arch/ive/ief (2000 - 2005)

Last nieuws flash uit Porto Alegre
by Marc Maes Wednesday February 06, 2002 at 07:24 PM

NOG DIT JAAR EEN EUROPEES SOCIAAL FORUM IN ITALIË. Na de officiële slotzitting van het WSF zijn de Europese deelnemers nog voor een laatste maal samen gekomen in de theaterzaal van de PUC. Daar zijn afspraken gemaakt voor de organisatie van een Europees Sociaal Forum (ESF) in 2002 en 2003. Italië zal dit jaar het gastland zijn.

De organisatoren van het Sociaal Forum in Genua (Juni 2001) zullen opnieuw de boel op gang trekken, maar ditmaal in coördinatie met een Europees comité. Dat zal voor de eerste keer samen komen in Brussel op 9 en 10 maart (waarna de deelnemers mee zullen opstappen in de betoging voor gelijke kansen in Brussel).

De exacte plaats en datum van het ESF zijn nog niet bekend. De plaats voor het ESF 2003 wel: Parijs. Bernard Cassen van ATTAC France heeft daarover al contact gehad met de burgemeesters van Parijs en Saint-Denis. Beiden hebben zich bereid verklaard om het ESF 2003 mogelijk te maken.

Ondertussen smeden de Europese deelnemers aan Porto Alegre II plannen om in eigen land ook sociale fora op te richten. Ook de Belgische deelnemers denken in die richting. Van zodra we allemaal terug in België zijn zullen we onmiddellijk gesprekken beginnen om de mogelijk af te tasten van een BSF-FSB!
.