arch/ive/ief (2000 - 2005)

Eco-fascisten ontsieren Gaia-manifestatie
by Een antifa Sunday February 17, 2002 at 09:21 PM

Er waren vanmiddag meer dan 2000 mensen op de Gaia-manifestatie aan het Bruselse justitiepaleis tegen de vrijspraak van de veehandelaars. Die bijeenkomst werd echter ontsierd door een groep ecofascisten die de strijd voor de dierenrechten willen recupereren.

Enkele antifascisten waren naar de (lange) speeches van Michel Vandenbosch en anderen aan het luisteren, afgewisseld door muziek van De Laatste Show Band, toen ze plots helemaal bovenaan in de linkerhoek op de trappen van het justitepaleis een vlag met een groen Keltisch Kruis zagen. Daarnaast hield een groep duidelijk extreemrechtse militanten (waaronder enkele kortgeschoren figuren met de typische fasco-look) een spandoek met het opschrift 'Résistance Verte' vast. Weinig mensen hadden dit eigenlijk in de gaten omdat de fascisten helemaal vanachter stonden of omdat ze niet begrepen om wat voor soort mensen het ging. Spontaan groepeerden enkele antifascisten zich en gingen in de buurt van de ecofascisten staan. Er ontstond een dreigende sfeer. De ecofasco's spraken Nederlands en Frans. De security-dienst van Gaia werd verwittigd. Zij leken begrijpelijkerwijze niet echt voorbereid op een dergelijke situatie. Er heerste veel verwarring en er gebeurde weinig. Gaia slaagde er wel in de ecofascisten hun Keltisch Kruis-vlag te doen oprollen. De verantwoordelijke van de security zei aan de politie te zullen vragen de ecofascisten te verwijderen. De politie is daar blijkbaar niet op in gegaan. De ecofascisten slaagden er zelfs in hun pamfletten ongestoord te verspreiden. Dat mag volgende keer niet meer het geval zijn. Het was wel te begrijpen dat Gaia indidenten wilde vermijden, maar het blijft wrang dat wie voor de dierenrechten gaat manifesteren, daar zij aan zij moet staan met extreemrechts in vol ornaat.
Michel Vandenbosch heeft acheraf aan de antifascisten verklaard dat hij dit niet had gezien van op het podium en dat Gaia iets dergelijks nooit had verwacht. Hij vond het wel verontrustend en zei te zullen nadenken over hoe daar in de toekomst op moet gereageerd worden.
Gaia zou er verstandig aan doen dit soort 'groen rechts' duidelijk te weren van hun acties: spandoeken doen oprollen, door de security laten verwijderen of door de politie laten oppakken. Mensenhaters horen niet thuis op manifestaties voor dierenrechten. Gaia zal wel inzien dat nu ze grotere acties organiseren, ze de volledige controle die bij hun gebruikelijk actievormen hoort, niet meer hebben. Dat brengt een nieuw soort risico met zich mee: de recuperatie van hun boodschap door verwerpelijke organisaties. Extreemrechts probeert in de andersglobalisatiebeweging en ook in de ecologische en dierenrechtenbeweging te infiltreren. We moeten daar allemaal waakzaam over blijven en het cordon sanitaire versterken.

Wat is Résistance Verte? De site van het antifablad 'Franc Tireur' groepeert ze duidelijk onder extreem-rechts. Het zouden Fransen zijn? De groep die daar aanwezig was, leek uit verschillende nationaliteiten te bestaan: Vlamingen, Fransen, waarschijnlijk ook Brusselaars en Walen, en misschien ook Nederlanders.

"Crée par d'anciens militants des Verts partisans de Jean Brière et semblerait-il par des militants d'Earth First! France.

En juillet 1998, Resistance Verte a fusionnée avec le mouvement dit d'écologie radicale Auto-Défense Naturaliste.

Cette structure déclare:

"Les lobbies bien-pensants, gauchisants voire ultra-gauchistes, n'ont pas et ne peuvent avoir le monopole de l'écologisme radical! L'écologie n'a pas à être "de gauche" ou " de droite", elle doit simplement être d'un vert profond!"

Résistance Verte publie un journal: Andrasta.

C'est aussi Resistance Verte qui coordonne la diffusion de la propagande du Comité national contre les Mac Donald's. Résistance Verte est une structure commune aux organisations Unité-Radicale et Nation. (twee andere fascistische organisaties - nvda)
(http://franctireursite.antifa.net/orgas/r/resistanceverte.htm)

Dit is hun eigen website: http://www.geocities.com/soho/atrium/1603/resistance_verte.htm
Ze verklaren 'national écologiste' te zijn.

Zijn er hier nog specialisten in groenrechts en ecofascisme?

Hmm, interessant..
by Raf Grinfeld Monday February 18, 2002 at 12:13 PM

Leuk dat er nog mensen zijn die het gevaar van ecofascisme inzien, op een moment dat de ecologische crisis steeds sterker wordt, en dat de dierenwelzijnsbeweging uiteenvalt in Bekende Vlamingen, activisten die voor de psychiatrie rijp zijn, die-hard nationalisten, goedbedoelende jongeren, geitenwollensokkendagers,... Maar op momenten als dit dreigen ze elkaar teveel te vinden.
Ik heb het niet zo goed gevolgd, maar ik vraag mij af wat voor straffen Gaia voor die veehandelaars wel in petto heeft. En wat bijvoorbeeld Milosevic daar van zou vinden, of homohater Mugabe? Of de SPA diervriendelijker is aan het worden? Maar ik ben in een cynische bui. Wel serieus is de tekst "Extreem-rechts en ecologie, een gedwongen huwelijk?", die ik schreef en terugvindbaar is in het archief van Tomsk. http://tomsk.antifa.net
Het fenomeen eco-fascisme mag nog wel eens aan wat meer studie onderworpen worden.

groen rechts
by svart Monday February 18, 2002 at 03:10 PM

julie zijn dolende.ecologie is niet het speelterein van punkers en ander tuig.dierenrechten belangen iedereen aan;zowel links als rechts.laat de ideologische strijd voor een gapaster moment.de dierenrechten en het schandaalvonnis daar ging het om.de antifa provos hun gedrag was ongepast en elk gezond denkend mens zou dat moeten beseffen

eco-fascistjes
by Guido Monday February 18, 2002 at 03:51 PM

ik zelf ben rond 14u00 naar het justitiepaleis geweest en me daar ergens neergezet om een kijkje te nemen naar de mensen die daar waren. Rond 14u30 zag ik daar een paar kortgeschoren jongeren toekomen met zwarte botinen en hun pijpen een beetje opgerold. Ze werden opgewacht door een jongere in zwarte kleren. Ik dacht eerst van ze te volgen maar dacht toen bij mezelf"nooit afgaan op het uiterlijk".
had e beter toch gevolgd. Voor de rest waren er daar veel mensen met een hond en enkele sympathisanten van EVA. De VIP-tent voor belangrijke Vlamingen viel ook wel op. Ik heb daar ook Eric Goeman van ATTAC gezien. Ik vond het populistisch, sentimenteel woordgebruik, wanneer de menigte applaudisseerde klonk er bombastische muziek.
En als je nadien kijkt waarvoor de grote hoop gekomen is vraag ik me af waarom GAIA moet bestaan.

Het is niet"wij willen geen vlees op ons bord", het is" wij willen gezond vlees op ons bord". een Westerse luxeziekte, gaan betogen voor gezond vlees.
Vlees is moord. Gezond of ongezond.
Terzijde, Hitler was ook een dierenvriend en tegen roken.

by FC
by kernlid groen rechts Monday February 18, 2002 at 07:38 PM

jullie spreken over groen rechts dat wij er niet mogen staan op die betogingen da is zever staan voor dezelfde standpunten over dieren mishandeling en dieren rechten en natuur en dan spreken jullie ook over antifa's die zich kwammen groeperen voor ons maar je zegt er ni bij dat da linkse krakers waren die gewoon kwamen om boel te maken terwijl wij in vrede kwamen denk maar aan betoging van antifa in brussel waarbij ze de den boel hebben afgebroken en rechts ook kwam in vrede en zij direct weergestuurd werden denk eens eerst na voor dat je nogiets op papier zet

http://www.nazi.org/
by bert Wednesday February 20, 2002 at 06:56 PM
bert@hotmail.com

http://www.nazi.org/