arch/ive/ief (2000 - 2005)

Actief Linkse Studente aangevallen door NSV
by Steven Verhoeven Thursday February 21, 2002 at 05:26 PM
als@student.rug.ac.be

Tijdens een pamfletten actie werd de Katrijn Zaman (ALS)aangevallen door de Nationalistische Studenten Vereniging

Geachte kameraden,

Vandaag (21/2) stonden Katrijn, Lai Ting en ikzelf (Steven) pamfletten uit te delen in den Blandijn. Toen Katrijn affiches ging ophangen werd ze plots aangevallen door 2 NSV-ers. Ze hebben haar een trap gegeven en een tiental affiches afgepakt. Ze is hen dan achterna gelopen en heeft mij geroepen. Het was iets in de aard van : "Steven! Fascisten !!!". Ze liepen naar de hoofdingang waar ik en Lai Ting stonden. Ik ben er dan ook achtergelopen en heb de traagste van de 2 een serieuze trap gegeven, waardoor hij van de trapkes viel. Ik ben ze nog gevolgd tot buiten, maar ze hadden blijkbaar een ei in hun broek, want ze liepen verdomd snel weg (richting Roeland ?).

Dit leert ons dat we zeker moeten oppassen als we campagne gaan voeren. Met 2 man is dus zeker te weinig. Dit leert ons tevens dat ze geen schrik hebben om een meisje aan te vallen, wat ik persoonlijk zeer laag en laf vind. Dit mag ons echter niet beletten om verdere acties te ondernemen. Het is immers hun bedoeling om ons af te schrikken en te intimederen. Daar op ingaan is dus een overwinning voor hen. Georganiseerd en massaal verzet is de enige oplossing. Hopelijk geraken nu telkens meer en meer mensen overtuigd van de noodzakelijkheid van onze acties en zijn jullie dan ook massaal aanwezig op onze komende campagnes.

Dat dit vandaag gebeurd is geen toeval; de ALS mobiliseert naar een betoging tegen racisme en fascisme op 7 maart om 19u op de Zuid te Gent.

Hierop vind je meer info over de betoging; Wij hopen dat u allen aanwezig zal zijn. http://blokbuster.antifa.net/antinsv.html

Steven
actief Linkse Studenten

zeg nu zelf
by een 'madam' Thursday February 21, 2002 at 07:46 PM


wat vind meneer van volgende verwoording:

"Dit leert ons tevens dat ze geen schrik hebben om een meisje aan te vallen, wat ik persoonlijk zeer laag en laf vind."

Op het randje af, niet? stap uit uw mannenrol zou ik zeggen (laat u ineen slaan ofzo ;)
groeten,
een 'madam'

klein vraagje
by herman Friday February 22, 2002 at 12:43 AM

waarom lees ik op Indy nergens iets over de - hopelijk massaal bijgewoonde - nationale manifestatie tegen racisme op 10 maart in Brussel?
waarom op 7 maart nog eens een klein betoginkje in Gent? profileringsdrang?

7 maart
by gc Friday February 22, 2002 at 10:26 AM

Profileringsdrang?? Moeten we het NSV zomaar zonder protest laten betogen misschien op 7 maart?

Ter info
by El Pimo Friday February 22, 2002 at 11:01 AM
pimvdp@yahoo.com

Er is in Gent op 7 maart ook een actie van het UCC (United Colours Comité, een comité ter gelegenheid van 7 maart opgericht door STER), met steun van Attac, ABVV, ACV, en nog een heleboel anderen. Op die actie zal ook massale reclame gemaakt worden voor 10 maart.

Meer info:

http://www.student.rug.ac.be/ster/

De ALS manifesteert liever alleen. Dat is hun goed recht, en dan zijn we er tenminste zeker van dat er weer geen interne oorlogjes gevoerd worden.

Groetjes,
El Pimo

10 maart
by tim Friday February 22, 2002 at 11:25 AM
t

Beste Herman,

We zijn met de indymediaploeg momenteel een stukje aan het maken rond te betoging van 10 maart. Normaal gezien staat het vanavond op de site. We zijn het zeker niet vergeten!

Pimmeke toch ...
by Steven Verhoeven Friday February 22, 2002 at 03:46 PM
als@student.rug.ac.be

Pimmeke, ik denk dat je je toch eens wat beter moet informeren ze jongen. ALS die liever zich alleen manifesteert??? Of heb je last van geheugenverlies? Zoals ik het mij herinner, is er nog geen enkele actie of betoging georganiseerd door ons, zonder dat we eerst de andere organisaties hebben uitgenodigd om gezamelijk aan de organisatie ervan te werken (met behoud van eigen materiaal natuurlijk, en vrijheid van pamfleteren).
Bij de betoging van 7 maart was dit niet anders. Maar wij kunnen jullie toch niet dwingen om mee te doen hé (In tegenstelling tot sommige anderen telt vrije meningsuiting wel). Dan vind ik het ook maar zielig om ons nadien valselijk te beschuldigen van profileringsdrang of dat we liever alleen manifesteren.

Steven Verhoeven
Aktief Linkse Studenten

Samenwerking
by Roan Friday February 22, 2002 at 04:08 PM


Voor de acties van 7 maart heeft de ALS zelf expliciet gezegd niet te willen samenwerken. Ze wilden de betoging enkel onder hun naam doen, ipv onder een koepelnaam (zoals United Colours wel is).

Eigenlijk wou ik ons alternatief voorstellen aan de ALSsers, maar op de vergadering die de ALS hield waren enkel Koenraad (ALS), Brecht (MLB) en drie mensen van STER aanwezig. Koenraad heeft toen zelf gezegd, voor we ook maar iets uitlegden "je kan me niet overtuigen, en ik kan jullie niet overtuigen, het heeft geen zin om het te proberen". Of de rest van de ALS daarmee akkoord gaat heb ik het raden naar. Ons voorstel hebben we hen in ieder geval niet kunnen (mogen?) uitleggen.

reactie
by gc Friday February 22, 2002 at 04:41 PM

Roan, wij willen wel samenwerken. Maar als het is om uw acties te beperken tot bloemen leggen voor vrede met een oproep aan de internationale gemeenschap om overal in alle gewapende conflicten tussen te komen, sorry hé. Dan moeten we onze tijd niet verprutsen aan eindeloos gepalaver dat toch niets oplevert.

Zoals Manu schreef zijn er verschillende mogelijke taktieken. Ik ben absoluut tegenstander van de eerste. Het tweede volstaat niet. Een echte tegenbetoging lijkt me het enige degelijke antwoord. Daarvoor werken we liefst met zoveel mogelijk mensen samen waarbij iedereen zijn eigen gedacht mag zeggen, niemand enig dictatoriaal verbod op meningsuiting wordt opgelegd,... M.a.w. een democratische actie.

Hou het respectvol, aub.
by Stijn Friday February 22, 2002 at 05:24 PM

Beste Steven,

Ik weet niet of je het gemerkt hebt, maar een groeiend aantal mensen op deze site stoort zich aan de modder- en scheldpartijen die hier soms gevoerd worden. Gelieve respect te hebben voor de immense hoeveelheid energie die door zovelen in het Indy-project gestoken wordt en de vooruitgang die gemaakt wordt om een echt radicaal tegengewicht te bieden voor de corporate media niet te laten ondersneeuwen door eindeloze ruzies. Laat dat denigrerende 'Pimmeke' dus maar weg en geef gewoon jouw
versie van de feiten, in de plaats van een nieuw persoonlijk conflict uit te lokken. Want geef toe, jouw mail is zo geschreven dat ie al gauw weer een geprikkelde reactie uitlokt en voor je het weet zit het spel weer op de wagen... (en lachen onze echte vijanden weer in hun vuistje).

meer uitleg:
by manu Friday February 22, 2002 at 05:43 PM

"Zoals Manu schreef zijn er verschillende mogelijke taktieken. Ik ben absoluut tegenstander van de eerste. Het tweede volstaat niet. Een echte tegenbetoging lijkt me het enige degelijke antwoord. Daarvoor werken we liefst met zoveel mogelijk mensen samen waarbij iedereen zijn eigen gedacht mag zeggen, niemand enig dictatoriaal verbod op meningsuiting wordt opgelegd,... M.a.w. een democratische actie."

kun je misschien even uitleggen wat volgens jouw zoveel radicaler is aan een tegenbetoging, waarbij zoals bijna ieder jaar toch niets bereikt wordt, je loopt even rond in gent en gaat dan gaan drinken in de vooruit, woehoe, weer weg voor een jaartje

was jullie tegenbetoging tegen de natio's op 14 dec dan zo radicaal:
jullie stonden aan de blandijn slogans te scanderen, en voor de rest hebben jullie niets gedaan,als de anarcho'"s op de natio's toeliepen hebben jullie zelfs je boeltje gepakt, erg moedig en radicaal!
dan ga ik liever ergens een pleintje versieren en slogans roepen, heb ik tenminste iets even radicaal maar wel creatiefs gedaan

met andere woorden:
liever creatief en radicaal dan radicaal alleen
groetjes
manu

euh bij herlezin kan deze tekst misschien aanvallend overkomen, maar ik heb geen zin om te herformuleren, dus sorry bij voorbaat voor de aanvallende toon, 'tis nie zo bedoeld,

ps steven,je moet tegenover niemand hier op het forum jezelf bewijzen als man, temeeer omdat pimmeke toch nog een grotere macho is
lees trouwens maar eens mijn tussenkomsten in discussies, waarbij ik het had over mannelijk conflictdenken en de reden waarom zo weinig meisje opgaan in de zinloze ik heb meer gelijk dan jouw discussies.
leve het ietsje vrouwelijker denken

excuus
by herman Friday February 22, 2002 at 06:55 PM

Excuus voor mijn opmerking over het Gentse "betoginkje" op 7 maart.
Ik heb intussen begrepen dat het een noodzakelijke manifestatie is, temeer omdat het tegelijk een opwarmer is voor 10 maart.
Bewaar intussen wel de eenheid of op zijn minst respect voor elkaars inzet (interne verdraagzaamheid) - ook daar heeft Links nood aan.
Tim,
Ik heb inderdaad gemerkt dat 10 maart nu ruime aandacht krijgt op Indymedia. Mooi zo.
Gelijke kansen en stemrecht: meer dan actueel!

Wij willen samenwerken
by Voorzitter ALS Gent Friday February 22, 2002 at 09:13 PM
koenraaddp@hotmail.com

Wij hebben iedereen uitgenodigd om samen een betoging te organiseren. Aan tafel zaten Studenten tegen racisme die niet wilden betogen, wel een fuif geven en MLB die wel naar de betoging komt, maar niet actief zal mee mobiliseren. zij voeren momenteel een campagne voor de studentenverkiezingen.

iedereen wordt uitgenodigd om mee te werken aan de noodzakelijke betoging. Affiches en materiaal kan je, zoals sommigen onder jullie reeds hebben gedaan op het nummer
092321394.

tot op de betoging, 7 maart 19u Zuid Gent!

Koenraad Depauw
Actief Linkse Studenten