arch/ive/ief (2000 - 2005)

ALF-proces
by Peter Morlion Tuesday February 19, 2002 at 03:05 PM
dikkexpierre@yahoo.com

Over het komende proces tegen Geert, Lindsay, en Anja.

Maandag 4 maart (9u of later, justitiepaleis, Britselei, A'pen)is er een eerste zitting van het correctioneel proces tegen Geert, Linz en -natuurlijk- Anja.
Dit keer gaat het om de brandaanslagen zelf.
Geert en Linz vragen om aanwezig te zijn maar geen actie te doen.
Er is een geldtekort om de verdediging te betalen.
Dus: organiseer die benefieten, please.
Speciaal rek.n° geopend voor verdediging (niet Anja): 000-1085114-72.
thanx

Dit is genomen van een oproep van de site van Uitgezonderd (get.to/uitgezonderd), een Brugs anarchistisch collectief. Kom dus allemaal af. Voor wie niet kan komen: ik zal proberen te gaan en daarna hier een verslag te posten.

Peter

waarom niet voor anja
by alex Tuesday February 19, 2002 at 10:33 PM

waarom wordt die rekening enkel voor geert en voor Linz gebruikte??

Anja
by Peter Morlion Wednesday February 20, 2002 at 12:20 PM
dikkexpierre@yahoo.com

Anja is eigenlijk zowat in ongenade gevallen in de anarchistische beweging. Waarom? Omdat ze namen heeft genoemd en omdat ze is beginnen praten en is beginnen meewerken met het gerecht, vaak tegen en met slechte gevolgen voor anderen (waaronder Geert).
Ik kan zelf niet echt zeggen dat ik akkoord ga met haar zo te laten vallen, maar anderzijds begrijp ik het, en keur ik af wat Anja gedaan heeft. Maar ik begrijp ook hoe men haar zover gekregen heeft. Ze hebben haar gekraakt.
Toch is het moeilijk om nog iemand te steunen die je 'verraden' (een zwaarwichtig woord, daarom zet ik het tussen aanhalingstekens) heeft. Zelf zegt Anja later terug te willen komen bij de anarchistische beweging maar het is maar de vraag of dat mogelijk zal zijn als ze zich nu al niet echt solidair toont. Het is juist nu dat ze sterk moet zijn en 'tonen aan welke kant ze staat'.
Ik besef wel degelijk dat die voor mij slechts woorden zijn, maar dat zij wel in die moeilijke situatie zit. Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik wou gewoon even zeggen hoe het zat.

Als iemand met Geert of Anja wil schrijven, ze appreciëren dat zeker. Ook is het een basisprincipe van een sociale beweging, dat je solidariteit toont met degenen die door de strijd in de gevangenis zijn gezet. Dit zijn de adressen:

Geert Waegemans - Begijnenstraat 42 - 2000 Antwerpen
Anja Hermans - Begijnenstraat 42 - 2000 Antwerpen - cel 2418

Voor wie niet weet wat hij moet schrijven naar mensen die in de gevangenis zitten kan je altijd terecht op sites van het Anarchist Black Cross (http://www.anarchistblackcross.org of die van gent: http://www.geocities.com/abc_gent of http://www.abcf.org), maar hier alvast enkele tips:
- stel jezelf wat voor en zeg hoe je gehoord hebt van hem/haar
- misschien is het beter om te wachten met te zeggen wat je van zijn zaak vindt na 1 of 2 brieven
- schrijf nooit iets dat jou of hem/haar in problemen kan brengen (de staat leest mee)
- wees niet bang om te zeggen wat je doet in je leven. Niet elke gevangene is een psychopatische seriemoordenaar (eigenlijk zijn de meesten best vriendelijke mensen) en ze zullen ook niet in depressie-buien storten als ze horen van mensen van buitenaf. Onthou dat het gevangenisleven verre van opwindend is en dat brieven een serieuze opluchting zijn.
- als je iets opzendt, vermeld het in je brief (de staat krijgt ook graag dingen toegestuurd)

gewoon eventjes reageren
by alex Wednesday February 20, 2002 at 07:08 PM

het lijkt me gewoon raar dat je mensen gaat beoordelen (of een waarde toekennen , verraadster, echte aktivist,...) op hun activiteitsgehalte en hun 'hard-core' overtuiging. Volgens mij moet anja net nu gesteund worden, wanneer ze door iedereen en allen in de steek gelaten wordt. Ook al heeft ze mensen 'verraden' (of gewoon bevestigd wat de flikken al wisten??) toch vindt ik niet dat je daardoor moet een waardeoordeel over haar uitspreken.

gewoon het feit dat iemand van buitenaf gaat beslissen tot waar solidariteit reikt lijkt me redelijk oneerlijk. Je verwacht dat ze 'solidair' is met de ALF beweging, toch laten sommigen haar vallen omdat ze op een bepaald ogenblik gewoon gekraakt is.. dat lijkt me niet echt 'solidair', noch'menslievend' of 'respectvol'. Respect moet wederzijds zijn, solidariteit moet je durven betonen zonder dat je die direct terugkrijgt, zo kweek je respect.

Tenslotte wil ik nog even stellen: ik ken echt heel weinig over het geval weet, enkel hier en daar wat dingen gelezen.

Alex

akkoord
by Peter Morlion Friday February 22, 2002 at 03:09 PM
dikkexpierre@yahoo.com

Vind ik dus ook. Maar ik begrijp beide kanten. Dat ze gezegd heeft wat de flikken al wisten zou ik nu ook niet direct zeggen. Het is gewoon een feit dat ze meegedaan heeft aan de hele mediahetze, en ik denk dat men er wel dingen uit heeft gekregen die niet echt kloppen. Ik schrijf zelf met Anja en denk dat ze het soms ook gewoon allemaal niet meer weet.