arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bulldozer netwerk is 1 jaar jong en fuift !
by Arne Baillière Tuesday February 05, 2002 at 01:49 PM
to_arne@hotmail.com 0473 532 494

Bulldozer Netwerk Oostende, het democratisch alternatief dat nu één jaar geleden in Oostende werd opgestart viert zijn eerste verjaardag met een '70 '80 '90 fuif op 16 februari , om 21.00 u in het OHK, Christinastraat 113, 8400 Oostende.

Op 21 januari 2001 marcheerden de Vlaams blok- fascisten in grote getale door Oostende. Een gecoördineerde tegenactie van de plaatselijke vooruitstrevende democraten bleef uit door gebrek aan overleg en daadkracht. Om te zorgen dat dit nooit meer kon gebeuren, startten enkele jongeren het Bulldozer netwerk op dat over alle partij- en bewegingsgrenzen heen wou informeren en mobiliseren rond thema's als sociale rechtvaardigheid, verdraagzaamheid en solidariteit.

We zijn nu 1 jaar verder en hebben al wat resultaten geboekt: onze actie voor het behoud van de met afbraak bedreigde Villa Magdeleine resulteerde in het Villaplan van de Stad Oostende, waardevolle gebouwen wil beschermen tegen de sloopzucht van de immobiliënsector.

We waren betrokken bij de organisatie van het Manifeest van de andersglobalisten in Brugge op 6 september, en we waren ook in Brussel en Gent. Naast onze wekelijkse vergaderingen waren er ook nog de acties aan het Italiaans consulaat nav de moord op carlo guiliani in genua, de acties voor een nieuwe fuifzaal in Oostende, de kerstophaling voor kansarmen en natuurlijk onze nieuwsbrief, waarin we de mensen informeren over regionale, nationale en internationale thema's.

Kortom, een jaar van samenwerken, mensen leren kennen, leren functioneren als groep en als netwerk, dikwijls hoogoplopende discussies, vallen en opstaan, lachen en verdrietig zijn... alles meer dan de moeite waard.

En dan nu, tijd om er eens goed in te vliegen met onze jaren '70, '80 en '90 fuif! De dj's Jorgen Pascal en Duma zijn er klaar voor. Jij ook, hopen we. Tot 16 februari!

prachtig initiatief
by geert calis Tuesday February 05, 2002 at 08:05 PM
g.calis@pi.be

schitterend ! Gelukkig zijn jullie niet aangetast door de al te lakse mentaliteit ( we kunnen ze toch niet tegenhouden) van vele anderen !! GROOTS !!!