arch/ive/ief (2000 - 2005)

Anti-wef: derde actiedag
by nyc-imc (translated by Joeri) Saturday February 02, 2002 at 06:02 PM

Verslag van de derde actiedag tegen de wef-conferentie Deze pagina wordt gedurende de dag zo veel mogelijk upgedate met recente info

22.30:
Tientallen arrestaties werden gerapporteerd vanuit de Columbus Circle en de rest van de stad. Ook kwamen er verscheidene getuigenissen binnen over politiegeweld.
Naar schatting zijn er momenteel een 25000 betogers op de been. Politie probeert de betoging te blokkeren, en bepaalde activistengroepen zijn van elkaar gescheiden door politie.

21u:
Deze morgen verzamelden zowat 3500 demonstranten in Columbus Park voor een illegale Reclaim the Streets-actie en marcheerde door Central Park om uiteindelijk te versmelten met de Another World is Possible-betoging. In totaal is men met een 8000 demonstranten die op weg gingen naar het Waldorf-Astoria gebouw
Momenteel vinden er meerdere arrestaties plaats; Berichten dat er hierbij pepperspray en geweld werd gebruikt zijn bevestigd.
De demo, die tijdelijk geblokkeerd werd, beweegt nu weer.

Voor de betogingen werden 3 autobestuurders bekeurd voor het "hinderen van het zicht in een voertuig", omdat ze grote poppen vervoerden in hun auto naar de start van de betoging

18u.:
Na twee dagen van kleine maar levendige demonstraties, verwachten de organisatoren van de protesten 10 000 of meer anti-wef betogers.

Sinds het eliteforum donderdag van start ging, waren er al meerdere protesten tegen Gap, mishandeling van Haitiaanse arbeiders, privatisering van gevangenissen en de recente ontruiming van buurten in de Lower East Side van de stad; verwacht wordt dat de gebeurtenissen van vandaag veel grotere vormen zullen aannemen en confronterender zullen zijn

Iets voor 10 uur 's morgens (plaatselijke tijd) werden de eerste activisten gearresteerd op de internationale A.N.S.W.E.R.-betoging. Volgens imc-reporters arresteerde de politie twee betogers omdat deze gemaskerd rondliepen.

Omtrent deze tijd gaat er een reclaim the streets-actie van start die gaat naar het Waldorf-Astoria, en die waarschijnlijk zal opgaan in de groep van "another world is possible"