arch/ive/ief (2000 - 2005)

Non violent activisten beschuldigd van zware misdaden in VS
by christophe callewaert Sunday January 06, 2002 at 02:39 PM

Twee aids-activisten dreigen voor de rest van hun leven achter de tralies te vliegen. Hun misdaad: zij hadden krantenredacties bestookt met kritiek op een nieuwe BUSH-wet.

In San Francisco werden twee aids-activisten opgepakt. Zij hadden lawaai gemaakt over de nieuwe anti-biologische terreurwet die Bush door de senaat probeert te krijgen. Door die wet zou iedereen die drager is van een besmettelijke bacterie of virus in quarantaine kunnen worden geplaatst. De definitie van de wet is zo breed dat ook dragers van het HIV-virus in aanmerking komen. De twee activisten zitten nu in de gevangenis op beschuldiging van terrorisme. Er hangt hen een straf van maximum 78 jaar gevangenis boven het hoofd. Het is niet de eerste keer dat activisten worden beschuldigd van zware misdaden na een non-violent action. Begin 2001 activisten van ACT UP het zelfde lot nadat ze een kantoor van GlaxoSmithsKline hadden bezet. Dit plaatst de discussie over geweld en geweldloosheid in een gans ander perspectief.
De verdediging van de zaak van de twee activisten komt moeilijk op gang aangezien zij niet meteen veel populariteit genieten binnen de progressieve beweging. De twee hebben nogal afwijkende standpunten. Eén van hen beweert bijvoorbeeld dat HIV niet de oorzaak van AIDS is.
Voor meer info lees:
http://globalresearch.ca/articles/IRE112A.html