arch/ive/ief (2000 - 2005)

en alweer slecht nieuws uit de VS ...
by tom de meester Friday January 04, 2002 at 12:03 AM
tomdemeester@tiscalinet.be

... alsof het allemaal nog niet erg genoeg was :-(

Clintons hond ,,Buddy'' overreden en overleden
website De Standaard, 16:49:22

WASHINGTON -- De chocoladekleurige labrador Buddy, de voormalige ,,First Dog'' van de Verenigde Staten, is gisteravond overleden na een onzachte aanvaring met een auto. De trouwe viervoeter van ex-president Bill Clinton blies zijn laatste adem uit in drukke straat van Chappaqua in de VS-staat New York, waar Clinton en senator Hillary hun nieuwe huis hebben.

De precieze omstandigheden van het ongeluk zijn nog niet bekend, maar volgens een politiewoordvoerder is de chauffeur van de wagen die Buddy aanreed niet in fout. Buddy's beide baasjes waren op het ogenblik van de feiten niet thuis, aldus de Amerikaanse televisie. In een korte verklaring drukten Bill en Hillary hun droefheid uit om het heengaan van hun trouwe kameraard. Buddy was genoemd naar een overleden grootoom van Clinton.

Tijdens de ambtstermijn van Clinton groeide Buddy uit tot een van de populairste bewoners van het Witte Huis en was hij bij publieke optredens vaak aan de zijde van zijn baasje te zien op het gazon voor het Witte Huis. Buddy werd vooral bekend door zijn legendarische slechte verstandhouding met ,,First Cat'' 'Socks'. De zwartwitte kat van dochter Chelsea Clinton was het oudste huisdier van de Clintons en niet echt blij met de komst van de fotogenieke labrador.

03/01/2002 - dpa, belga - spi

goed nieuws!
by fuckdog Friday January 04, 2002 at 11:48 AM

Noem je dit slecht nieuws? Die onnozele pretentieuze viervoeters kunnen mij gestolen worden. ze zijn een symbool van bekrompenheid en kleinburgelijkheid in onze welvaartsmaatschappij.

aanvullingen
by gunther lippens Friday January 04, 2002 at 01:54 PM

Wat minder bekend is, is dat first fleas Bolleke en Rolleke, die aanvankelijk verbleven in Socks' pels, tijdens een gevecht tussen Socks en Buddy van gastheer zijn gewisseld, en zodoende samen met Buddy zijn overleden. Miniatuurbouwer Märklin werd reeds gecontacteerd om aangepast doodskisten te bouwen voor de alomgeliefde overleden vlooien. Het blijkt eveneens problematisch te zijn om de tientallen sterren van de amerikaanse vlag te drukken op een aangepast stukje tekstiel van 0.5 mm x 1mm. Men overweegt in de plaats een stukje microfilm mee te geven aan de overledenen.

Indymedia=De Morgen?
by Guido Friday January 04, 2002 at 06:18 PM

Misschien wordt het dringend tijd dat men onnozele berichten zoals dit hier niet publiceert. Laat dat maar over aan de massamedia.
Of ga voor De Morgen gaan werken.

rouw
by fuckdog Friday January 04, 2002 at 06:37 PM

Amerika alweer in de rouw...

Kijk verder
by Victor Smala Friday January 04, 2002 at 11:51 PM

Sorry Guido,

Dit artikel uit De Standaard is een illustratie van wat in de traditionele media nieuwswaarde krijgt en hoe alle info geserveerd wordt zonder dat ooit het achterliggende schema of de achterliggende analyse/samenhang wordt gegeven.

Dat is juist de kritiek van Tom, vermoedelijk, en dus geenszins een verloedering van Indymedia.

Erg eigenlijk dat je dit niet lijkt in te zien maar wel meteen oproept om zo'n inbrengen te censureren.

Victor

Inzien?
by Guido Saturday January 05, 2002 at 01:15 PM

Ik begrijp wel wat Tom wou doen maar gaan we nu elke dag uit de massamedia publiceren? We weten allemaal wat er in de gewone kranten staat.
We kunnen dan evengoed beginnen over Katrien die een artikeltje voor De Morgen geschreven heeft over een krantenboer in Brussel en de omschakeling naar de Euro, u weet wel, Katrien die hier haar ooggetuigen verslag geschreven heeft over D14.
De media schrijven altijd oppervlakkig en zonder samenhang, dit al sinds ik een krant kan lezen en waarschijnlijk daarvoor ook. Dit is niets nieuws.
Sorry, zal de volgende keer niet meer reageren.

Vicieuze cirkel
by Victor Smala Sunday January 06, 2002 at 02:57 PM

Het zou spijtig zijn als je niet meer zou reageren omdat iemand op jou reageert. In deze logica moet Tom ook niets meer posten omdat jij kritiek had op zijn inbreng enzovoort enzovoort. Ik denk dat dit illustreert dat we allemaal meer inspanningen moeten doen om ons volledig en duidelijk uit te drukken. Als ik je tweede reaktie lees, dan begrijp ik je beter en vind ik dat je gelijk hebt en zo had Tom ook bijvoorbeeld enige duiding kunnen geven bij hetgeen hij gepost had.

Victor

slechte dag
by Guido Sunday January 06, 2002 at 09:09 PM

Sorry, had bij het posten van mijn laatste artikel een slechte dag. Ik ben normaal iets positiever.