien we dan maar de bus richting St-Pietersstation namen.
Die avond hoorde ik van een bevriende Gentse student die naar het Zuid fietste waar we normaalgezien hadden afgesproken dat hij betraliede pantserwagens zag en een massa mensen met de handen op het hoofd.
Hopend dat dit verslagje enige verduidelijking gaf, laat ik jullie nu.

Lander