arch/ive/ief (2000 - 2005)

Multimedia Report on the World Social Forum 2001
by IMC-Belgium Wednesday January 30, 2002 at 09:53 PM
belgium@indymedia.org

Multimedia Report on the World Social Forum 2001 Porto Allegre 01.2001

Multimedia Report on the World Social Forum 2001
Porto Allegre 01.2001

25>30 jan: World Social Forum, Porto Alegre, Brasil

  • 49 views on Globalisation - 49 views on a different world - 49 ways to get there
    [Eng | Fr | Nl]
    Pictures gallery: W.S.F. Opening Parade - Taste the World Social Forum

  • Een andere wereld is mogelijk
    Tegelijk met het "World Economic Forum" in het Zwitserse Davos had in het Braziliaanse Porto Alegre het "World Social Forum" plaats. Na de protesten in Seattle, Washington, Millau, Praag… vond de beweging tegen de globalisering dat het tijd was om te denken over alternatieven. Maar dat was nogal teleurstellend: men ging de oplossing zoeken binnen de "vrije" markt. Een deel van de beweging ontsnapt blijkbaar niet aan het eenheidsdenken (han Soete, 01.01)

  • Voorportaal van de hel of hoop op een beter leven?
    Volhouden in de hoop ooit een eigen stukje grond te krijgen, om de familie te voeden en om de kinderen een betere toekomst te kunnen geven. Met die motivatie bezetten 900 families al twee jaar Bacia, een stuk van een groot landgoed in Zuid-Brazilië. (28.02.01)

  • Pourquoi un Forum Social Mondial? (par Noam Chomsky)
    Le Brésil se prépare à recevoir les mouvements populaires du monde entier qui se rencontreront à Porto Alegre (RS) à la fin de janvier pour le premier Forum Social Mondial
  • Porto Alegre (par Ignacio Ramonet)
    Le nouveau siècle commence à Porto Alegre. Tous ceux qui, d'une manière ou d'une autre, contestent ou critiquent la mondialisation néolibérale vont se réunir, en effet, du 25 au 30 janvier 2001, dans cette ville du sud du Brésil où se tient le 1er Forum social mondial

  • Forum Social Mondial à Porto Alegre - Marche contre le libéralisme
    Le Forum Social Mondial de Porto Alegre a ouvert ses portes hier.
  • Porto Alegre, donderdag 25 januari
    ‘De 21e eeuw begint in Porto Allegre', schreef onlangs Ignacio Ramonet, hoofdredacteur van Le Monde Diplomatique. Als we mogen voortgaan op wat we vandaag hebben gezien, ziet die volgende eeuw er schitterend uit.
  • Porto Alegre, vrijdag 26 januari (by 11.11.11 ploeg)
    Duizend boeren van MST hebben vandaag, samen met José Bové, op vijf uur rijden van Porto Allegre een proefveld met genetisch gemanipuleerde soja van Monsanto bezet. Ze hebben de akker van ruim 1,5 hectare geoogst en de soja vernietigd.
  • Des paysans détruisent des plantations de transgéniques de la Monsanto
    Action directe en marge du Forum social mondial (27.01.01)
  • Protesters Invade Monsanto Biotech Operation in Brazil
    In a protest reinforcing some of the themes to be discussed at the World Social Forum currently underway in Porto Alegre, Brazil, hundred of farmers occupied a Monsanto-operated ranch in the northern part of Porto Alegre state. (26.01.01)
  • Wat doen we hier met z'n tienduizend in Porto Alegre (by 11.11.11 ploeg)
    Voorlopig lagen we van deze vraag niet wakker. We duikelen van de ene boeiende sessie in de andere. Maar als Francois Houtart de zin van dit World Social Forum verwoordt, dan nemen we pen en papier (26.01.01).
  • De nieuwe wereld beweging omhelst Galeano (by 11.11.11 ploeg)
    De Sorbonne in Parijs, mei 1968, studenten in volle aula's eisen meer inspraak en discussiëren met hun professoren. Dit is geschiedenis! Al onze actievormen, alle nieuwe sociale bewegingen werden toen geboren (26.01.01).
  • Porto Alegre, zaterdag 26 januari (by 11.11.11 Team)
    De conferenties gaan verder. Ignacio Ramonet leidt een conferentie over de toegang tot de media en over het recht op informatie. In een andere zaal vindt een meer verhit debat plaats over de WTO, o.l.v. van Bernard Cassel, voorzitter van ATTAC Frankrijk, ..... + Foto (28.01.01).
  • Porto Alegre, Ieder met zijn hymne, Ieder met zijn vlag
    Op internationale conferenties als het FSM, met duizenden deelnemers, zijn de vergaderingen die niet op het programma staan dikwijls de belangrijkste. (28.01.01)
  • Porto Alegre, Dromen over een nieuwe wereldorde
    Zaterdag 27 januari is de tweede echte werkdag van het Forum. We komen van langs om meer met de voeten op de grond, ook al blijft dit massaal, zeer goed georganiseerd gebeuren voor de nodige emoties zorgen.
  • Porto Alegre, het dagboek van Geert
    Vanmorgen wat vroeger opgestaan (6u45) om op tijd te kunnen vertrekken naar het forum, maar de perikelen met Bart zijn bagage (nog steeds niet gearriveerd) zorgen voor wat vertraging (28.01.01)
  • Forum Social Mondial-Porto Alegre: Vers une communication citoyenne
    Pour un Forum mondial de la Communication! (28.01.01)
  • Davos is het verleden, Porto Alegre de toekomst
    De duizenden deelnemers aan het Wereld Sociaal Forum in Porto Alegre discussiëren nog tot dinsdag over tientallen onderwerpen, maar veruit de meeste aandacht gaat naar enkele thema's die al jarenlang centraal staan in de Noord-Zuidbeweging. (28.01.01)
  • Waarom leven wij
    Eergisteren was het een eerste echte conferentiedag met (teveel?) workshops en het was moeilijk kiezen. Ben Bella, Algerijns vrijheidsstrijder en ex-president) bezorgde mij alvast serieus kippenvel met zijn emotionele strijdbare toespraak. (28.01.01)
  • Porto Alegre, verslag van zondag 28 jan
    Terwijl ik deze tekst zit te typen, kijk ik op mijn hotelkamer naar de ‘brug' die er voor het ogenblik per satelliet gemaakt wordt tussen Davos en het Forum in Porto Alegre. Misschien hebben jullie er op ARTE ook wat van gezien.
  • Porto Alegre, maandag 29 januari, Asterix in Porto Alegre
    De franse boerenleider José Bové werd door een parlementlid van Rio Grande do Sul aangeklaagd voor ordeverstoring en kreeg van de politie bevel om binnen de 24 uur het land te verlaten. De vraag is nu : Blijft hij, en stapt hij nog mee in de mars naar de plaatselijke MacDonalds die morgen zou plaastvinden? (29.01.01)
  • Jose Bove wordt uitgewezen (+ Foto)
    De Braziliaanse overheid wil Jose Bove uitwijzen omdat hij deelneem aan de vernietiging van een testeveld met genetisch gemanipuleerde gewassen
    (29.01.01).
  • "La fracture mondiale": La rencontre des deux mondialisations
    «La fracture mondiale» est un pont vidéo interactif reliant Davos en Suisse et Porto Alegre au Brésil durant les deux forums, le World Economic Forum et le Forum Social Mondial (21.01.01)
  • De Brug tussen Porto Alegre en Davos (+ Foto)
    De videobridge tussen het World Social Forum in Porto Alegre en het World Economic Forum in Davos: van voor ons vertrek naar Brazilië keek ik er naar uit; dit zou immers één van de hoopvolle hoogtepunten worden.
    (02.02.01)
  • Porto Alegre <=> Davos, video link: Pictures: 1 - 2
  • Video bridge WSF in Porto Alegre en het WEF in Davos
    De Videobridge tussen het World Social Forum in Porto Alegre en het World Economic Forum in Davos: van voor ons vertrek naar Brazilië keek ik er naar uit; dit zou immers één van de hoopvolle hoogtepunten worden. Eindelijk werd een kans geboden om de voor- en tegenstanders van de nieuwe ideologie, de neo-liberale invulling van globalisering, via discussie wat nader tot elkaar te brengen. (28.01.01)
  • Porto Alegre<->Davos: Videobrigde (Full text)
  • Porto Alegre: Another World is Possible...Only by destroying Capitalism
    Op het jongerenn kamp werd ook duchtig gedisctueerd over eeen stategie tregen de neoliberale globalisering. Uit die bdiscussies volgfede een soort slotverkalring. De verklaring heeft toch wel meet dan enekele bedenkingen bij de rest van het forum. (29.01.01)
  • Un témoignage de Porto Alegre (Le Grain de Sable)
    Nous recevons chaque jour des informations du Forum Social Mondial qu' il est difficile de mettre en forme. La profusion des débats, des idées et des échanges ainsi que l'implication de chacune et de chacun dans ce qui se déroule, empêche pour le moment d'avoir le recul nécessaire. Voici néanmoins un témoignage à propos d'une réunion parmi les centaines qui se déroulent chaque jour. (30.01.01)
  • Porto Alegre: un autre monde est possible: quelques infos (30.01.01)
  • Report From The WSF
    Imagine a gathering of six thousand people trying to come up with solutions to the world's problems. One hundred and twenty countries are represented here, Brazil has the strongest presence, naturally. "Another world is possible"is the major theme. (01.02.01)
  • Porto Alegre: 'De strijd globaliseren om de hoop te globaliseren'
    Het Forum Social Mundial zit erop. vijf dagen lang hebben duizenden voorstanders van een andere invulling van de globalisering samen gedebatteerd over gemeenschappelijke strategieën en alternatieven. ‘Um outro mundo é possivel – een andere wereld is mogelijk' (02.02.01).
  • Porto Alegre : Sprekers op WSF veroordelen productie van steriele landbouwzaden
    "De intentie van multinationale bedrijven om steriele zaden te produceren is een misdaad tegen de mensheid" (02.01.00).
  • Participatieve democratie & participatief budget
    Op zaterdagnamiddag namen we deel aan een workshop rond het participatief budget van de deelstaat Rio Grande do Sul waarvan Porto Alegre de hoofdstad is. In het kort is participatief budget een mogelijkheid om de bevolking zo nauw mogelijk te betrekken bij het beleid door hen mee te laten beslissen over de budgetten van de deelstaat én van de gemeenten verdeeld over verschillende regio's. (28.01.01)
  • De retour de Porto Alegre - Réinventer la démocratie
    Il y a-t-il au monde un lieu où les citoyens sont réellement impliqués dans les processus de décision, dans les orientations politiques, sociales, économiques et culturelles qui les concernent? Du 28 octobre au 4 novembre, une délégation de Socialisme sans Frontières est partie pour Porto Alegre, capitale de l'Etat de Rio Grande Do Sul , en quête d'une réponse (24.11.00).

  • Pictures: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10

  • IMC NEWS BLAST|WORLD SOCIAL FORUM - WORLD ECONOMIC FORUM

For more information, click on
World Social Forum


Any comments? Write to Indymedia-Belgium
belgium@indymedia.org