arch/ive/ief (2000 - 2005)

Spanje wil antiglobalisten als potentiële terroristen betitelen
by Michael Arts Wednesday February 20, 2002 at 03:34 PM
michaelarts@yahoo.com

BRUSSEL - Achter de anti-globalistische demonstranten gaan terroristische clubs schuil. De Europese Unie moet daarom, wat de huidige EU-voorzitter Spanje betreft, activisten als potentiële terroristen in de gaten houden en bestrijden. (Uit: Dagblad TROUW, 20 februari 2002)

Spanje breekt daarmee met herhaalde verklaringen van de EU-ministers van justitie. Die stelden eind vorig jaar, toen ze anti-terreurmaatregelen aannamen, dat die beslist niet tegen betogers gericht waren. De unie zou het terrorisme en anti-globalisme niet op één hoop gooien.

Maar in de ogen van Madrid waren de rellen bij de EU-top in het Zweedse Gotenburg en de bijeenkomst van de zeven rijkste landen in de Italiaanse havenstad Genua werk van ,,radicale, extremistische groepen, die duidelijk de samenleving terroriseren´´.

Verantwoordelijk is, aldus Spanje, een ,,los netwerk, dat zich verschuilt achter allerlei sociale bewegingen, waarmee we bedoelen organisaties die van hun wettige status gebruik maken om de doelen van terroristische groepen te bevorderen en te ondersteunen.´´ Zulke ´manipulatie´ van demonstranten vormt ,,een serieuze bedreiging, die in de nabije toekomst waarschijnlijk alleen maar groter wordt´´.

Madrid stelt daarom voor dat de inlichtingendiensten van de vijftien lidstaten elkaar voortaan op de hoogte stellen van zulke ´terroristische incidenten´. Uitwisseling moet helpen om ,,het gewelddadig stedelijk jeugdradicalisme te voorkomen en waar nodig te bestrijden, dat steeds vaker een werktuig is van terreurgroepen´´, zo schrijft de Spaanse regering in haar voorstel.

Dat moet aan bod komen in de terrorismewerkgroep van de EU-landen die geregeld in Brussel bijeenkomt. Wat daarin besproken of besloten wordt, komt nooit naar buiten. De aanwezige experts rapporteren alleen aan de geheime dienst die hen stuurde.

Nederland heeft zich vorig najaar nog fel verzet tegen het opstellen van een Europese zwarte lijst van gewelddadige relschoppers. Maar na de aanslagen van 11 september stemde minister Korthals van justitie alsnog in met een ´onderzoek´ naar zo´n Europees register.
=========================

Commentaar:

Na de 11e september wordt elke vorm van weerstand gezien als een bedreiging van de samenleving. het wordt meer en meer onmogelijk gemaakt om een lekker ouderwetse revolutie te ontketenen( die mijn inziens hard nodig is). De grootste horde is al genomen, de massa is al te manipuleren en breed genoeg verdeeld. Nu nog de kleine harde kernen uit de weg ruimen, en de weg naar een totale dictatuur is vrij. Demonstranten worden door de Spaanse voorzitter van de EU gezien als "willoze" werktuigen van terroristen, hoewel deze groep mensen, juist het meest van iedereen in Europa een eigen mening hebben en juist demonstreren tegen manipulatie door overheden of elke andere vorm van centrale machtsuitoefening.

Hadden we dit niet zien aankomen?
by Rob Swolfs Wednesday February 20, 2002 at 06:58 PM
robswolfs@hotmail.com

Hadden we dit niet zien aankomen? Het wereldkapitalisme en het neo-liberalisme glijdt onder de voeten van de wereldleiders weg, en daarom grijpen ze naar de meest waanzinnige maatregelen tegen de progressieve groepen in de maatschappij. Aangezien de defenitie van het terrorisme : "elke vorm die de bestaande samenleving of bestuursvorm bedreigt" is, kunnen wij antiglobalisten daar natuurlijk snel ondergeplaatst worden. De oorlog tegen terrorisme zoals ze die zo graag noemen wordt gebruikt om elke vooruitstrevende sociale beweging te fnuiken. Samen met het internationale aanhoudingsrecht wordt terrorismebestrijden de dodelijke coctail die onze sociale rechten (recht op betogen en protest) wel eens zou kunnen bombarderen...Het kapitalisme werkt niet meer, en daar kunnen de hooggeplaatsten van deze aarde blijkbaar niet zo goed tegen. Elke gebeurtenis wordt aangegrepen om de zo zotst mogelijke wetten door te voeren...Waar ligt de grens tussen fascisme en kapitalisme??? En wie zijn de ware terroristen???

Geef je niet gewonnen daar in Spanje, er zal repressief opgetreden worden, zoveel is zeker, maar hoe uitgehold het begrip democratie tegenwoordig ook is, VERDEDIG HET!!

El Pueblo Unido !