arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ik zie je graag
by info@ikziejegraag.org Monday March 04, 2002 at 07:04 PM

Het "ik zie je graag" project is een axie tegen het cynisme, het botte reclamegeweld en de haat in het algemeen. "ik zie je graag" - activisten doen maar één ding: reclame maken voor een gevoel. Ze plakken de wereld vol met een simpele boodschap: ik zie je graag! Ze geloven in karma, en weten dat de liefde terug zal komen.

Ik zie je graag...
inlasvegas.jpg, image/jpeg, 640x422

Ze willen de mensen - al was het maar voor één dag - enkel die boodschap laten zien. Geen irreëel mooie vrouwen meer, auto's die we toch niet kunnen betalen, fuifen waar we eigenlijk toch niet naar toe willen.


Just plain simple:

ik zie je graag.

ook in het arabisch.

ook in het hebreeuws.

Want "ik zie je graag" - activisten zien deze wereld niet zo zitten. Willen vechten voor iets waar ze wél in geloven. En dromen van een andere aanpak. Stout, speels, fantasierijk, à la Amélie Poulain.

De eerste axie is big: er liggen 5000 posters klaar die in één nacht Antwerpen en Gent gaan veroveren. We hebben zo'n 20 man per stad nodig die hun liefde op de muren willen plakken. Snel, op welgekozen plaatsen, en op een symbolische dag: als de lente begint. De pers wordt getipt, de bal is aan't rollen. Met een beetje geluk zie je straks "ik zie je graag" affiches in beeld op je favoriete tv-programma, of tussen de vlaggen van de rooie duivels in Japan. Imagine...

Word een "ik zie je graag"-activist! Because the world needs all your love...

Ik begrijp jullie
by diane Tuesday March 05, 2002 at 09:42 AM

Fijn om te lezen over zulk een initiatief. Hou het aub simpel, maak het niet te geingewikkeld, niet te veel gefilosofeer en niet te veel moeilijke woorden. Gewoon doen!!