arch/ive/ief (2000 - 2005)

2 maart: Viewpoint: DIVA ontmoet Indymedia
by jpe Tuesday February 05, 2002 at 10:30 PM
mediadoc.diva@skynet.be

Op zaterdag 2 maart, organisren we tijdens het documentaire festival Viewpoint in Gent, een ontmoeting tussen de documentairefilmsector en de media-activisten van Indymedia. Ziehier het volledige programma van de namiddag. (Plaats: Film Plateau - Paddenhoek - Gent, vanaf 14.00 u)

Zoals elk jaar organiseert DIVA - het Vlaams Documentair Netwerk - ook tijdens de editie 2002 van het documentaire Festival Viewpoint een namiddag die de documentairesector samenbrengt.

Op het programma:

1) Situatieschets van de toestand van de Vlaamse documentairefilm anno 2002 (door J.P. Everaerts) waarna een kort debat over de huidige toestand volgt, in aanwezigheid van o.a. Luc Leysen (Filmfonds)

2) Biedt Europa nieuwe mogelijkheden ? We vragen het aan:

- Karin Depoorter, verantwoordelijke van de Mediadesk. Zij zal kort de werking van Media Plus schetsen.

- Paul Pauwels, producent en voorzitter van het Europees Documentair Netwerk

3) Ca. 16.00 u: Biedt media-activisme een nieuw perspectief ?

Sinds 'the battle of Seattle' (1999) dook wereldwijd een nieuwe vorm van media-activisme op: 'Indymedia'. Tijdens de antiglobalistische betogingen van eind 2001 draaide de website van Indymedia.be op volle toeren en werd ook een documentaire opgenomen. Dit alles zonder subsidies ...

We tonen fragmenten uit documentaires van en over Indymedia (wereldwijd en in België), waaronder hopelijk ook de dan net afgewerkte Indymedia-documentaire over de 'decemberbe togingen.

Han Soete en Raf Custers lichten de werking van Indymedia.be toe en geven hun visie op het maken van alternatieve media, alternatieve documentaires ook. Han en Raf worden 'gechallenged' door Paul Pauwels en de documentairemakers Peter Krüger en Jan Vromman.

De toegang tot de namiddag is gratis, maar we stellen het op prijs als u vooraf uw komst meldt. Dan kunnen we ook voor u een map met documentatie voorzien. Aanmelden/info: DIVA, tel & fax 32 (0)2 219 93 13, email: mediadoc.diva@skynet.be.