arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dario Fo over het nieuwe fascisme in Italië
by christophe callewaert Monday January 14, 2002 at 08:02 PM

Hierbij een link naar een interessant artikel van de bekende linkse toneelauteur Dario Fo over het opkomend fascisme in Italië, de houding van kunstenaars en de onmacht van de linkerzijde.

Ik geef de link omdat Le Monde nadrukkelijk verbiedt artikels over te nemen. Moeten wij ons daar aan houden? Of mogen wij ons op het net gedragen als piraten? Mocht het van mij afhangen zou ik alles stelen en plunderen wat er te lezen is, maar ik wil Indymedia niet in gevaar brengen.

http://www.lemonde.fr/imprimer_article_ref/0,9187,3232--258063,00.html

Er is nog zoiets als auteursrecht ...
by jpe Monday January 14, 2002 at 09:19 PM

Best niet alles stelen en plunderen wat er te lezen is Christophe: er bestaat ook nog zoiets als auteursrecht wat er in principe is om mensen toe te laten om als scheppend kunstenaar, schrijver enzoverder van hun werk te leven. Natuurlijk wordt daar misbruik van gemaakt (door ***zakken zoals Bill Gates) maar daarom moet het principe niet overboord gegooid worden. Een arbeider moet voor ons ook niet gratis slaven hé ... Maar van andere kant begrijp ik je goede bedoelingen. Groeten.

citeren
by klc Monday January 14, 2002 at 10:14 PM

mag je niet altijd en zelfs een volledig artikel citeren als je maar de bron vermeld?

Nuance
by christophe callewaert Monday January 14, 2002 at 10:30 PM

Het gaat hier wel niet om het eerste het beste keuterjournalistje. We spreken hier wel degelijk over Le Monde waar je binnenkort met je spaarcentjes (verdiend met diogenes? ;-)) aandelen zal van kunnen kopen. Voor de arbeiders onder de journalisten wil ik wel nog een uitzondering maken.