arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bezetting kantoren van Kameroon Airlines
by Fabien Saturday, Mar. 02, 2002 at 4:22 PM

Zaterdag 2 maart om 10 u 30 hebben leden van het Vluchtelingen Aktie Komitee, het Collectif de Résistance aux Centres fermés et aux Expulsions en het Collectif de Résistance Aux Centres Pour Étrangers het bureau van de vliegtuigmaatschappij Camaroon Airlines bezet. Het bureau bevindt zich op de Kunstberg 16 te 1000 Brussel. Met deze geweldloze bezetting willen zij de gewelddadige uitwijzingspolitiek van de Belgische autoriteiten en de bereidwillige medewerking van Camaroon Airlines aan deze uitwijzingen aanklagen.

Bezetting kantoren v...
camair18for66.jpg, image/jpeg, 400x566

Zaterdag 2 maart om 10 u 30 hebben leden van het Vluchtelingen Aktie Komitee, het Collectif de Résistance aux Centres fermés et aux Expulsions en het Collectif de Résistance Aux Centres Pour Étrangers het bureau van de vliegtuigmaatschappij Camaroon Airlines bezet. Het bureau bevindt zich op de Kunstberg 16 te 1000 Brussel.
Met deze geweldloze bezetting willen zij de gewelddadige uitwijzingspolitiek van de Belgische autoriteiten en de bereidwillige medewerking van Camaroon Airlines aan deze uitwijzingen aanklagen.

De laatste weken konden wij verschillende verontrustende getuigenissen verzamelen van gewelddadige en illegale uitwijzingen op vliegtuigen van Camaroon Airlines naar Douala (Kameroen). Zo stellen wij vast dat 1 vluchteling werd uitgewezen op zaterdag 26 januari, zonder echter over een « laissez-passer » van de overheden uit Kameroen te beschikken. Dit betekent dat de uitwijzing illegaal was. Deze persoon is sinds zijn uitwijzing « verdwenen » in Kameroen. Een andere vluchteling werd op een vlucht van Camaroon Airlines vastgebonden in de stoel gedeponeerd, waarna iemand met tape zijn mond dichtplakte!

Toen een verantwoordelijke bij Camaroon Airlines hierop werd aangesproken was zijn antwoord niet echt genuanceerd: « Dat hij terugkeert naar zijn eigen land, hij kost ons enkel geld »… We vinden dan ook dat deze uitspraak genoeg zegt over het gebrek aan respekt van Camaroon Airlines voor de inwoners van hun land.

Via deze bezetting willen we tevens de klanten en commerciële partners van Camaroon Airlines op de hoogte brengen van deze mensonwaardige uitwijzingen waaraan Camaroon Airlines meewerkt en zo de druk opbouwen op Camaroon Airlines zodat zij hun « samenwerking » met de Belgische overheden stopzetten.

Deze bezetting is echter niet enkel gericht naar Camaroon Airlines. Andere luchtvaartmaatschappijen werken ook mee aan deze « deportation business ». Wij willen hen een duidelijke waarschuwing geven dat wij klaar staan om gelijkaardige akties te voeren tegen iedereen die meewerkt met deze onmenselijke uitwijzingen.

Tenslotte willen wij via deze aktie nogmaals onze eisen ten opzichte van de Belgische overheid en alle medeplichtigen van « fort Europa » benadrukken:

Stopzetting van de uitwijzingen
Afschaffing van de gesloten centra
Regularisatie van alle Mensen Zonder Papieren

volgende afspraak 17 maart
by manu Sunday, Mar. 03, 2002 at 1:02 PM

en dit keer en masse:

17 maart 14.00 aan de citadel in Luik



see ya there


shut down fortress europe


by P Tuesday, Mar. 26, 2002 at 9:24 PM