arch/ive/ief (2000 - 2005)

Israëlische vrijbuiterij
by Ben Saturday January 12, 2002 at 02:32 PM

Een schip met wapens kapen, daarna nog eens wat andere schepen en een hele haven vernielen, natrap op natrap op natrap. Wie stopt deze hemeltergende waanzin? Wie betaalt Palestijnse internationale schadeclaims?

Quousque tandem, Sharone, abutere patientia nostra?
Hoelang gaan we nog dulden dat een ultra rechts eerste minister onder stilzwijgen van zijn president en van de meerderheid van zijn volk én van een halve wereldopinie zijn positie misbruikt om een ander volk uit te buiten en te vernietigen, enkel om land te roven voor zijn 'eigen volk eerst' principe?

Kan het in de hedendaagse beschavingstijd zomaar ongestraft blijven gebeuren, dat systematisch de infrastructuur, de economische polen, de symbolen van een andere staat worden vernield?

In internationale (!) wateren heeft Israël nu weer een Palestijns schip geënterd en in beslag genomen dat met wapens was geladen. Hoeveel dergelijke Israëlische schepen varen er intussen in de wereld rond, die met rust worden gelaten?
Intussen heeft Israël ook nog een aantal Palestijnse kustwachtschepen vernield en de haveninfrastructuur zwaar beschadigd: zomaar, "omdat dat andere schip wapens aan boord had". Iedere georganiseerde staat heeft wel eens schepen met wapens onderweg. Zeker Israël zelf. Wat was overigens die cargolading van het gecrashte Israëlische toestel op de Beylmermeer?

Het wordt hoog tijd dat dit ongebreideld doorzichtig spel van vrijbuiterij vanwege Sharon aan banden wordt gelegd. Dat de Palestijnse staat de SCHADECLAIMS formuleert en indient, met de hele lijst van verwoeste huizen, voertuigen, vliegtuigen, politiekanoren, luchthaveninfrastructuur enzovoort, om van de vermoorde burgers nog maar te zwijgen. En dat het internationaal recht daar gevolg aan geeft, als het zich ernstig wil blijven nemen.

Ooit zal deze gewettigde eis moeten worden ingewilligd.

Waarom roept niemand op Israël te boycotten ?
by jpe Sunday January 13, 2002 at 09:47 PM

Heb de vraag hier nog gesteld, maar zal ze nog maar eens herhalen: hoe lang blijven nog toestaan dat er nog Israëlische producten België en Europa binnenkomen ? Wie (welke organisatie) wil eens werk maken van een 'Boycot het Israël van Sharon' ?