arch/ive/ief (2000 - 2005)

[Porto ALegre] Richard Stallman (Linux - free software foundation) op het WSF
by Bart (aangepast door han) Saturday February 02, 2002 at 07:57 PM

Deze middag, rond 12 uur was Richard stallman aanwezig op een persconferentie die uitging van de overheid van Rio Grande del sul over "free software". Stallaman ligt aan de basis van linux en de Frees software foundation, de software waarop ook indymedia draait.

[Porto ALegre] Richa...
f2stallman2.jpg, image/jpeg, 450x600

Deze middag, rond 12 uur was Richard stallman aanwezig op een persconferentie die uitging van de overheid van Rio Grande del sul over "free software". Stallman had ook 's morgens reeds gesproken.

Stallman ligt aan de oorsprong van de free software beweging en is de bezieler van Free Software Foundation (http://www.fsf.org). De plaatselijke overheid hier heeft projecten lopen die het gebruik van free software moeten bevorderen. Zo draait iedere computer in het perscentrum op linux (en windows 98).

In het interview dat we met hem afnamen – en hopen binnenkort online te krijgen – sprak hij onder andere over het belang van free software, de betekenis van free (free als in freedom (vrij), niet als in gratis). Hij ging ook in op de vraag of de free software beweging meelicht aan de basis van veel open publishing initiatieven. Hij zou die liever genaamd zien als "free publishing"

hoelang ...
by greenbert Monday February 04, 2002 at 01:14 PM

moeten we nog wachten ?

Kan zelf geen andere links naar eventuele transcripts van de speech vinden %-{