arch/ive/ief (2000 - 2005)

D14-proces begonnen : grote Duitse delegatie
by Raf Custers Monday February 11, 2002 at 12:54 PM

In het Brusselse gerechtsgebouw is het proces begonnen tegen drie Duitse jongeren die tijdens de anti-EU-betoging van 14 december in Brussel zijn opgepakt.

De drie, Niels, Marek en Benjamin, kwamen het afgelopen weekend helemaal uit Bremen, in het gezelschap van een vijftiental vrienden en vriendinnen. "Een kostelijke
reis", zegt een moeder van één van de drie, "Bremen is 500 kilometer ver, en we moeten ook in Brussel overnachten".
De beschuldigden zijn zeer te spreken over de juridische hulp van de Legal Teams.
Daags na de feiten zijn ze met de advocaten van de Legal Teams beginnen werken. Ze hebben voortdurend contact gehouden. De rechter van de 50° Correctionele Kamer
heeft wel drie advocaten doen aanstellen die niet tijdens de manifestaties van midden december niet direct bij de Legal Teams betrokken waren. Maar die advocaten zijn de zaak van de drie evenzeer toegedaan. De beschuldigden hebben in Duitsland ruchtbaarheid aan hun zaak gegeven. Ze hebben er ook flyers rond verspreid. Het proces heeft daar ook de pers gehaald. Maar de meeste steun ondervinden ze in hun directe vriendenkring. Een serieuse delegatie
is helemaal mee naar Brussel gekomen.
Eens te meer worden alle mensen die de rechtszaal binnengaan, met de metaal-detector onderzocht. Als allerlaatsten gaan Niels, Marek en Benjamin naar binnen.
Straks meer nieuws.

Ja maar...
by soepkommandant Uilenspiegel Monday February 11, 2002 at 04:05 PM

INdien deze drie Duitse jongeren wel degelijk schuldig zijn aan "randalieren" en dus het besmetten van de D14 betoging, dan hoop ik dat ze wel degelijk een aangepaste straf krijgen.
Ook ik was er, en moest met de tanden op mijn lippen toekijken hoe alternatieve johny's Turkse tweedehandsmercedessen in de prak sloegen. Is dat een uiting van anti-globalisme ? Amper !
Stel je voor dat een "legal team" drie duitse skinheads zou helpen die tijdens een wilde biernacht op de Ijzerbedevaart worden aangehouden. Het kot zou, terecht, te klein zijn !
Jongens, ook jullie moeten dringend een "cordon sanitaire" opbouwen tegen dat wat menigeen de "black blocks" noemt, anders lopen jullie het gevaar dat de door jullie terecht gestelde eisen verwateren en niet meer ernstig worden genomen.
Ik weer waarover ik spreek.
(Trouwens, leuk om zien dat in de "slotverklaring" van Porto Allegre het zelfbeschikkingsrecht van ALLE volkeren is opgenomen.)

Jawel!
by Cecily Monday February 11, 2002 at 06:32 PM
cecilyfalla@wanadoo.be

Meneer Kommandant, vergeet niet dat er geen bewiis bestaat tegen hen. Ze zijn beschuldigd om stenen te hebben gegooid tegen de politie, niet om autos kapot te hebben geslaan, en voor wat deze feiten betreft, is het hun woord tegen het woord van de politie. Op deze basis mag men iemand NIET straffen.
Ik vind het kapotslaan van de autos ook flauw, maar de politie uitte het meest geweld in Genova, Goteborg enz, toen de betogers de rode zones binnentreden en de top probeerden te verhinderen. Het meest geweld van de politie was tegenover een massa pacifistische en goed georganiseerde betogers. Had men dat gedaan tijdens de betoging, dan was de politie al weer de hele betoging aangevallen.
Ik denk spijtig niet dat lief zijn, gehoorzamen en met cordons sanitaires alle betogers te doen gehoorzamen, genoeg is om de overheid te overtuigen om onze eisen ernstig te nemen.

aub niets verwarren
by filip Tuesday February 12, 2002 at 12:37 PM
f_aka_slowmo@hotmail.com

Dank u Cecily voor de verduidelijking: de betrokken jongeren zijn inderdaad niet beschuldigd van vandalisme zoals het vernielen van banken of auto's, wel van het gooien met stenen naar de politie tijdens de bewuste charge op T&T.
Mijnheer Soepcommandant, u speelt in de kaart van zij die de beweging liever dood zien door HUN verdeel en heers strategie te promoten. Het begint bij de anarchisten, weldra zullen de trotskisten en de stalinisten volgen tot enkel de fotogenieke NGO's en de reguliere vakbonden overblijven: dan verwateren de eisen zeker en zullen er enkel schijnveranderingen 'geforceerd' worden.

Hee Raf!
by Selma Custers Saturday April 20, 2002 at 09:47 PM
selmaenzo@hotmail.com

Nou, waar het precies over gaat allemaal is een raadsel, maar ik kwam je naam tegen en dacht doe even de groeten van je oudere nichtje! Hoop dat alles goed is met jullie!!
Groetjes,

Selma.