arch/ive/ief (2000 - 2005)

autosalon
by mediawatcher Wednesday January 16, 2002 at 09:59 PM

lang leve het autosalon (maar niet de verkeersslachtoffers...)

het autosalon is geopend. We kunnen ons weer enkele weken verwachten aan overdonderende reclamecampagnes. Vaarwel goeie voornemens. Koning Albert laat zich dan nog als een marionet voor de kar van de auto-industrie spannen om het salon te openen. Niet echt iets om trots op te zijn, maar ja wat wil je : ons land met het dichtste verkeersnet ter wereld moet toch zijn eer hoog houden en van het autosalon een tweejaarlijks hoogtmis maken. De auto is toch het symbool van een liberaal beleid ! Waarom is er trouwens een verbod op tabaksreclame en niet op auto-reclame? Beide staan toch in de top 5 van de doodsoorzaken (zonder nog rekening te houden met de onrechtstreekse gevolgen, zoals pollutie ontstaan bij fabricage en gebruik van de auto) ? Of wil men het bestaande verkeersnet (nu het er toch ligt) ten volle laten renderen?

Snelheidsbegrenzer
by DN Thursday January 17, 2002 at 04:40 AM

Ik zou het zelfs sterker stellen: we weten allemaal dat overdreven snelheid dé belangrijkste oorzaak is van dodelijke auto-ongevallen. Waarom niet de maximale snelheid die een auto KAN halen, terugschroeven naar pakweg 100km/uur. Technisch is dit zeker haalbaar, het zou wat meer rust brengen in de maatschappij en misschien is het ook een middel zijn om de extreme commercialisering van de autoverkoop terug te schroeven. Ik vraag me af hoe de lobby's van Volvo Gent en consoorten hierop zouden reageren.

Een WTC toren doden per jaar
by Mara Thursday January 17, 2002 at 11:38 AM

Jaarlijks sterven er in België +/-1400 mensen aan een verkeersongeluk. (en dan spreken we niet over de gewonden).
Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie zouden er 2 x zoveel mensen sterven als het gevolg van verkeers-vervuiling. Een schatting : 4200 doden per jaar (of een WTC-ramp per jaar in België)

autoreclame
by mediawatcher Thursday January 17, 2002 at 07:13 PM

met tabak dood je enkel jezelf, maar met de auto dood je ook anderen...