arch/ive/ief (2000 - 2005)

Amerikaanse professor ontslagen omdat hij ... Palestijn is.
by christophe callewaert Sunday January 06, 2002 at 04:53 PM

Nog een straf verhaal over de inperking van de brugerrechten in de VS. Op Indymedia mochten we in de nasleep van 14 december ook al eens proeven van het neo-MacCarthyisme, maar dat was nog niets vergeleken bij de situatie in de VS, waar de heksenjacht hallucinante vormen begint aan te nemen.

Dr. Sami Al-Arian, een professor in de computertechnologie aan de universiteit van Zuid-Florida, maakte eind september zijn opwachting in een talkshow van de Amerikaanse zender Fox News. De rechtse en populistische talkhost O'Reilly beschuldigde Sami Al-Arian van terrorisme. De professor verweerde zich, maar het mocht niet baten. Na de uitzending kreeg hij dreigtelefoons en korte tijd later werd hij geschorst door de universiteit. Pikant detail: in de zomer van 2001 werden alle bestaande onfhankelijke raden van bestuur van de staatsuniversiteiten vervangen door raden aangesteld door de gouverneur van Florida, Jeb Bush (broer van, inderdaad).
Op 18 december werd Sami Al-Arian uiteindelijk definitief ontslagen door de nieuwe raad van bestuur zonder dat hij de kans kreeg zich te verdedigen. Getuigen van de vergadering van de raad van bestuur zeiden dat verschillende argumenten naar voor werden gebracht:
· De geruchten over Sami Al-Arian brachten fundraisingprojecten in gevaar.
· De professor had aan zijn lesopdrachten verzaakt (hij was de toegang tot de universiteit ontzegd!)
· De politie beweerde dat de veiligheid van de professor niet verzekerd kon worden.

Meer info op:
http://globalresearch.ca/articles/BER112A.html

Amerikanen...
by PPP Monday January 07, 2002 at 01:59 AM

We gaan daar nu toch niet verbaasd van staan he? Van Amerikanen zijn we toch wel wat meer gewend? Immers, in 1998 speelde er ook al zoiets, toen ontsloeg Microsoft 3 van z'n beste programmeurs omdat ze zwart waren.

Het is gewoon een der vele redenen waarom ik liever had gehad dat Columbus thuis was gebleven in plaats van zonodig naar het westen te moeten.