arch/ive/ief (2000 - 2005)

HT&D in het Belgische parlement
by christophe callewaert Monday January 14, 2002 at 11:34 PM

Commissieleden "politieke vernieuwing" doen vroege gooi naar titel van mop van het jaar.

Vorig jaar verscheen bij EPO "Hoezo democratie?" met kritische opstellen die duidelijk maken dat er van democratie eigenlijk niet veel sprake is. Het parlement bijvoorbeeld is volstrekt machteloos.
De politici zelf beseffen dat ook. Senatoren als Dehaene of Tobback komen nooit opdagen of net genoeg om hun salaris op te strijken. Anderen kiezen voor een opsmukoperatie en richten een commissie voor politieke vernieuwing op.
Daar werd deze middag al een gooi gedaan naar de titel van mop van het jaar. De commissie politieke vernieuwing van Kamer en Senaat zou er vergaderen over absenteïsme. Want stel je voor: de mensen zouden zich wel eens kunnen afvragen waarom ze al dat geld aan parlementairen geven als die er toch nooit zijn. De professoren die de commissie bijstaan, waren echter voor de tweede keer tevergeefs gekomen. De vergadering over absenteïsme kon niet doorgaan wegens... absenteïsme van een groot deel van de commissieleden.

Ampersant
by christophe Monday January 14, 2002 at 11:41 PM

Hey, Indymedia herkent geen ampersant. Geen wonder dat die van CD en V hier bijna nooit publiceren.

ampersant
by bart Tuesday January 15, 2002 at 09:53 AM
bart@thepits.be

Christophe,

het global tech team heeft dat zo gedaan.
Een beetje ongelukkig. Op de zweedse site waren mensen erin geslaagd via html iedereen die een artikel las naar een nazi site om te leiden.
Dit kan nu niet meer, en blijkbaar is niet alles even goed geregeld :-)