arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bericht van jullie Porto Alegre-gangers [1]
by Rein Vermeulen Friday February 01, 2002 at 04:31 PM
reinvermeulen@hotmail.com

Na een lange maar goed verlopen reis toegekomen in het Sao Leopoldo, voorstad van Porto Alegre. Locatie is zeer goed maar vrij ver afgelegen van het conferentiecentrum. Dit noopt ons tot vrij korte nachten … Gelukkig is het openbaar vervoer zeer goed georganiseerd.

Een eerste bericht van jullie Porto Alegre - gangers :

Op de eerste dag hebben we onze badges opgehaald en kregen we ons conferentieboek : keuze te over : 26 conferenties , 52 seminaries en 275 workshops. De andere evenementen rekenen we er even niet bij.

Samen hebben wij de programma's overlopen en geopteerd om onze deelnames zo ruim mogelijk te spreiden. In bijlage een eerste (en voorlopig) overzicht van de conferenties en seminaries waarvoor we gekozen hebben.

Vandaag, donderdag 31 januari, hebben we een korte bijeenkomst gehad met de andere Belgische deelnemers aan het forum. Ook hier bleek reeds dat de Belgen goed vertegenwoordigd zijn !

Deze namiddag stapten we mee op in de Grote Mars van het Wereld Sociaal Forum doorheen Porto Alegre. Animo en dynamiek gewaarborgd !!!
De Mars vloeide over in een Mega openingsmanifestatie. Speeches alleen in het Portugees maar daarom niet minder begeesterend. Ondertussen kennen wij ook allen de nieuwe AndereWereldBeweging-"song" : "Um outro mundo é possivel".

Wordt vervolgd,

Porto Alegre, 31 januari, 1.25 uur a.m.

nieuws wordt geapprecieerd
by nancy van espen Saturday February 02, 2002 at 11:00 PM
nancy.van.espen@pandora.be

Beste Rein,

Ik ken je niet, maar als moeder van één van de jonge deelnemers (Lore De Cooman) volg ik met belangstelling de gebeurtenissen in Porto Alegre.
Je sfeerverslag vond ik heel leuk. Ik hoop dat je ermee doorgaat en zodat we hier aan het thuisfront wat achtergrondnieuws hebben.
Mocht je Lore toevallig zien of horen, doe ha

vraagje
by Pieter van bochaute Wednesday May 22, 2002 at 05:24 PM
piwipo@netscape.net

beste,

ik ben student aso en zit in het 6de middelbaar. Voor geschiedenis moet ik een actualiteitswerk maken, gaande over een politieke gebeurtenis in latijs amerika. Ik heb al een paar artikels gevonden over het wsf, maar het fijne weet ik er niet echt van. Zou u mij meer info kunnen verschaffen ivm deze gebeurtenis?
dank bij voorbaat
pieter