arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dutroux-Nihoul-Dedecker: de link?
by Sam Guevarra Wednesday February 06, 2002 at 04:51 PM
samguevarra@hotmail.com

Welk verband bestaat er tussen deze 3 louche types? Waarom ontmoette senator Jean-Marie Dedecker eerst Nihoul en ging hij nadien op bezoek in de cel bij Dutroux?

Senator Dedecker (VLD) maakt zich wel degelijk uiterst verdacht. We wisten al dat hij op bezoek ging bij Dutroux in de cel, maar nu blijkt dat hij in Zeebrugge op 17 december 2001 een ontmoeting had met Michel Nihoul van 12u30 tot 13u15. In een vermaard visrestaurant dineerden de twee heren, in het gezelschap van een 3de persoon. Het is niet duidelijk over wie het hier gaat. De ontmoeting viel aanvankelijk niet op bij onze bron. Het gaat om een vast lid van de organisatie SAM die als kelner werkt in het restaurant. Hij doet dit in het zwart en kan daarom zijn identiteit niet onthullen. Bovendien is hij bang voor represailles. Maar tegenover andere leden van SAM heeft hij het verhaal bevestigd. Nihoul en Dedecker dineerden samen met een 3de man. Pas na de hele heisa rond het bezoek aan Dutroux, viel de frank (of euro) van onze bron. Hij ging op zoek naar afbeeldingen van Nihoul in kranten van 5 jaar geleden. Samen met enkele andere leden van de organisatie SAM (Studenten Arbeiders Migranten) onderzocht hij de zaak. Nu heeft hij formeel bevestigd dat het om die 2 heren ging. VREEMD, zo luidt de conclusie van SAM. Welke link willen Dutroux en Nihoul leggen via Jean-Marie Dedecker? Het lijkt SAM hoog tijd dat Dedecker in de senaat antwoord geeft op deze vragen en toelichting bij zijn gedrag de laatste maanden. In hoeverre is Dedecker betrokken bij stinkende zaakjes? Want is Nihoul niet die sjoemelende zakenman uit Brussel, goed beschermd door gerecht en overheid, die ook in de zaak-Dutroux werd opgepakt? Is Nihoul niet dié viespeuk die sex-feestjes met minderjarigen organiseerde en kinderen liet ontvoeren? Opening van zaken is aan de orde, lijkt ons.
Ons contactadres: samguevarra@hotmail.com

De onderste steen
by Stetz Wednesday February 06, 2002 at 07:49 PM
pjmf@hetnet.nl

Onder de Vlaamse kinderkoppen schuilt het duister.Goede obseervatie dringt erdoorheen.Als Hollander ,waar het ook al niet pluis is (bouwfraude, akademies die dubbel incasseren, de JSF ten koste van de trein, rechtsnationalisme in hoofdleters etc), verbijsterd het me dat de Vlaamse bevolking dat proces tegen Dutroux niet opeist! Wordt het niet eens tijd dat die beschermde top tot nakend toe wordt uitgekleed en opgesloten?

Ik geloof et niets van.
by Che Silly Thursday February 07, 2002 at 03:54 PM
cecilyfalla@wanadoo.be

Ik geloof dat verhaal van de ontmoeting in de restaurant niet.
Arbeiders in het zwart werken op verborgen werkplaatsen (in de keuken) en zien de klanten niet.
Drie kwartier, dat is zeer kort voor een zaken- of vriendelijke maaltijd in een restaurant...
Volgende keer vind iets realistischer uit, of geef ons een bewijs!

Meneer DEDECKER et de journalist van VTM hebben DUTROUX ontmoet want ze zijn zoals ons: op zoek naar de waarheid.

Ik weet het niet...
by Kenneth Rumes Friday February 08, 2002 at 11:28 AM
kennethrumes@hotmail.com

Beste Indymedialezers,
Ik weet het niet. Is dit verhaal betrouwbaar of niet? Er worden terechte argumenten aangehaald betreffende de duur van de ontmoeting. Bovendien lijkt Dedecker mij niet zo gek om dit te doen, maar je weet maar nooit. Ik weet dat de mensen van SAM doorgaans niet over 1 nacht ijs gaan en vrij betrouwbaar. Wat dat zwartwerk betreft, vergis je niet. Er zijn veel meer zwartwerkers dan je denkt die juist niét verdoken werken, om zo geen argwaan te wekken. SAM heeft mij dit verhaal aangeboden een week geleden, ik wou het niet brengen omdat ik er ook geen tastbare bewijzen voor had en mijn contactpersoon ook niet hun bron wou voorstellen. Toch lijkt het me de moeite van het onderzoeken waard. Ik heb het verhaal van SAMGUEVARRA doorgespeeld naar de VTM-nieuwsredactie in de hoop dat zij het eens checken. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

En de vis?
by erik Saturday February 09, 2002 at 12:59 AM
erik.l@pi.be

Hebt u wel eens bedacht welke vuile rol de vis in deze zaak speelt? Houder van PAKS, dioxines en andere troep kan hij zeker niet vrijgesproken worden. Temeer daar dit alles wetenschappelijk bewezen is, in tegenstelling tot de roddels van hierboven