arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ali Khalid Abdullah's parool geweigerd, beschuldigd van "terrorisme"
by anarchist black cross - gent Thursday March 07, 2002 at 04:41 PM
abc_gent@yahoo.com

Ali Khalid Abdullah, een Nieuw Afrikaanse Anarchistische Politieke Gevangene, werd gisteren voor de zesde keer de voorwaardelijke vrijheid geweigerd.De beslissing van de Michigan Paroolcommissie komt ook enige weken nadat Ali door het Michigan Department of Corrections (MDOC) werd bestempeld als een "verdacht gevaar voor de veiligheid" betrokken bij "mogelijke terroristische activiteit".

Internationale Campagne voor de Vrijheid van Ali Khalid Abdullah
c/o Pushing Forward
2716 SE 21st Ave
Portland, OR 97202, USA
freeali@disinfo.net
(503) 232-5817 (vragen naar Todd)
http://www.angelfire.com/dc/freeali

Woensdag, 06 Maart, 2002
ALI KHALID ABDULLAH's PAROOL GEWEIGERD TEMIDDEN VAN BESCHULDIGINGEN VAN "TERRORISTISCHE ACTIVITEIT". DRINGENDE STEUN NODIG!

KINCHELOE, MI: Ali Khalid Abdullah, een Nieuw Afrikaanse Anarchistische Politieke Gevangene, werd gisteren voor de zesde keer de voorwaardelijke vrijheid geweigerd. Ali kreeg bericht over deze beslissing (die geen substantiële rechtvaardiging voor de weigering van parool bevatte) kort nadat hem door de autoriteiten in de Kinross Correctional Facility werd verteld dat een strooibiljet hem opgestuurd uit Spanje, dat zogezegd gewapende aanvallen op regeringsinstanties verdedigde, werd geweigerd door de gevangenis postadministratie. De beslissing van de Michigan Paroolcommissie komt ook enige weken nadat Ali door het Michigan Department of Corrections (MDOC) werd bestempeld als een "verdacht gevaar voor de veiligheid" betrokken bij "mogelijke terroristische activiteit".

Ali woonde de zesde paroolhoorzitting bij in zijn 12-jarige gevangenisperiode op 7 Februari 7, 2002. Aanvankelijk omschreef Ali de hoorzitting als een "positieve ervaring", die hem en zijn supporters optimistisch stemde over zijn mogelijke invrijheidsstelling. Op dat moment zat Ali nog in de Thumb Correctional Facility, in Lapeer MI, waar hij zijn licentiaatsdiploma van het Spring Arbor College verkreeg, een drugprogramma genaamd "People Against Drugs" leidde, en hij een goed tuchtdossier had en geen reden om te geloven dat hij ook maar een probleem zou hebben met de lokale gevangenisautoriteiten.

Enkele dagen na zijn paroolhoorzitting namen de gebeurtenissen echter een vreemde wending. Op 12 Februari rees de vraag vanuit de gevangenispostkamer in de Thumb Correctional Facility of hij de toelating kon krijgen een strooibiljet te ontvangen verstuurd vanuit Puerto Rico met slogans als "Smash Sexism" en "Fuck Patriarchy." Hoewel uiteindelijk werd beslist dat hij deze brief moest kunnen ontvangen, werd hij later onderworpen aan een ongewone en onverklaarde celdoorzoeking, waarbij vele van zijn brieven, literatuur en foto's in beslag werden genomen.
Later op diezelfde avond werd Ali naar het Controle Centrum in de gevangenis geroepen en werd hem een "nota voor een administratieve hoorzitting" overhandigd. De nota beschreef welk materiaal in beslag was genomen en stelde dat Ali "a suspected security threat, [indicated by] group literature and photographs depicting possible terrorist activity,
[and] uprising against institutions and government [and] organized from several countries" was.

Een uur nadat hij deze nota had gekregen werd Ali verteld "in te pakken en zich gereed te maken om overgeplaatst te worden." De volgende dag (13 Februari) werd hij verhuisd naar de Kinross Correctional Facility, een staatsgevangenis Kincheloe, Michigan, waar hij op dit moment is ondergebracht in een koud sportlokaal (Ali moet de hele dag een jas aandoen) met 140 andere gedetineerden die allen 4 toiletten moeten delen.

Al de bovenvernoemde incidenten zijn zeer verdacht en zijn voldoende redenen om te suggereren dat Ali vervolgd wordt omwille van zijn politieke activiteiten, zijn Moslim naam, en/of zijn Moslim geloof. Tot nu werden noch aan Ali noch aan zijn familie, vrienden, of supporters de redenen gegeven voor het waarom van zijn plotselinge overplaatsing enkele dagen na zijn paroolhoorzitting. Noch heeft één van hen een substantiële reden gekregen waarom hij een verdacht "gevaar voor de veiligheid" en "terrorist" wordt genoemd. Ook moet Ali nog steeds onderworpen worden aan het "administratieve verhoor" vermeld in de nota van 12 Februari. En het bewijs moet nog steeds geleverd worden dat het pamflet dat zogezegd naar Ali in de Kinross Correctional Facility werd gestuurd vanuit Spanje en gewapende aanvallen steunt, werkelijk bestaat. Al de gevolgtrekkingen over Ali's betrokkenheid bij "terroristische activiteiten" zijn compleet ongegrond, zelfs indien deze brief toch gezonden werd naar Ali door iemand anders dan een politieprovocateur. Deze beschuldigingen alsook de weigering van Ali's parool lijken enkel gebaseerd te zijn op een politieke agenda.

Ook dient opgemerkt te worden dat deze gebeurtenissen plaatsvinden in de context van de "Oorlog tegen Terrorisme" geleid door de V.S. die een sfeer heeft gecreëerd waarin alle oppositie tegen de militaire en economische hegemonie van de V.S. (terecht of niet) als "terroristisch" wordt omschreven. Het moet dan ook niet als een verrassing overkomen dat een Zwarte Moslim Anarchist die uitgebreide kritieken heeft geschreven op de V.S. regering en haar response op 11 September (zie ww.angelfire.com/dc/freeali) bij diegenen is die met de staatsrepressie worden geconfronteerd.

OPROEP TOT STEUN!

Als antwoord op de hierboven beschreven incidenten, roept de Internationale Campagne voor de Vrijheid van Ali Khalid Abdullah op tot wereldwijde solidariteit en steun voor Ali. Hij heeft slechts 45 dagen om in beroep te gaan tegen de paroolbeslissing en heeft een advocaat nodig! Als iemand een advocaat kent in Michigan die kan helpen, a.u.b. contacteer ons via het adres bovenaan dit bericht. Wij hebben ook dringend geld nodig voor de advocaat, cheques of postorders op naam van Todd Fifield naar het bovenstaande adres. Je kan ook helpen door dit bericht te verspreiden naar je vrienden of op te nemen in je zine, krant, nieuwsbrief, of webpagina.

We vragen ook te schrijven naar de Michigan Department of Corrections en de hieronder weergegeven contactadressen om jullie steun te betuigen voor Ali, te vragen naar het waarom van zijn overplaatsing en van de beschuldigingen van "terrorisme", en om de beslissing van de Michigan Parole Board om Ali's parool te weigeren ongedaan te maken. Als je schrijft, wees a.u.b. tactvol en direct, vermijd dreigende of beledigende taal. Hou er rekening mee dat Ali bestempeld wordt als een "terrorist" en een "gevaar voor de veiligheid". Slecht gekozen woorden kunnen hem nog meer schaden.

Stuur brieven naar:

Director William Overton
Department of Corrections
Grandview Plaza Building
P.O. Box 30003
Lansing, MI 48909
Phone: (517) 335-1426

Mr. Dan Bolden, Deputy Directory
Correctional Facility Administration
Grandview Plaza Building
P. O. Box 30003
Lansing, MI 48909
Phone: (517) 373-0287


Ali gaat nu door een zeer slechte periode en hij heeft zeker de steun nodig van zijn kameraden over heel de wereld. Hij moet weten dat hij niet is vergeten. Contacteer ons of zend correspondentie naar Ali via de Internationale Campagne voor de Vrijheid van Ali Khalid Abdullah, 2716 SE 21st Street, Portland, OR 97202, USA. of email freeali@disinfo.net. Zend geen sensationele tekeningen of slogans die Ali's zaak verder zouden kunnen schaden.

Dank U voor u steun.
In Solidariteit
International Campaign to Free Ali Khalid Abdullah