arch/ive/ief (2000 - 2005)

Gevolgen 11/9 voor rol V.S. in bestrijding volksverzet, worden stilaan duidelijk
by jpe Saturday January 19, 2002 at 06:18 PM

Enkele bedenkingen bij een bericht in De Standaard van vandaag waarin Colin Powell het had over de 'maoïstische terroristische opstand' in Nepal.

Net zoals de Israeliër Sharon van Bin Laden gebruik maakt om het verzet van de Palestijnen te breken, zo maken andere rechtse figuren en dictators van de dreiging van het terrorisme gebruik om de hulp van de V.S. in te roepen om verzetsbewegingen uit te schakelen.

Gisteren hoorden we dat de V.S. extra troepen naar de Filippijnen sturen, vandaag (19/01)is in De Standaard te lezen dat ze zich ook met de zaken in de bergstaat Nepal gaan moeien. "Nepal vraagt V.S. hulp tegen 'terroristische' rebellen titelde De Standaard. En zie hoe mijnheer Colin Powell (één van de 'duiven' binnen het oorlogskabinet van Bush) het volksverzet in Nepal omschreef: als de "maoistische terroristische opstand" ...

Vroeger was het anticommunisme de dekmantel waaronder de V.S. wereldwijd hun belangen konden beschermen. Nu noemt die dekmantel: 'de oorlog tegen de terreur'. En communisten en andere anti-kapitalisten zijn vanaf nu 'gewooon' terroristen. En daar mee mag je alles doen: ontvoeren, opsluiten in beestenkooien, terechtstellen ...

Victor
by Zie Bush wist van de 9-11 aanslagen ? Saturday January 19, 2002 at 09:36 PM

Beste JPE,

Bedankt voor de info. In de tekst die ik onder de naam Bush wist van de 9-11 aanslagen gepost heb ga ik hier verder op in. Je mening interesseert mij.

Victor

10jaar
by Guido Sunday January 20, 2002 at 11:37 AM

Bush en zijn vriendje Blair hebben gezegd dat de oorlog 10 jaar kan duren. De VS op tournee voor een grote schoonmaak.
Hoe zich daartegen verzetten?
Twee dagen geleden zijn zes vermeende Gia-aanhangers uit Bosnie weggevoerd naar Cuba.

Anti-globalisme is out. Anti-Bushisme zou de nieuwe mode moeten worden.