arch/ive/ief (2000 - 2005)

overwinning van de vakbonden op het Vlaams Blok
by Stany Nimmegeers Monday January 14, 2002 at 11:50 AM

Onder druk van allerlei aangekondigde acties heeft het KRC bestuur bakzijl gehaald. Ze moesten de nieuwjaarsreceptie van het Blok die op 5 januari gepland was in hun stadion annuleren. En het Vlaams Blok kon niets anders dan er zich bij neerleggen.

ABVV en ACV hebben direct gereageerd toen ze hoorden dat het Vlaams Blok toelating had om hun drink in het stadion te organiseren. De Algemene Centrale merkte in hun protestoproep terecht op dat KRC Genk onder meer groot is geworden dankzij het reconversiegeld van de mijnsluitingen (315 miljoen Bef). In diezelfde mijnen werkten Belgen en migranten samen. Samen kwamen ze op voor hun rechten. In de mijn was immers iedereen zwart. KRC Genk zou deze geschiedenis blameren door hun lokalen nu aan racisten uit te lenen.

Het ACV wilde op haar beurt na de receptie met veel vertoon de gebouwen komen ontsmetten. "Omdat we er zeker van willen zijn dat niets van het racistisch ideeëngoed van deze partij na hun receptie blijft hangen in de Genkse tempel voor verdraagzaamheid".

De jongerenorganisatie D14-Limburg heeft uit protest al een e-mailbombardement uitgevoerd op de KRC Genk website. En ook een aantal supportersvereniging reageerden positief op de oproep van de vakbond. Vooral de ultra's en de hardside was gemobiliseerd om zaterdagmiddag af te komen.

Onder druk van zo'n lawine van protest kon het club bestuur niet anders dan de receptie te verbieden. Dit is een overwinning voor de democratie.

Wat voor een bestuur is dat daar in Genk ?
by jpe Monday January 14, 2002 at 09:42 PM

Een mooie overwinning voor de democratie, maar het hele gebeuren werpt wel een smet op het bestuur van Genk. Zit daar een bende Blokkers in of zijn die mannen gewoon niet goed 'wijs' ? Om in het oog te houden.