arch/ive/ief (2000 - 2005)

Gaia-betoging.
by Guido Friday February 15, 2002 at 02:29 PM

Zondag houdt Gaia een betoging tegen de vrijspraak van een aantal veehandelaren.

Zondag houdt Gaia een betoging tegen de vrijspraak van een aantal veehandelaren.

Enkele bedenkingen:

1.Bij Gaia zijn ze heel blij dat prins Laurent hen steunt via zijn Stichting. Tot voor kort waren ze boos op hem omdat hij in clownskostuum een baviaan(oerang-oetan?)op zijn schouders had. Dit dier is beschermd.Dus wanneer een belangrijk iemand je steunt, vergeef je hem zijn verleden.
Om maar niet te vergeten hoeveel kleine diertjes Laurent al doodgereden heeft met zijn snelle auto.

2.Deze betoging is gericht tegen de veehandelaren, waarom niet tegen de vleesindustrie op zich? De mensheid is al zo ver gevorderd dat ze weet welke producten vlees kunnen vervangen en welke planten vitamines bevatten. Dus is er geen enkele reden om nog vlees te eten. Meat is murder, of het nu biologisch gekweekte geitjes zijn of batterijkippen.
Om maar niet te spreken hoeveel petrol er verbruikt wordt om al dat dood, ziek vlees te vervoeren en te leveren.
Of hoeveel graan deze industrie verbruikt terwijl er zoveel mensen kreperen van de honger.
Of denk maar aan de mond-en klauwzeerziekte waarbij miljoenen levende wezens uit voorzorg verbrand werden.

3. Net als dat je moet werken om gelukkig te zijn en een eigen huis, Tv, auto en tuin moet hebben is dat vlees eten nodig is ook een leugen die ons elke dag ingelepeld wordt door de media en dokters in de gespecialiseerde roddelpers.

Aan Gaia,
op korte tijd hebben jullie kunnen mobiliseren voor jullie betoging tegen de veehandelaars. Waarom geen nationale dag houden tegen het eten van vlees(eventueel tegelijkertijd tegen de bontindustrie)met in de grote steden acties voor die ruimtes waar vlees eten gepromoot wordt? Aan jullie affiches te zien hebben jullie toch de nodige middelen.

vrijspraak???
by meat is murder Friday February 15, 2002 at 07:51 PM

beste guido,
1.niet tegen vrijspraak, tegen een parodie van justitie!
eerst zich goed informeren, en dan spreken dus.
2.als dingen vooruitgaan in ons land op het gebied van dierenrechten, het is zeker en vast dankzij organisaties als gaia (die een hoodrol heeft gespeeld in de laatste jaren)
3.het is altijd heel gemakkelijk om achter een computer te zitten babbelen...perfectie is niet van deze wereld...
gaia doet acties...en jij?
tot ziens zondag poelart plein
ps: 1.ik ben niet lid van gaia
2.sorry voor mijn approximatief nederlands

acties
by Guido Friday February 15, 2002 at 08:13 PM

beste meat is murder,

ik ben werkzaam in een vegetarisch biologisch eet-en theehuis en zelf veganist.

Zelf organiseer ik geen acties, maar ik participeer wel aan acties gaande van tegen het asielbeleid over tegen het Vlaams Blok tot tegen de NAVO.

Hebben dieren rechten in dit land? Proefdieren; schapentransporten, dierenmishandeling die niet veroordeeld wordt,...
was zo toen ik klein was en nu nog altijd.

Ok, het is tegen het falen van justitie, waarvoor mijn excuses.

En voor zover ik weet ben ik nog altijd vrij om te schrijven en denken wat ik wil, of dat nu in een park is in een schrift of op de computer. Kritiek is nodig, anders verandert er niets.
groetjes, Guido

gaia organiseert acties
by guido Friday February 15, 2002 at 08:27 PM

ik ben een individu in deze maatschappij, Gaia is een organisatie die bestaat uit individuen. We hebben organisaties nodig die dingen organiseren en die organisaties hebben individuen nodig die naar hun acties komen. Ik zie niet in waarom ik alles wat deze organisatie doet zou moeten prijzen en waarom ik zoals eerder gezegd geen kritiek zou mogen geven. Ik had GAIA niet nodig om veganist te worden.

aan meat is murder
by guido Sunday February 17, 2002 at 06:42 PM

Ik ben naar de gaia-actie geweest en tot mijn grote verbazing bleek dat die actie echt wel tegen de vrijspraak van de veehandelaars was. Ik ben er nog niet goed van.
Als al de mensen die daar waren met hun honden hun honden wegdoen zijn er weer twee problemen opgelost. Geen dieren die tegen hun wil slaaf worden en alweer minder vlees dat moet geproduceerd worden. de dieren in de slachthuizen danken GAIA, want terwijl GAIA actie deed gingen zij dood.