arch/ive/ief (2000 - 2005)

Het milieudebat van Vera Dua: geen binnenparlementaire koffieklets aub
by jpe Friday February 08, 2002 at 05:51 PM

In een persmededeling stelt Vera Dua, Vlaams minister van leefmilieu en landbouw, in te gaan op de uitnodiging van Eric Van Rompuy voor een debat over het milieubeleid. Betrekt Dua ook de antiglobalisten bij dat debat of wordt het een onderonsje met de man die zelf mee verantwoordelijk is voor de rampzalige toestand van ons milieu ?

Hierna volgt de tekst van de persmededeling. Onderaan vindt u het adres van de persdienst van Dua: bruikbaar om uw bezorgdheid over te maken over een onderonsje met een CVP-talibanner (zo noemde ie zichzelf) zoals Van Rompuy, de man die in een vorig leven als minister o.a. stelde de varkensstapel (er zijn hier nu al meer van die beesten dan er Nederlandstalige Belgen zijn) absoluut niet te willen inkrimpen.

Persmededeling: "Vlaams minister van leefmilieu en landbouw Vera Dua vindt de vraag van Eric Van Rompuy (CD&V) om een debat te voeren over het milieubeleid een goed initiatief. De minister roept het parlement op om op dit voorstel in te
gaan. Minister Dua zal morgen/vrijdag het milieuthema bovendien aankaarten op de Vlaamse regering en wil milieu hiermee eens te meer bovenaan de agenda plaatsen."

info : Ann Bats, woordvoerder van
minister Dua - tel. (02) 553 27 81
e-mail: persdienst.dua@vlaanderen.be

Van Rompuy = agro-industrie
by jpe Friday February 08, 2002 at 06:20 PM
mediadoc.diva@skynet.be

Tja, die uitspraak van Van Rompuy over het fiere Vlaams varken, was natuurlijk niet het ergste wat mijnheer mispeuterde. Wel dat hij bij uitstek een pleitbezorger was en is van de Vlaamse agro-industrie (Boerenbond en tentakels). En met zo'n typ gaat Vera Dua nu een debat over het milieubeleid voeren ...

Als de milieubewegig dat debat niet met een hoop akties begeleidt, wordt het weer een slag in het vervuilde Vlaamse water.

stamp ze tegen hun kloten
by erik Saturday February 09, 2002 at 12:31 AM
erik.l@pi.be

Nu hebben we eens eindelijk een minister van landbouw die weet waarover ze praat en de sector ernstig neemt, komt daar toch niet zo'n mislukte CVP megafoon wegmoffelen dat de boerenbond de bevolking al jaren heeft vergiftigd! Na de meegeorganseerde dioxinecrisis gaat de boerenbond nu eindelijk bio producten verkopen in zijn covee en tuincentra want er is geld aan te verdienen. Een goeie trap in hun kloten, da's het enige wat helpt vrees ik.