arch/ive/ief (2000 - 2005)

Geert waegemans mogelijk maandag voor rechter
by dbf-sg Saturday February 02, 2002 at 11:31 PM
dbf-sg@zonnet.nl www.animalliberation.net/netherlands

ALF verdachte;

Geert Waegemans naar de rechter

Maandag 4 februari om 09.00 moet hij voorkomen in het paleis van justitie te Antwerpen.

Geert Waegemans hoorde vandaag dat hij aanstaande maandag voor de rechter moet verschijnen in verband met de ALF-brandstichtingen in Belgiƫ. Geerts advocaat heeft uitstel aangevraagd omdat zij te weinig tijd heeft om de zaak nu nog voor te bereiden.

Geert zit onderhand al 15 maanden in voorarrest sinds hij 17 oktober 2000 gearresteerd werd in Antwerpen. Geert is aangeklaagd voor acht succesvolle brandstichtingen die gepleegd zijn bij verschillende Mc Donalds filialen en vleesbedrijven.

Geert heeft gemengde gevoelens over de aankomende rechtszaak. Hij is blij dat er nu eindelijk schot zit in zijn zaak maar is ook ongerust over de uitkomst daarvan. Na de aanslagen van 11 september wordt alles wat niet past onder de noemer "ludiek protest" gelabeld als terrorisme. Deze criminalisering van alle protestvormen kan Geert Waegemans duur komen te staan.

Nu heeft hij meer dan ooit steun nodig van ons. Hij melde al dat er een aantal mensen uit Nederland hem schrijven en daar is hij erg blij mee. Geerts leven speelt zich af in een betonnen gebouw en de contacten met de buitenwereld zijn van levensbelang. Deze steunbetuigingen houden hem gaande, maken hem sterk en zorgen ervoor dat hij er straks ook weer gezond uitkomt.
Geert zit niet voor zichzelf in de gevangenis. Hij zit in de gevangenis omdat hij het leed dat het kapitalisme mensen en dieren aandoet niet meer kan verteren. Geert heeft gehandeld uit edele motieven en hij is bereid om de prijs te betalen voor zijn handelen. Steun Geert Waegemans, schrijf hem. Het maakt niet uit waar je over schrijft, alles maar dan ook alles is interessant voor iemand die vast zit.


Geert Waegemans
Begijnenstraat 42
2000 Antwerpen
Belgiƫ