arch/ive/ief (2000 - 2005)

Amerikanen maken Nederland week voor Joint Fighter Strike programma
by Ben Sunday February 03, 2002 at 03:40 AM

Landen uit Europees verband losweken om verbintenissen met de andere kant van de oceaan aan te gaan. Visioenen voorspiegelen van een nieuwe jachtbommenwerper, die er uit ziet als een POENSCHEPPER, die we zelf mogen mee uitvinden, maken en betalen... Europa zelf laten betalen voor Amerikaanse spionage... Geniaal toch?

Vervanging F-16 door nog meer van dat...

Een toestel dat er niet alleen UITZIET als een grote POENSCHEPPER...

Een geniale zet van die Amerikanen toch ? Europa op sleeptouw voor hun onderzoeksprogramma naar efficiƫntere jachtvliegtuigen en dat dan nog met Europees geld en intellekt ook. En wel vlak voordat er Europese beslissingen moeten vallen voor een eigen leger. Een meesterzet in internationale politiek :
1. Amerika dringt zo weer eens handig zijn eigen agenda op.
2. Geholpen door zijn Britse buttler schept het verwarring en verdeeldheid door alle Europese landen individueel voor dit defensie project te enteren. (Verdeel en heers).
3. Er is voor tijdsdruk gezorgd om te beslissen om in te ?mogen? tekenen via het ?onderzoeksprogramma?.
4. Europa vergeet openbare aanbestedingen voor R&D en ook een eigen alternatief.
5. Eventuele budgetten voor soortgelijk Airbus-programma worden vakkundig weggedraineerd. Mogelijke andere Europese R&D budgetten nadien mogelijk ook.
6. Het Europees 'inschrijvings'geld (? 1.000.000) wordt opgezogen als voorschot en borg voor verdere deelname.
7. Met die borgsom kunnen alvast economische 'compensaties' worden beloofd en misschien betaald.
8. De Europese breinen gaan weer eens voor Amerika werken en hun product zal degelijk en gekend zijn aan beide zijden van de oceaan, alhoewel. Een extra verbetering kan achteraf aan de Amerikaanse toestellen worden toegevoegd, net als met de eerste jumbo-jets, kwestie van altijd het overwicht te bewaren.
9. Zoals in de Kosovo crisis worden alle Europese landen weer individueel aangepakt. Aan elk apart wordt wijsgemaakt dat alle anderen reeds hebben ja gezegd. Zo durft niemand nog uit de toon vallen en is de bestelling zo goed als rond, in het andere geval blijft er verdeeldheid. Dat is pas een win-win situatie.

Als voorbeeldige Westerlingen die tegen 'terrorisme' zijn gaan we toch niet tegenstribbelen ? Mogen betalen om zelf te onderzoeken hoe we ons eigen Europees luchtruim zullen mogen verdedigen volgens ?internationale' standaard ! Pak die kans, mensen !