arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ook in Argentinië goede en slechte betogers
by christophe callewaert Saturday January 12, 2002 at 01:16 PM

Het volksprotest in Argentinië houdt aan. In de nacht van donderdag op vrijdag kwamen vele tienduizenden mensen op straat met potten en pannen om met veel lawaai hun woede over de regeringsmaatregelen duidelijk te maken.

Het volksprotest in Argentinië houdt aan. In de nacht van donderdag op vrijdag kwamen vele tienduizenden mensen op straat met potten en pannen om met veel lawaai hun woede over de regeringsmaatregelen duidelijk te maken. De manifestanten vertrokken vanuit verschillende wijken van Buenos Aires en vonden elkaar op de Meiplaats. Twee centrale eisen sprongen er uit: onmiddellijke verkiezingen en het ontslag van de opperrechters die de economische maatregelen goedkeurden. Op het einde raakten de manifestanten slaags met de politie en sneuvelden enkele vitrines en telefooncellen. 's Morgens volgde voor de Argentijnen een nieuwe ontnuchtering: de peso zakte in elkaar tegenover de dollar. Tien jaar aan een stuk was de verhouding 1 dollar = 1 peso. Nu moeten de Argentijnen al 1,8 peso betalen voor één dollar. Het monster van de hollende inflatie dreigt opnieuw op te duiken.
De woordvoerder van de president liet ondertussen weten dat hij de woede van de manifestanten begrijpt, maar veroordeelde "de vandalen tegen wie men zich moet verdedigen". Ook in Argentinië zijn er dus goede en slechte betogers (antiglobalisten en democratische globalisten?). De wereld wordt alsmaar kleiner.
Bronnen: BBC.com en Lemonde.fr

woordvoerders hebben een functie
by TUc Monday January 14, 2002 at 09:43 AM


u laat zich bekoren door de woorden van de woordvoerder van de president?
tja, dan zul je nog veel moeten slikken...
groeten,
TUc

Niets van begrepen
by christophe Monday January 14, 2002 at 12:12 PM

Ik begrijp uw opmerking niet, gelieve te verduidelijken.